Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// PLUS: herecká sestava v podání hlavní čtveřice herců, užíval jsem si je, i jejich postavy, pěkná hudba, texty písní i vánoční atmosféra, příběhy a osudy postav mě zajímaly MÍNUS: občas až moc smutné, jsem citlivá duše a občas taky bezvýchodné situace, a jak dopadl ten kůň, kde skončil jsem nějak nepochopil a přitom šlo z velké části i o jeho osud./// Shrnutí: Na mě film zapůsobil. Něco ve mě zanechal. Občas jsem se zasmál, občas mi bylo smutno. Postavy byly jasně napsané a dobře zahrané. Dokázal bych si představit, že bych do takové party zapadl. Ostatně věřím tomu, že v každém větším kolektivu cizích lidí se vždy najde skupinka, která si k sobě najde cestu. A mimochodem fantasy prvek k vánočnímu filmu patří./// Celkem 74%/// ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Téměř nikdy se nedivím hodnocení na čsfd...co člověk, to názor, to jiný vkus. Ale tady mi nedá a krk se mi kroutí. Když už dá Česko tak jemný film, s až poetickou pointou, nevtíravý a zároveň pod kůži se zarývající příběh, odskáče to snímek takovýmhle hodnocením :-/ Což ukazuje jenom na nízkou laťku vkusu, kdy každá druhá komerční slátanina, při jejímž sledování můžete mozek poslat na dovolenou, dostává rance hvězd :-D Jsem rád, že mezi vás, co to tak vidíte nepatřím. KŘÍDLA VÁNOC je perfektní podívaná, film, který mě chytnul za city podobně, jako svého času MĚSTO ANDĚLŮ. Poučení, že skrytá, nepromyšlená a horká přání se nemají vyslovovat nahlas....že ne vždy, co si člověk přeje je to, co opravdu chce, že láska je velmi často hned před vašima očima, že štěstí nemusí být nikdy daleko, ale stačí se k němu natáhnout...nehledat v temnotách, neznámo kde, ale rozhlídnout se kolem sebe, na lidi, které znáte, kterým věříte a kteří znají vás. Mám rád filmy, příběhy, které ve mě něco nechají, které dokáží zachytit jakési neviditelné lanko v mé mysli, zatáhnout a spustit tak řadu myšlenek, vzpomínek, tuh a pocitů....mám rád lidskost ukrytou za skrytými obrazy plných touhy a odvahy...mám rád změny, které nám dávají naději a lásku a které nikdo z nás nedokáže, změny, které můžeme vidět jen v takových filmech, číst v knihách....lidská srdce schopná skutků pro lásku, pro život...ne jenom pro povinnosti a pomalé umírání v jakémsi řádu bez něčeho přirozenějšího, přírodního....éteričnost bez předsudků, bez hlubokých zásad a marnivých zvyklostí :-) ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Vica Kerekes je az neskutecne zajimava zena..takova muza..uhrane ocima a nepusti..do toho jeji smyslne rty..pak objevite pihy..a nakonec se ztratite..ztratite pojem o okoli..ona nedovoli cloveku se odtrhnout. Byla skvela v Muzich v nadeji, je skvela i v Kridlech Vanoc.. Krajcovi patri dik za vyber muziky, jeho herectvi ale podle me patri do jinych roli.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nudné, herecky naprosto nepřesvědčivé (hlavně Krajčo), režijně nezvládnuté. A to byl ten námět docela i slibný... Jenže když hlavní čtveřice pořád jen chlastá, žvatlá blbosti a souloží, tak je nějaký fajn námět úplně k ničemu. Psychologie postav, scénář a prkenné dialogy prostě fakt na bodu mrazu. Jinak Krajčo nosí růžové brýle 24 hodin denně a když se nad tím 2x za celou dobu někdo aspoň pozastaví, tak je to ještě úspěch... A to jeho "věštění", opravdu moc nápadité - všichni si vzali nesprávného chlapa a všichni by se měli rozvést nebo odejít. Prostě ztráta času v té nejčistší podobě a o nějakém "vánočním" filmu ani snad nemůže být řeč. Ještě, že tam aspoň zazněla ta Cesta, i když i ta by si podle mě zasloužila důstojnější film. 20%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka pro vyspělé. Ono, když o tom přemýšlím tak filmy, které Karin dělá, nemusí sednout úplně všem. Nejsou pro české prostředí příliš typické, ale o to víc se Karin Babinské vážím a fandím jí. Druhá věc je, že jsme z Karin zřejmě naladěni na stejnou vlnu, protože zatím všechny = dva její filmy se mně velmi líbily Tenhle film vnímám nejen jako zajímavě vyprávěnou pohádku, ale i jako zdvižený prst k tomu, co si vlastně přesně přejeme. Z hereckých výkonů se mně líbily všichni včetně Richarda Krajča, podle mě svou roli zahrál výtečně a Vice snad ani netřeba mluvit. Velmi vydařená vánoční pohádka o lidských vztazích a o našich touhách a vlastně tak trošku o nás samotných. Karin odvedla práci za kterou bych jí moc přál nějakou tu cenu, jediný co mám v merku počastovat kritikou je kamera. Makro detailní těkající záběry neladí příliš s příběhem a normální kamera by ještě více pomohla zimní atmosféře a zdůraznila, že hrdinové příběhu jsou obyčejní lidé, které mají stejné potřeby, touhy, sny a žijí podobné životy jako mnoho z nás. Zkrátka být kamera víc do klidu a nedělat z obyčejných hlavních hrdinů, rychlejma střihama a zoomem hrdiny akční, neměl bch problém vysolit pět hvězd. I tak se jedná o jedno z nejpříjemnějších českých překvapení posledních let a Karin budiž pochválena. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • „Chcela som nakrútiť film, ktorý by v tejto pesimistickej dobe ľudí potešil a dal im nádej, že môžu pohnúť svojím životom a ovplyvniť jeho správny smer," vyjadrila sa režisérka a scenáristka Karin Babinská. (kacer4)
  • V roce 2013 byl vydán soundtrack k filmu. (sator)
  • Film se natáčel v Praze a v Liberci. (Busmart)

Reklama

Reklama