Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Postarší účtovníci sú vykorisťovaní svojimi zamesnávateľmi, mladými priebojnými typmi. Pohár trpezlivosti pretiekol, keď bol jeden z účtovníkov prepustený. Nastala vzbura a postarší učtovníci ovládli budovu, na ktorej vyplávali do vojny s obrovskými korporáciami. (ethos)

Recenze (40)

dawexx 

všechny recenze uživatele

Crimsonovu permanentní pojišťovnu - pod kterýmžto názvem je známá u nás - jsem poprvé viděl před lety jako předfilm Monty Pythonova Smyslu života, na který jsem měl chuť si zajít do malého kina. Pojišťovna je typický film této britské komediální šestice, je to náležitě ujetý, bláznivý a přitom inteligentní malý snímek o strastech finanční džungle. A finále nemá chybu...jak kdyby předpověděli současnou světovou finanční krizi. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Geniální předfilm Meaning Of Life, jehož ústředním motivem je Fakt Děsně Velká Americká Společnost, respektive boj chrabrých "Crimsonových Pojišťováků" proti ní :) Jediný předfilm v historii kinematografie, který v přesném smyslu toho slova napadl svůj hlavní film.... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

když jsem to viděl poprvý, tak jsem si říkal, co to je? kde je oblíbenej pětilístek? ale podruhý, třetí, čtvrtý a dále už se mi to líbilo. rozhodně velmi zajímavej nápad ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Občas býva pravdou, že kraťasy pred filmami bývajú dokonalou zásterkou celého filmu, skĺbením podstaty, neúnosnýého humoru do pár minút a potom si už človek až tak film samotný nevychutná. Tu to však celkom neplatí, pretože tieto dva celky boli na úrovni rovnakej. 60%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tohle? Ale proč ne, jako takový originální přívěsek Smyslu života... Gilliam v sobě nezapře animátora a dělá z budovy pojišťovny pirátskou loď, brázdící oceány světové kinematografie. Žádný sebevtipnější film si nemůže být jistý svým bezpečím, pokud je tenhle barák na lovu... a co teprve filmové pomeje! Škoda, že tahle Crimosnova pirátská cháska nevytáhla proti Troškovým komediím, či Emmerichovým patriotickým eposům. Mohli mít aspoň něco do sebe :-) ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Gilliam je génius. Předfilm a zároveň součást hlavního filmu v jednom. Jako samostatný celek by však asi neobstál, a to ani přes svou překrásnou vizuální stránku. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Klasickí Pythoni tentokrát v rámci osobitného minifilmu. Kafkovsko-komediálnym námetom akoby robil most medzi posledným pythonovským filmom Meaning of Life a následným sebavedomým štartom sólo kariéry Terryho Gilliama v Brazil. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Predfilm k zmyslu života je ako to už u Gilliama býva šialený, nápaditý a originálny. Celý príbeh boja proti veľkým korporáciam, sa nesie v duchu dobrodružných filmov, kde nechýba pompézna hudba a premakané súboje a typická pesnička poisťovacích pirátov. Všetko zakončené absurdným koncom. Terry Gilliam je ako Jackie Chan. Každý jeden predmet dokáže zasadiť do deja a je s toho kráľovsky kúzelná zábava. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Jako samostatný film nic extra (a navíc je to krátné:) ), ale jako součást Meaning of Live funguje dokonale :) jen ta hudba mi tam moc nesedla, to už je ale věcí diskuze. - tři a půl ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nevím, kde se přišlo na těch 88%, protože tenhle kraťas není upřímně žádný zázrak. Má to sice poměrně hlubokou myšlenku revolty vůči svinskému systému, ale humoru je tam co by se za (můj) nehet vešlo. Pro mě je to to "nejhorší", co pythoni vytvořili. 50% ()

Reklama

Reklama