Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: herecká sestava v podání hlavní čtveřice herců, užíval jsem si je, i jejich postavy, pěkná hudba, texty písní i vánoční atmosféra, příběhy a osudy postav mě zajímaly MÍNUS: občas až moc smutné, jsem citlivá duše a občas taky bezvýchodné situace, a jak dopadl ten kůň, kde skončil jsem nějak nepochopil a přitom šlo z velké části i o jeho osud./// Shrnutí: Na mě film zapůsobil. Něco ve mě zanechal. Občas jsem se zasmál, občas mi bylo smutno. Postavy byly jasně napsané a dobře zahrané. Dokázal bych si představit, že bych do takové party zapadl. Ostatně věřím tomu, že v každém větším kolektivu cizích lidí se vždy najde skupinka, která si k sobě najde cestu. A mimochodem fantasy prvek k vánočnímu filmu patří./// Celkem 74%/// ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Za hloupost se platí, takže mám problém "fandit" hlavní postavě (jako hrdinu bych ho neoznačil ani náhodou), když si tupě otevírá sklenici okurek nožem a pak padne do nedefinovatelného stavu ala KOUŘOVÉ NA STŘEŠE. Od toho se odvíjí celý pomatený (pro mě), snový (pro jiné) příběh... Komedii bych v tom neviděl ani s růžovými brýlemi. ()

Reklama

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Konečně mi Vica Kerekes dokázala, že hrát umí. Tohle byl opravdu zajímavý film z prostředí Vánoc. Kvalita na to, že to má český původ. A aspoň to byla krutá realita ... Trochu změna oproti vánočním americkým filmům. Příjemná změna. Herecký výkony mi celkově hodně sedly, hlavně Richard Krajčo se mi líbil. A celý film doprovázela krásná hudba. 85%. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení po první projekci bylo natolik rozporuplné (přiznávám zklamání), že jsem film hvězdičkami ani neocenil. Stalo se ale něco zvláštního. Příběhy těch "obyčejných" lidiček se ve mně nějak usadily a v následujících dnech se mi až moc často honily v hlavě. ... Dal jsem tomu čas a po pár týdnech jsem si dal druhou projekci. Až po ní jsem musel tenhle film ocenit. Možná spíš srdcem, ale přiznávám, že Karin Babinská se trefila. Aspoň tedy do mého. ... Díky. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Ako človek s nehynúcou vierou, že Češí dokážu točiť kvalitné filmy aj v súčasnosti sa vždy poteším, ak sa stretnem so snímkom, ktorý sa k tomuto cieľu približuje. Aj keď tam bolo v rámci obsahu viac vecí cez, dávam štyri hviezdy. Za krásnu hudbu, pekné myšlienky a výborných hercov. Tak nenútené a zároveň reálne navrhnuté postavy, v ktorých sa nájde každý z nás sa nepodarí vždy vytvoriť. A čím viac sa s postavami stotožňujeme, tým viac si film dokážeme vychutnať. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • Herec a spevák Richard Krajčo chcel pôvodne účinkovanie vo filme odmietnuť. Dôvodom bol názov snímky, ktorý ho okamžite odradil. Navrhol zmenu názvu na Krídla, ale režisérka trvala na pôvodnej verzii. Nakoniec sa po prečítaní scenáru rozhodol, že v ňom hrať chce. (Zdroj: pravda.sk) (leila22)
  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)

Reklama

Reklama