Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pískalo Vám niekedy v ušiach? To sa k Vám prihovárali anjeli. Rovnako ako optikovi z nákupného centra s výzorom bezdomovca a správaním Casanovu (s radosťou obskočí každú neukojenú vydatú paničku). Raz sa ožerie a skončí zmrznutý v snehu. Vtedy mu zapíska v ušiach tak, až sa následne zachráni. Navyše získa schopnosti. Partia zamestnancov na úrovni nižšej strednej triedy, s ktorou sa schádza na streche supermarketu, s ním humorne rozoberie jeho kontakt s nadpozemskými ochrancami a zaželá si niečo svoje. A že je sakra dôležité, čo si prajeme, pretože sa nám to môže aj splniť. Skvele rozohratú anjelskú partiu zráža k priemeru pár typických nešvárov (nielen českých) rodinných filmov: dlhé ničnehovoriace vzletné tanečno kreatívne pasáže v rytme poprockového songu, vysvetlenia súčasnej vzťahovo-životnej prašiviny zásadným konfliktom s rodičmi či traumou z detstva a klišéovité, za každú cenu šťastné, riešenia v podobe cesty ako cieľa a podobne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že i u nás se dá natočit příjemný vánoční film. Andělská linka tu sice vůbec nefunguje, na konci vyšumí úplně nelogicky do ztracena a za některé scény (pasáž s kočárkem) by si Babinská zasloužila jednu přes prsty. Jinak je to ale nečekaně příjemná podívaná servírující na české poměry hezké obrázky a hlavně sympatické postavy, které se (většinu času) nechovají jako úplní idioti a docela vám za ty dvě hodinky stačí přírůst k srdci. Hodně samozřejmě dělá také povedené herecké obsazení v čele s Krajčem a hláškujícím Davidem Novotným. Stačí se prostě oprostit od ne příliš fungující andělské zápletky a pár logických lapsů a zůstane vám celkem odpočinková komedie, po níž budete mít celkem příjemnou náladu. A to se mi u českých filmů moc často nestává. 60% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si myslel, že dělat v nějakém hypermarketu musí být pakárna a o vánocích, přiblblém Valentýnu, velikonocích atd.. to asi platí dvojnásob. Tady v té Globus partě by se asi pracovalo dobře. Vše celkem dobře funguje až do vážné noční nehody Krajča, kdy jej navštíví anděl. Ten od té chvíle má dar při doteku či pohledu vidět vaše nejskrytější myšlenky a problémy. Říkám dar, ale Krajčo je touto schopností vyděšen a po jejím zjištění vymýšlí opatření jak ji eliminovat. A to moc nechápu. Kromě jistě nepříjemného pískání v hlavě totiž mohl tento vánoční příběh jet ve zcela jiných kolejích. Zde jsme místo toho svědky místy opravdu bizarních scének s koněm, které snad měly znamenat něco víc a pak pár rozvinutějších dějových linií přátel ze supermarketu... Jak to shrnout? Tváří se to na první pohled dobře, herci jsou příjemní (tradičně palec nahoru za Novotného), prostředí je netradiční, ale film sám jakoby nevěděl co vlastně chce říci.. O komedii se rozhodně nejedná, spíše je to takové poeticko mysteriózní drama. Jenže těch myšlenek je tam natlačeno celkem dost a mezi tím toho zase moc není, takže na mne film působil chvílemi nesrozumitelně a chvílemi mne nudil... Tohle bych si na Štedrý večer po večeři a rozbalení dárků asi nepustil... Dávám tři čůrající chlapečky. * * * ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Zázraky se dějí (ne)jen o Vánocích. Karin Babinská a její střapatý bílý anděl vznášející se nad lidskými osudy je totální úlet. Prostředí velkého obchodního centra vzbuzuje nanejvýš odpor, stejně jako všechny ty nesympatické a žoviální postavy a postavičky, vyskytnuvší se poznenáhlu uprostřed nastalého předvánočního mumraje. Richard Krajčo má nepochybně silnou pozici mezi svými fans, ale film, v němž hraje hlavní roli prostě neutáhne. Křídla Vánoc jsou přesně taková, jaká být neměla. Nudná, hloupá a zbytečná. Jako Tomáš a Nina, holka, která dala každýmu. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že každý nakonec dostane to, co si přeje! (Proto bacha na to, co si přejete :) Ze začátku jsem si myslela, že to bude pěkná blbost a klonila se k hodnocení 2 - 3*, ale od půlky se mi to fakt líbilo a změnila jsem názor na 3-4*, nakonec tedy 3,5* s přimhouřením oka a pro podporu zajímavého netradičního snímku dávám 4*. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • Při natáčení filmu režísérka Karin Babinská svedla Richarda Krajča, který následně opustil svou původní rodinu. (MatyTM)

Reklama

Reklama