Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro vyspělé. Ono, když o tom přemýšlím tak filmy, které Karin dělá, nemusí sednout úplně všem. Nejsou pro české prostředí příliš typické, ale o to víc se Karin Babinské vážím a fandím jí. Druhá věc je, že jsme z Karin zřejmě naladěni na stejnou vlnu, protože zatím všechny = dva její filmy se mně velmi líbily Tenhle film vnímám nejen jako zajímavě vyprávěnou pohádku, ale i jako zdvižený prst k tomu, co si vlastně přesně přejeme. Z hereckých výkonů se mně líbily všichni včetně Richarda Krajča, podle mě svou roli zahrál výtečně a Vice snad ani netřeba mluvit. Velmi vydařená vánoční pohádka o lidských vztazích a o našich touhách a vlastně tak trošku o nás samotných. Karin odvedla práci za kterou bych jí moc přál nějakou tu cenu, jediný co mám v merku počastovat kritikou je kamera. Makro detailní těkající záběry neladí příliš s příběhem a normální kamera by ještě více pomohla zimní atmosféře a zdůraznila, že hrdinové příběhu jsou obyčejní lidé, které mají stejné potřeby, touhy, sny a žijí podobné životy jako mnoho z nás. Zkrátka být kamera víc do klidu a nedělat z obyčejných hlavních hrdinů, rychlejma střihama a zoomem hrdiny akční, neměl bch problém vysolit pět hvězd. I tak se jedná o jedno z nejpříjemnějších českých překvapení posledních let a Karin budiž pochválena. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Ono nadhození pouhého odpočinkového pobavení se však několikrát překulí do jiné polohy, kdy v prvním případě Tomáš po večeru s jednou svou vdanou milenkou, o jiné totiž nemá zájem, zažije zjevení anděla a ráno po probuzení má jisté nadpřirozené schopnosti. Jak by se mohlo zdát, hlavní zápletku tu netvoří žádné věštění či čtení myšlenek, což s ohledem na budoucí vývoj děje je škoda. Jeho nový „talent“ pouze protíná, místy i ovlivňuje romantickou a příbuzenskou stránku příběhu. Ve které každý hrdina řeší nějakou krizi. Během jedné ze svých „střešních“ párty, požádají přes Tomáše anděla o splnění přání, ať už vážně či ironicky, které by mělo vyřešit jejich problémy, ale samozřejmě i nevinná prosba v podobě klidných Vánoc v sobě může skrývat tragédii. Nejslabším článkem této části s ohledem na své kolegy je David Novotný, který jako jediný nezvládá využití potenciálu své postavy, především v emociálních scénách. Naopak hezky funguje chemie mezi ústřední milostnou dvojicí. I přes plno výtek jsou Křídla Vánoc v našim končinám povedeným krokem k odvážnějšímu výběru témat a důkazem, že dokážeme kvalitně natočit nejenom hořkou komedii. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Mohl to být po dlouhé době kvalitní český snímek ale bohužel se tak nestalo. Romanticko, mysteriózní drama o vánocích, andělech a obyčejných lidech s přáním. Vánoční atmosféra nechybí, pěkné záběry také ne, ale vše zabíjí příšerní herci v čele s neskutečně nevýrazným Krajčem a to vše potopené v přeplácaném scénáři, který rozvíjí několik příběhů, ale všechny vyjdou naprázdno. V případě tohoto snímku docela škoda, protože minimálně na pohled hezký je. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Počkal jsem se zhlédnutím do času Vánoc, přál si nechat se filmem vánočně naladit, tajně doufal, že mě tenhle tuzemský snímek potěší a snažil se oprostit od všech předsudků vyvolaných některými ne zrovna lichotivými recenzemi. A o to víc zabolí, že jim po projekci zrovna já, fanoušek českého filmu, musím dát za pravdu. Vzít to podle žánrů, tak na imdb to zase trefili. Křídla Vánoc nejsou ani omylem vtipné, i když mnohé trapné snahy o humor divák nepřehlédne (nejvíc jsem se asi styděl za Prachaře). Dramatické momenty jsou zas vyvolány dost uměle a křečovitě, podobně je to s navozováním deprese (ostatně stejně jako pohody). Romantika pro změnu snad nemohla být tuctovější (i když s označením pro to, co mezi sebou měli Tomáš a Nina, jsem to snad až přehnal). Vánoční atmosféra? Snímek se o ni snažil, ale znovu (alespoň u mě) příliš nepochodil. Jediné, co se dá na filmu opravdu ocenit, je hudba, jmenovitě přenádherná Cesta, kterou bych mohl poslouchat pořád dokola (což už jsem však dělal dávno před zhlédnutím Křídel). Víc jak 2* pro tenhle počin opravdu nevykouzlím. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)
  • Venkovní scény se točily při teplotě -18 °C. (jenik71)

Reklama

Reklama