Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A tak se nám nad USA zase objevil po letech další Twister a ne jeden. Helen nám už zestárla a tak bylo třeba nasadit mladší kusy. A tak tu máme zase lovce tornád ma dokonce dva teamy, přičemž ten jeden to hrál na vážnou strunu a ten druhý dělal ,,srandu''. Máme tu několik hrdinů, kteří se vinou osudu a tornáda nakonec setkají aby užaslému divákovi prokázali kdo před živlem obstojí a kdo ne. Ty zápletky byly idiotské, debilní, stejně tak některé dialogy. Tím vším je divák hned od počátku hojně nakrmen. Naštěstí nemusíme sledovat jen úvod do života mladých amerických středoškoláků, problémy otce se syny či bezcharakterního tornádo huntera, který by za blízké záběry tornáda obětoval celý team... Naštěstí tu máme i to tornádo a ne jedno a tady musím uznale pokývat hlavou. Nevím kam se počítačová animace ještě posune, ale tohle a San Andreas ve mně svým zpracováním zanechalo nesmazatelné stopy. Všechnom působí až neskutečně reálně a když kolem vás letí Peterbilt s palivem, nebo Jumbo jako vlašťovka tak je to prostě jako naživo. Stejné uznání jsem měl i po tornádech při pohledu na zpracování zkázy... Amíci si v katastrofách libují a ve filmech je dotáhli na jedničku. Samozřejmě diváka na konci neminou hasiči a ni píchlej prápor s hvězdami a pruhy do trosek... No ale to už tak musíme brát. Nestečí-li vám tedy v kanclu váš USB větráček, pusťte si tenhle film. Přemýšlel jsem, že dám za 2, ale fakt se mi líbil Titus (hlavně ta elektricky ovládaná věž jak v B17 :-) a tak dávám nakonec za 3, o jednu méně než u originálního Twisteru. Snad za 25 let nezměním názor. * * * * ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Tento film som si chcela pozrieť kvôli efektom - a už v úvode bolo jasné, že nič iné nebude za to stáť. A ani nestálo. Všetko okrem efektov bola zúfalo klišoidná sračka, ktorá mi pila krv. Stredoškoláci, rodinka bez matky, ziskuchtivý naháňač tornád, hrdinská kočka s mesiášskym komplexom, ktorá je síce racionálna vedkyňa ako prasa, ale keď príde na vec, vrhá sa na pomoc každému kto príde pod ruku, hoci je to beznádejné a hrozí jej smrť a navyše ju doma čaká malá dcéra... K tomu otec, ktorý keď sa konečne dovolá stratenému synovi, tak namiesto aby zareval do telefónu "práve cez nás prešlo skurvené tornádo!", tak sa toho skoro dospelého chalana 2x pýta "si v bezpečí?" - a keď už sa foter nevie vykoktať, kým nestratí signál, tak ani dementa juniora nenapadne sa spýtať "prečo?" Džízs fakin krajst!!! (toho skoro dospelého zdôrazňujem schválne, lebo predpokladám, že otec sa takto správa kvôli jebnutým pravidlám amerických filmov, že na deti sa musí jemne a nesmú sa rozrušovať - aj keď majú 17 rokov a ide im o život). Kričím bezmocnou zúrivosťou pri takýchto scénach!!! Ja viem, že nebyť debilného správania, tak by sa postavy nemuseli dostať do "nesnází", ale je to zúfalé. Pritom uveriteľný scenár katastrofického filmu sa určite DÁ napísať... len by to musel niekto skúsiť. P.S.: Naozaj používajú v USA v oblastiach s výskytom tornád ako "storm shelter" školy, ktoré sú len krabicami s väčším podielom skla než betónu? Lebo keď stále hovorili o storm shelter v škole, čakala som, že zídu aspoň do kotolne v suteréne... P.P.S.: Slovenské titulky od MatthewP27 sú na smiech, ten chlapec nemá o frazeológii ani páru, takže ak naozaj viete po anglicky, skôr sa pobavíte na doslovných prekladoch, než že by ste ich potrebovali k filmu... ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku viděl v ruce kdejakého hovada v tom městě ruční kameru, tak mě naskočila husí kůže a v přípravě na třaslavou kameru jsem začal po kapsách hledat kinedryl, to jsem ale ještě netušil, že tenhle film je právě o kameře, ale v tom nejlepším slova smyslu. Jasně třeba scény ožralů jsou točený výhradně nepřehledně, jenže o ty ve filmu jde pramálo. Tenhle film je totiž v manželským svazku s tornádem a moc dobře ví jak z diváka udělat svýho milence. Pohledy na blížící se tornáda, znázornění jejich síly (letadlo ) a ničivosti (celkové kompozičně skvěle sdělný nadhledy), záběry z neskutečně geniálních úhlů a ještě geniálnějšího střihu, kdy se nám poměrně rychle prostřídává záběr na celek se záběrem na detail mě totálně dostaly. Filmu docela lehce odpouštím někdy typicky americké proslovy, zdlouhavější začátek, protože když dojde na přírodní akci, tak jsem díky obrazu a zvuku (Dolby Atmos se tady vyplatí víc než kdykoli jindy) zapomínal na bezvětrnou atmosféru kinosálu a intuitivně sebou pocukával při každé tornádí destrukci. Jóóó,to je tak, když člověk čeká digitální sračku a dostane obrazovýho mazlíka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Na americkém středozápadě zase fučí. Bohužel ten zkurvený rotující vítr přivanul spousty patetického bordelu, který znatelně poškodil jinak opravdu spektakulárně udělaný film, a ofukuje sbírku postav tak mimořádně nesympatických, že jediné, co si celou dobu přejete, je, aby to všechny ty slizáky co nejdříve odfouklo někam do prdele a vy jste se mohli jen nerušeně kochat těmi fantastickými záběry tornád jako hovado. A tak zatímco po okrajích vichru nádherně cirkuluje famózní koktejl baráků, těžkotonážních kamiónů, jedno i dvoustopých vozidel, stromů a ignorantských lidí, co jebali na předpověď a systém včasného varování, v oku bouře slintající nezletilý šulínek kýčovitě zachraňuje svou vysněnou prsatici, aby si konečně mohl sáhnout na rybu, katalogový americký dedy nechutně okázale utužuje láskyplné vztahy se svými odpudivými syny a iritující, posedlý lovec tornád se odhodlaně připravuje na svou finální hrdinskou oběť, aby všem ukázal, že ve skutečnosti nebyl takový kokot. Takže půl na půl. Vně parádní, uvnitř xblití. Nebýt té močopudné výplně, vizuál opětkuju, ani nemrknu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím jako, co se tady všem nelíbí. Jedná se o americký katastrofický film, jak čekáte, že se v něm bude mluvit?:) To je jasné, že klišé a patos je na místě. A myslím, že v tomto případě to bylo zvládnuto velmi obstojně. Až na tři scény, "vyznání ve vodě", "v kostele" a "závěr v tunelu", kde byly dialogy skutečně příšerné a tahaly za uši, byl scénář velmi slušný. Obsazení výborné, i když Richard Armitage mi sem nějak neseděl. Jeremy Sumpter od dob Petera Pana, z něhož si ho pamatuju nejvíce, vyrostl do krásy a je proto škoda, že jeho osud v tomto filmu není nikterak záviděníhodný. Po vizuální stránce velkolepé, a ve scéně, kdy se všechna tornáda sloučila do jednoho, mně i silně mrazilo. Vskutku masakrózní. Já si Into the Storm užila. Myslím, že v kině to muselo být skutečně velmi intenzivní. A, jak už kdosi napsal, že jen čeká, kdy Asylum přijde se svým "Firenado", já čekám zase na "Mega Tornado." :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Původní název filmu zněl Black Sky. (BLANIK.)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama