Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se začínající, avšak velmi ambiciózní závodní auto Blesk McQueen během cesty na velkolepý šampionát Zlatý píst neočekávaně zatoulá do ospalé Kardanové lhoty u Silnice 66, naučí se, že opravdová radost ze života se neskrývá za cílovou rovinkou, ale na cestě k ní. Auta ze lhoty, s nimiž se v průběhu svého putování napříč Amerikou seznámí, mu ukáží, že na světě existují i důležitější věci než trofeje, sláva a sponzoři. (HBO GO)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (966)

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Pixar je prostě špička! Ale od Příšerek sro ztrácí dech! Každá nová Pixarovka je o něco méně zábavná, než ta předešlá, ale stále je to to nejlepší, co se mezi animáky vyskytuje! Samozřejmě, vizuální stránka je s každým dílem lepší a v tomhle směru nemá Pixar nejmenší konkurenci!...Auta to krásná a zábavná, ale né zas tak moc! Najdou se dokonalé momenty, ale i slabší nudnější místa! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Úvod definuju jako lehce roztříštěný, možná moc přemotivovaný, trvalo mi tak tu půlhodinu než jsem chytil tu správnou diváckou slinu. Film posléze nabere na maximálních otáčkách a úplně si mě získal - ať už tou proměnou, kterou Blesk McQueen prodělal, špičkovým animačním zpracováním nebo nekonečným množstvím gagů či nejrůznějších odkazů(float like a Cadillac, sting like a Beemer, Michael Schumacher a jeho voice cameo). Jestliže mám vypíchnout nejhezčí a nejsilnější scény, tak zmíním romantickou projížďku Bleska a Sally, při které kamera opisuje neskutečnou trajektorii a ze scény rozhodně tryskají emoce nebo závěrečný závod, kdy konečně dochází vlivem změny Bleskových životních hodnot ke zpětné vazbě. Hlasy všech zúčastněných herců seděly skvěle. Škoda toho jaksi chaotického úvodu, jinak mohlo být moje hodnocení nejvyšší, film jsem si opravdu užil. 120 miliónů dolarů(rozpočet)/462 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sama od sebe bych o animák s vozidly v hlavní roli ani neopřela kolo, ale dcera má věci po starším bratranci: tričko s Bleskem McQueenem, fusekle s Bleskem McQueenem, pyžamo s Bleskem McQueenem a tak dále. Začalo ji zajímat, co to je za hezké závodní auto a tak jsem stáh... ehm, vypůjčila film. Měl úspěch, cácora si ho užila a já ještě víc, už jsme spolu přerod arogantního frajírka ve fair play charakter viděly nejméně 4x. Nepochybuji, že si brzy dáme pátý okruh. Zápletka sice není originální, je to nevtíravě výchovné a spoustu hlášek mrňata nepochopí, ale kupodivu "Auta" dobře fungují nejen na cílovou skupinu mláďat, dobrou náladu zvládají opakovaně vyvolat také u polovodiček se sjetým dezénem. Krásně animovaná, stylová jízda na 80%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Tradičně nadupadné, ale ta tam je Pixaří originalita, jejich Auta jsou slepencem Doktora Hollywooda a Robotů, přičemž naštěstí obsahují dostatek vlastních fórků, aby inspirace jinde nebyla protivná. Výjimečně však až příliš z filmu ční ona morální ponaučení - nejsou příliš častá, ale jsou do ostatního děje přeci jen až příliš razantně nasazená, nemluvě o tom, že by celkově filmu neuškodila střízlivější stopáž... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Bohužel, tento film mě minul takovou rychlostí, jakou si to řítil onen slavný závoďák Steve McQueen. S Pixarem se začíná něco dít. Začíná ustupovat ze své dobyté pozice, tvůrce vtipných pohádek nejen pro děti, a začíná se snad stylizovat do druhého Disneyho. Toliko bezzubou pohádku jsem od Pixaru nečekal. Bohužel tento snímek vsadil spíše na sentimentální linku, která by jakoby vypadla z oka Doktoru Hollywoodu. To by se ještě dalo odpustit, ale chlapci od Pixaru přestali být i vtipní. Celé to působí spíš jako efektní limonáda, na které se dá ocenit snad jen ta animace. Chlapci, měli by jste se vzpamatovat nebo dopadnete jako u Disneyů... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (75)

  • Paul Newman nadaboval bývalé závodní auto, Doktora Hudsona, přičemž sám automobilovým závodníkem býval. (PlayEasy)
  • Když McQueen (Owen Wilson) v posledním závodě vybírá smyk, do kterého ho dostal Chick (Michael Keaton), tak mu v tomto driftu prohrabávají zadní i přední kola. Avšak auta, která závodí v seriálu NASCAR, mají náhon pouze na zadní kola. (Mr.Hudson)

Související novinky

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Adios, Hombre... :-(

Adios, Hombre... :-(

27.09.2008

A taky Luku, Butchi, Gondorffe či Johne Rooney. Paul Newman, jeden z největších sympaťáků filmového plátna vůbec a ikona své generace, dnes ve věku 83 let podlehl rakovině plic. Je zhola zbytečné… (více)

Čtyřka Pirátů přece jen bude

Čtyřka Pirátů přece jen bude

05.03.2008

Alespoň to tak vypadá podle plánů studia Disney na rok... 2011. Ano, zatímco my pořád netrpělivě vyhlížíme největší trháky léta 2008, Hollywood už plánuje premiéry na období, které nám připadá jako… (více)

Reklama

Reklama