Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lichožrouti jsou malí tvorové, kteří žijí s námi lidmi a mohou za to, že lidstvu z každého páru ponožek vždy zůstane jen jedna – lichá. Ponožkami se totiž živí! Osudy hlavních protagonistů LICHOŽROUTŮ a jejich největšího protihráče, podivínského a opuštěného PROFESORA, spojuje příběh hlavního hrdiny, malého LICHOŽROUTA HIHLÍKA, na kterého čekají ve filmu velká dobrodružství. Dny jeho dědy LAMORA, který ho vychoval, jsou u konce a HIHLÍK musí překonat strach, vylézt z okna a vydat se hledat strejdu PADREHO, o kterém neměl doteď ani tušení. Svou odvahu čerpá z toho, co mu vštípil dědeček – lásky k rodině, dobré výchovy a lichožroutího „desatera". Ani v novém lupičském domově u mafiánského strýce a dvou poťouchlých bratranců své ideály a zásady neopouští. A to i přesto, že ho zavedou do nebezpečných situací. Když nakonec s těžkým srdcem přeci jen poruší dvě základní lichožroutí pravidla „ Nikdy nevezmeš celý pár" a „Drž se lidí, ale drž se od nich dál", pak jenom proto, že věří, že vyčerpal všechny možnosti, aby došel ke svému vytouženému cíli – rodině.
S trochou nadsázky se dá říct, že poselství filmu zní: Rodina je nade vše! Drž se té, kterou máš, měj ji rád a dělej vše pro to, aby byla dobrá, protože jinou na tomhle světě mít nebudeš. A je jedno, jestli jsi člověk, nebo LICHOŽROUT! (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Master19 

všechny recenze uživatele

Začnu tím, co se mi líbilo a to je animace. Ta je výborná a ty okamžiky, kdy se lichožrouti dostanou až "ke kameře" a je vidět jejich výplet jsou skvělé. Taky záběry pseudoprahy jsou výborné, skoro až reklamní. Tím pozitiva ale končí. Totální absence humoru je pro mě naprostou záhadou. Příběh je taky trefa úplně vedle, jak může děti bavit parodie na mafiánské filmy, když tyto nemůžou znát?! Pochybuju, že někdo pouští desetiletým dětem Kmotra, aby měly přehled. Identifikace s postavami vázne, já osobně jsem se nechtěl vcítit do něčeho nesympatického co krade. Sice méně než ti zlejší zlouni, ale to na věci nic nemění. Ve výsledku jsem fandil profesorovi, aby ty malé parchanty pochytal a měl pokoj... Samostatnou kapitolou je pak dabing, který je příšerný. Jestli mělo to pitvořivé huhlání způsobit, aby jim nebylo rozumět, tak se to povedlo. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Knižní trilogie Lichožroutů je samozřejmě sympatický počin na poli dětské knihy. Jen ten filmový přepis trpí ve srovnání s úrovní globálních animovaných celovečeráků, na které jsou dnešní diváci zvyklí. V jednotlivostech jsou filmoví Lichožrouti vysloveně fajn (jednotlivé postavy, jejich dabing, animovaná Praha), ale celek nedrží žádné tempo a dialogy jsou naprosto příšerné. Pořád nemáme lidi na to, aby poznali rozdíl mezi různými druhy textu (co snese papír, co potřebuju adaptace...). ()

Reklama

brzozin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem tu "čest" tuhle kravinku vidět v rámci dětské neděle v předpremiéře. Můj celkový dojem možná malinko zkazily infantilní dětské hrátky před samotným filmem, které mohly být svou hloubkou a kreativitu vhodné snad jen pro chovance diagnostického ústavu. Snad to bylo tím, že jsem celou projekci musel snášet, že mi zezadu do sedačky kopali dva nevychovaní spratci, jejichž matka se ani neobtěžovala je jakkoliv usměrnit. Nicméně i když odmyslím tyhle otravující elementy, musím konstatovat, že jsem se děsně nudil. Jediné, co je potřeba ocenit , je dosti netradičně pojatá a velice originální animace. Všechno ostatní bylo ale špatně. Počínaje nezajímavou a místy totálně nelogickou zápletkou, která by snad vydala krátký večerníček. Ovšem tady byla násilím natažená na více jak 80 minutovou stopáž. Utrpení pokračovalo plytkými a stupidními dialogy, přemírou surového násilí a otázkou, o co vlastně v této pohádce jde. A konče přesvědčením tvůrců, že dětem bude k radosti a smíchu stačit to, že sebou ve filmu každou chvíli někdo švihne, někam se bouchne a děsně při tom heká a sténá. Ale bohužel nestalo se. V kině prošpikovaném malými dětmi se prakticky nikdo nesmál. Celkovou dramaturgickou a scénáristickou mizérii krásně parafrázovala malá holčička sedící vedle mně. Během závěrečných titulků se přitočila k mamince a řekla: "Sláva že už to končí." ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Pekný námet, pekná grafika, pekné postavičky no kto písal scenár bol tragéd. Mal som pocit, že sa dívam na zhustenú dejovú linku všetkých krstných otcov dokopy. Tak sa toho strašne veľa dialo a pritom tak málo. Najväčší mínus je absencia humoru a vtipných scénok. Škoda, malo to na ďaleko viac, ale nebolo to zas také tragické. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě Lichožrouti opravdu hodně překvapili. Čekala jsem typickou blbost, kterých se teď v Americe točí denně stovky, bez hlubšího děje a stupidních dialogů, které možná nepobaví ani ty děti. Proto mě milá animace se scénářem, u kterého jsem se dokonce trochu pobavila i já, velmi snadno vtáhla do děje a já se zase na chviličku cítila jako malé dítě. Je pravdou, že se "dospěláci" zase nechali unést a pár "nevhodných" scén se ve filmu objevilo, ve finále bych Lichožrouty svým dětem velmi ráda pouštěla. Pro mě až moc infantilní a zbytečné zpívané části na děti ale asi fungují, proto jsem se s nimi smířila a rozhodla se, že kvůli nim snižovat hodnocení nebudu. Na Lichožroutech mě kromě skvělého dabingu Kryštofa Hádka potěšil i samotný příběh, který se nebál jít do hloubky a zapůsobil tak i na rodiče, které s dětmi budou film sledovat. Palec nahoru i za zamotanější děj, který nedal divákovi nedal šanci, aby se nudil. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Snímek získal na audiovizuálních cenách TRILOBIT cenu v kategorii Dětské poroty, a to „Berounského medvídka“ pro rok 2017. (P. J. D.)
  • Snímek se stal u diváků nejúspěšnějším ryze českým porevolučním celovečerním animovaným filmem. (P. J. D.)
  • Film debutoval také v Číně, v Rusku a v Jížní Koreji. (petr.koca)

Reklama

Reklama