Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Trvalo iba niekoľko málo minút, než som zistil, že tento film je pre úplne iného diváka, ako som ja. Bezdomovci ma odpudzujú čučom, ktoré do seba lejú i špinou, smradom a bordelom, ktorý okolo seba šíria. Nechápem, prečo by ma mal zaujímať film o ich problémoch a pseudoproblémoch. Napriek spoľahlivým hereckým výkonom oboch predstaviteľov, dve hviezdičky sú za nich, som film vydržal pozerať iba hodinu a potom som to vzdal. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vskutku síla. První půl hodinu je neuvěřitelně těžké vůbec přestát, poté se nám z příběhu stává love story a nakonec to celé vyústí v opravdové drama. Jeff Bridges a ještě více Robin Williams dávají snímku svou přidanou hodnotu a celé to jistí jak jinak než mistr "divných " filmů Terry Gilliam. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nádherně lidský, milý, hřejivý, fantaskní i dramatický, dojemný a pro mě především nezapomenutelný příběh. Králem rybářem jsem si doplnil dvě obrovské mezery. Viděl jsem famózní herecké výkony pánů Williamse a Bridgese a dílo Terryho Gilliama, které mi dodnes unikalo. Těžko komentovat více slovy. Úžasné. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Když blázen potká blázna, připadají si normální, jen pro ostatní jsou to pořád blázni... ale kdo je vlastně dnes normální? A stojí to vůbec za to? Vždyť je přece mnohem lepší schovat se pod roušku bláznovství a místo pravidelného vstávání do práce se vydat na výpravu za svatým grálem. Možná, když překonáme svůj strach, s tím grálem dokonce porazíme své démony a najdeme i něco víc, snad lásku, snad štěstí, možná snad i zmoudření nad svým životem... kdo ví? 9/10 ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Úžasný příběh v trošku netradičním balení (co jiného taky čekat od Terryho Gilliama), fantasticky natočený, odehraný, zrežírovaný s výjmečným scénářem a navíc zajímavé i po vizuální stránce (i když jde tentokrát o 100% současný a "normální" příběh, Gilliamova stylizace se prostě nezapře - je to vidět třeba na architektuře "příbytku" Perryho, blázince, nebo třeba na ohnivém rytíři). Jeff Brifges i Robin Williams jsou ve svých rolích naprosto úžasní a nezaostávají ani ostatní herci. Pro mě jednoduše perfektní film. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a New Yorku. Natáčelo se od 21. května do 16. září 1990. (Tygrys)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama