Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (150)

palmovylist 

všechny recenze uživatele

No...děti to při sledování i vcelku bavilo a to je asi cílem tohohle filmu. Ale musím uznat, že ten děj byl tak zoufale klišoidní a nezajímavej (a nevtipnej), že ho nemůžu ohodnotit líp, než slabší průměr. Poměrně se mi líbila pro mě atypická animace. Film podle mě nedokázal vůbec využít myšlenku ponožek, jejich "světa" a využít toho pro nějakou kvalitnější myšlenku nebo vtip, což mě mrzelo....45% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Jediné, čo na rozprávke naozaj dokážem oceniť, je jej výtvarná stránka. Ale pekné pohyblivé obrázky jednoducho nestačia, keď ostatné veci nefungujú: tak poprvé - aj kladné postavy (okrem tej jedinej) sa takmer stále mračia a navzájom si nadávajú. O záporných ani nehovorím, lebo ich správanie často hraničí s brutálnosťou, ktorá podľa mňa patrí do iného žánru. Podruhé - príbeh viazne a finále tvorcovia, žiaľ, nezvládli. Potretie - nezaregistrovala som takmer ani raz, že by sa deti bavili, žiadne výbuchy smiechu sa nekonali (zatiaľ čo som z viacerých strán počula, ako sa deti pýtajú rodičov, kedy to už skončí.) A poštvrté - úplnou katastrofou je hudba, predovšetkým piesne. Ani jedna sa nedá považovať za peknú, vtipnú, nápaditú. Autor nevedel, že píše pesničky do detskej rozprávky??? Nikdy som nebola veľkou fanúšičkou muzikálových rozprávok, ale zrejme si dnes večer pustím nejakú Disneyovku s hudbou od Alana Menkena, aby som si spravila chuť. Bohužiaľ, toto bola premárnená šanca.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co na Lichožroutech vidíte špatného. Mně to přišlo docela hezké. Třeba animace byla naprosto hodobóžová. Tam jsem si tu vymalovanou Prahu vysloveně užíval. Příběhově to také nestrádalo a hlasově jsem s radostí hádal, kdo je jaký herec. Jediný neduh vnímám maximálně v tom, že bych to klidně viděl trošku kratší. Nicméně mě se na neduhy moc nemůžete ptát. Já nejsem dítě, pro které je to primárně určeno. I tak jsem ale byl spokojený, hezky se mně na Lichožrouty koukalo a některé hlášky si rád zneužiju do běžného životního moudra. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pohádková moralita o tom, že správné je krást jen s mírou. To jako vážně? Nápad na skrytý svět pletených tvorů, kteří se živí lidskými ponožkami, je roztomilý, ale příběh nemá gradaci. Obsahuje pár zajímavých nápadů, ale chybí mu jasná dějová linka. Nevadí mi, když v pohádce někdo zemře, ale tady se smrt ohání kosou ve velkém, aniž by to vzbuzovalo smutek nebo zadostiučinění. Zanechává to jen jakousi udivenou pachuť. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Na tento animák jsem se hodně těšil, neboť z trailerů postavičky Lichožroutů vypadaly neskutečně roztomile. Bohužel jsem letos nebyl tak zklamaný z žádného animovaného filmu, tak jako z Lichožroutů. Nečekal jsem, že se objeví tak málo vtipných momentů, nápadů a přitom to jen vybízelo. Tvůrci si nečekaně málo vyhráli, až jsem měl pocit, že je to celé odbyté. Většina dialogů je pro ty nejmenší, místy až trapných, včetně písní a povedených skečů je minimum. Samotní Lichožroutí jsou super, ale celková animace je dost průměrná a to jsem shovívavý......4/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama