Reklama

Reklama

Žena v černém 2: Anděl smrti

  • Velká Británie The Woman in Black 2: Angel of Death (více)
Trailer 1

Skupina osmi školáků, evakuovaných za druhé světové války z Londýna, přijíždí v doprovodu ředitelky skoly Jean Hoggové a mladé učitelky Eve Parkinsové do téměř opuštěné odlehlé vísky Crythin Gifford. Jejich cílem je zchátralá rezidence Eel Marsh, která se nachází na ostrově, spojeném s pevninou pouze úzkým náspem zvaným Nine Lives Causeway a schůdným pouze za odlivu. Ve snaze ukrýt se tu před hrůzami války svou přítomností brzy znovu probudí k životu zlé síly, které tuto působivou osamělou budovu pronásledují po celá desetiletí. S tím, jak se po pozemcích na Eel Marsh znovu rozléhají dětské hlasy, se z temnoty vrací také pomstychtivý přízrak ženy v černém. (Falcon)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (239)

kingik 

všechny recenze uživatele

Žena v černém zůstává na místě činu stahujíc dětičky do temnoty. Tentokrát stojí v popředí mladá a sympatická učitelka Eve, která dostává na starost skupinku osiřelých dětí z válkou zmítaného Londýna, se kterými v doprovodu své starší nadřízené, odjíždí na odlehlý venkov. Ano, hádáte správně. Jejich konečnou destinací je prokletý dům, ve kterém se před časem Daniel Radcliffe všemi možnými způsoby snažil zbavit svého "herypoterovského" syndromu. Dům je nyní zpustlý a zchátralý, je nasáklý zlověstnou atmosférou a brzy se zaměří na chlapečka, který po rodinné tragédii ztratil řeč. Postupně Žena v černém nějaké to dítko odrovná, až vše dospěje do celkem napínavého zúčtování s monstrem. Na volném pokračování, které má se svým předchůdcem jen několik málo styčných bodů, mně skoro nic nevadilo, jen bylo zarážející, že si monstra divák moc neužil. Uzřít Ženu v černém byl vzácný jev, prohlédnout si ji v celé její kráse, bylo zhola nemožné. Přitom zrůdička to byla solidně děsivá, ale většinou snímaná z dálky nebo kvapným kamerovým nájezdem. Takže ve výsledku hovno z toho. Nicméně, absence monstra na scéně nutně neznamenala zánik hororové atmosféry. Ta byla velice hutná a schopná držet si poctivý horůrkový nadstandard. Interiér domu byl pořádně nepříjemný, poprvé se mně stalo, že jsem si dokázal představit, jaký hnilobný zápach se držel v jeho plísní nasáklých stěnách. Prostě fialový hnus si tam lehnout do peřin. Scéna barabizny parádně nasvícená, z každého tmavého koutu bylo cítit připraveného bubáčka, který jen vyskočit na vystresovaného diváka (z Babišovy důchodové reformy). Ve výsledku těch lekaček bylo méně, než se dalo čekat. I tak převážně seriálový a uznávaný režisér Tom Harper, i přes nulové zkušenosti s filmem, ukázal, že s plátnem umí být kamarád. Oproti svému režijnímu předchůdci se tolik nemazlil a pár hardcore scén je k vidění. V jedničce jenom pičus neurčitého věku chodil po baráku a to bylo maximum, co film z hororového hlediska nabídl. Blamáž po jedničce se však stoprocentně nepodařilo odčinit. Přidal bych více vražd, na závěr se nedočkáme žádné zajímavé pointy, do pořádného hororu to má pořád daleko, ale oproti dětsky trapné jedničce hotový zázrak. Vyměnil se celý realizační tým. Mužský hrdina byl vyměněn za odvážnou mladou ženu. Phoebe Fox je prakticky neznámá herečka, ale postupem času se ukázalo, že nebyla špatnou volbou do hlavní role. Celkem dobře byli vybráni i účastníci dětských rolí, kteří měli tendenci dospěláky přehrávat. Temná, obskurní atmosféra mě na filmu hodně bavila, tempo neselhávající a prostě ve všem lepší než unylá jednička. Film se probojoval i do našich kin. V nich působil nenápadným dojmem. Na dvd jistota kvalitního mrazivého večera. 70% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným světélkem tohoto blábolu je Phoebe Fox, které bych, být pilotem, ještě v kolejáčku všechny otvory prozkoumal. Vážně jí to zde nesmírně seklo. Už dlouho se mi na žádnou herečku nekoukalo tak příjemně. Bohužel, je to jediná věc, na kterou se zde koukat dalo. Stejně jako první díl, je i tohle nesmírná píčovina. Tenhle paskvil mě svojí existencí uráží a budu se podílet na výpravě za jeho zničením. Pozoruji, že jsem poslední dobou v hvězdičkování značně polevil v nárocích, kdejaké sračce už nemám problém nějakou tu hvězdu přišít. Upozorňuji na to z toho důvodu, že v tomhle případě se rozhodně hvězdičkové hody konat nebudou. Režisér by zasluhoval pro výstrahu upálit, scénáristi utopit. Tudy opravdu cesta nevede. Ze samé nudy jsem si dal v dobré polovině 20. Pokud u hororu člověk usne, tak je něco super špatně. Děj shrnu snad jedinou větou. Bez komentáře! Jeden z nejtrapnějších hororů, jaký jsem za svůj život viděl a nebylo jich zrovna málo! Totální odpad a dno britské kinematografie. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Atmosféra vysátá z jedničky a mladá učitelka Eve mi byla od začátku něčím nesympatická. Já prostě nemám ráda tyhle ženský, co pátraj po věcech, po kterých vlastně pátrat nemají. A tak s povděkem kvituji hlavně scénu se zavíráním očí, která mi přišla jako jedna z nejlepších, a naopak mi chyběly lepší lekačky a hlavně lekačky s bubákem, kterých tady bylo na můj vkus málo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je jen slabý odvar povedené jedničky. Atmosféra by mohla tvořit tento horor, ale místo toho se vše odehrává v úplné tmě. Samozřejmě, je to horor, ale nedalo se z toho nic poznat. Tudíž nějaké lekačky a nebo scény, při kterých by se divák aspoň trochu bál, nepřipadají v úvahu. Silné zklamání Woman In Black 2 mělo dopadnout daleko lépe .. 4/10 = 43% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný horor, který je o třídu slabší, než jeho výborný předchůdce. A přitom vše zde vypadá epicky a draze. Druhá světová válka je v plném proudu, Londýn je zasypáván tunami bomb. Co uděláme s ohroženýma dětmi? Vyrazíme s Eve Parkinsovou a celou třídu do opuštěného domu obklopeného bažinami. Tam jistě nacisté nezavítají. A kdyby ano, paní v černém jim vykouzlí v kalhotách hezkého hnědáka. Do té doby ale paní Parkinsová s ostatními zjišťuje, že jejich bezpečný úkryt se sám staví proti nim (třeba žena v Černém je tajná nacistka). Ať je pravda jakákoli, brzy začnou první děti umírat. Jiné se začne jevit posedlé a pomalu tak klišovitě odpadají důvody proč zde setrvat. Zjeví snad muž v bílém a všechno vyřeší? To vám neprozradím, neboť jistě styl konce už ve svých hlavách tušíte (ano, opravdu je to tak předvídatelné). Přesto však několik pozitiv tento snímek má. Předně není tak dlouhý, má místy slušnou atmosféru, je na něm rozpočet znát a s ohledem na nastavovanou kaši jde i tak o slušnou práci zasloužíce si alespoň devět řádků komentáře. Tak splněno a jedem dál na lepší kousky! 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Filmaři se u druhého filmu rozhodli použít stejné kulisy vnitřních částí domu Eel Marsh House, ve kterých v roce 2011 natáčel režisér James Watkins a jednotlivé místnosti rozšířili. (ČSFD)
  • Tvůrčí tým se oproti prvnímu dílu nezměnil. (MikeCool)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno