Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (151)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Bežte do hája. Toto je animák svetovej úrovne a to po každej možnej stránke. Má nápad, príbeh, cit, animáciu, postavy, spád, myšlienky, posolstvo, prostredie aj vtip. Lenže nie je to ten typicky plytký druh humoru, ale dvojznačný, úzko súvisiaci s tými najčastejšími neduhmi nás, ľudí. A nimi sa nakazia práve chudáci lichožrúti, veď niet sa čomu diviť, keď žijú v našej spoločnosti. Perie sa tu chamtivosť, obžerstvo, alkoholizmus a jeho následky, samozrejme nesmú chýbať protiklady, na ktorých záleží. Hodnoty, rodina, priateľstvo, ale nečakajte infantilné či morálne podliezanie sa divákovi. Všetko je tu podávané vo vyvážených dávkach a každý diel zapadá do konceptu príbehu. Ten má švih, gradáciu, vyvrcholenie, dokonca náznak tragédie a vôbec nenudí ako sa navôkol píše. Takže rada pre ufňukaných lamentujúcich, zahoďte predsudky, že tí malí parchanti kradnú fusakle aj Vám a oceňte nemalé kvality animáku, aký navyše vznikol pod Vašou strechou. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Konečně animovaný film, který se svým vizuálem může blížit holywoodské produkci, jen škoda, že stale u nás nemáme dobré scénáristy. Nicméně když odhlédnu od velmi obyčejného příběhu, tak jsem byl mile překvapen. Je tam spousta skvělých momentů, vtipných situací i vizuálních vychytávek. Tak nízké hodnocení si Lichožrouti rozhodně nezaslouží. Spravedlivé hodnocení je někde okolo 75%. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Pekný námet, pekná grafika, pekné postavičky no kto písal scenár bol tragéd. Mal som pocit, že sa dívam na zhustenú dejovú linku všetkých krstných otcov dokopy. Tak sa toho strašne veľa dialo a pritom tak málo. Najväčší mínus je absencia humoru a vtipných scénok. Škoda, malo to na ďaleko viac, ale nebolo to zas také tragické. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

S hodnocením strašně bojuju. Na jednu stranu je to mistrně odvedená roztomilá animovaná práce, s povedeným dabingem, kterých je v Česku jako šafránu. Na stranu druhou si příběh vybere svůj nejsilnější moment během prvních 15 minut a pak už je to jen courák do Hoštic, který se snaží být zábavný a dokonce vtipný, ale vůbec mu to nejde. Dokážu si představit, že Lichožrouti naprosto skvěle fungují jako večerníček. Prostě desítka nebo dvacítka krátkých příběhů z jejich života. Jako celovečerní, téměř 90 minutový biják, to bohužel nefunguje a ani kino zaplněné po okraj dětskými diváky neoplývalo výbuchy smíchu nebo projevy smutku.. Je to velká škoda, že slabinou něčeho tak krásného je právě příběh, který by se dal smrsknout do 50 minut a mohli bychom hovořit o zábavě. Takto je to jen nastavovaná kaše, kterou nakonec dobíjí i fakt, že vám připadá, že Praha má 10m čtverečních i s pruhem Vltavy dohromady =/. Přitom vyobrazení Prahy, Tančícího domu atd. jsou po vizuální stránce dokonalými artefakty. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)
  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)

Reklama

Reklama