Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (778)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela se mi to líbilo. Narážím tu ale na stejný problém jako u Tróji. Zpracování řecké legendy bez použití bohů. Trochu zvláštní způsob, ale kupodivu to funguje. I když se z toho dalo pochopitelně vymáčknout víc .Být to jenom další historický akční film, tak je to OK, ale bez použití magie mi tam přece jen něco chybí... Dwayne Johnson je ale pro roli Herkula jako stavěný. Trochu mě ale zklamalo, že tento film není o Herkulovi, ale jenom o žoldákovi, který se za něj vydává. A v postatě se tam toho kromě pár bitev a trochu překvapivého konce. Krále Kotise hraje Brumbál :D A jeho dcera Eugélie je docela půvabná. :) Takže akce je docela povedená, ale od příběhu nic převratného nečekejte. "Já jsem Herkules!" ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|70%| Viděno: Extended verze (101 minut). Tak jsem se do toho pustil a děsil se, co z toho vznikne. Do kina jsem se na to rozhodně nechystal páč filmy o Herculovi moc nemusím. Přijde mi to jako hvězdná blbost pro děti, kdy Hercules spasí celý svět a zneškodní všechny nestvůry a nepřátele po celém světě. Jasně, určitě si ostatní řeknou, co to plácám za kraviny, ale to je můj názor. Proto jsem byl doslova překvapen, jakým způsobem byl tento snímek pojat (rozhodně tím nejlepším možným způsobem). Takže, na to, že tuhle Herculáckou tématiku nemám rád, mě to příjemně překvapilo. Velkou zásluhu na tom má samozřejmě skvělý Rock, který se na roli Herculese neskutečně hodil. Jsem rád, že zde nebyly téměř žádní fantastické prvky, příšery atd – to zde bylo dost utlumeno a když to zde bylo, tak mi to nevadilo. Hercules nebyl úplně nezničitelný a to bylo dalším, vítaným plusem. Byly i dobré hlášky, skvělý Herculův tým. Jinač, ty bitvy byly takové skromné, ale zase na druhou stránku výborně natočené. Vzhledem k prodloužené verzi to nebylo uplně mírné. Herecké obsazení je na tom tak normálně. Hudba obyčejná, ušla. Co se týče příběhu, scénáře a tak dále – k tomu bych určité výhrady měl. Kdyby se to zlepšilo, mohla to být skutečně pecka, třeba ta pointa kdo je nepřítel, to jsem už dávno předvídal, ale jak to bylo spracované do scénáře, to mi nesedlo. To ale neznamená, že by mě to zklamalo. Pekca to není, ale v rámci možnosti překvápko pro mě. Naopak, od filmu jsem nečekal vůbec nic, takže moje rozhodování mezi 3 a 4 hvězdou bylo po chvíli jasné. Podobné filmy nemusím a toto mi sedlo, takže velké překvapení pro mě. A to já čekal brak, tak s maximálně, jedou hvězdou. Rád jsem se zmýlil. ()

Reklama

vteco 

všechny recenze uživatele

Prvních 5 minut perfektně navnadí a připraví diváka na velkolepou podívanou, která se ovšem nekoná. Scénář je až příliš jednoduchý a bohužel překvapivě docela dost ochuzený o veškerou mytologii, kterou byste zde čekali. The Rock zvládá postavu hrdinského Herkula pouze vzhledově, nikoli však herecky. Naopak vedlejší postavy jsou velice sympatické a baví, hlavně v soubojích, které jsou provedené velice profesionálně a poutavě. /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

EXTENDED CUT ,,CHTĚLI JSTE ZNÁT PRAVDU O HERKULOVI? TADY JE. SVĚT POTŘEBUJE HRDINU, VE KTERÉHO MŮŽE VĚŘIT…" /// Pohádka o tom, kterak žoldák Herkules snil o svým ostrově a klidu. Ovšem, než vydělá dost prachů (zlata vole, tenkrát neměli ani peněženky… ), musí projít nějakejma misema. Teď tady máme tu v Thrákii... Král škorpión, Barbar Conan… čili scénaristicky jednoduchý, plný béčkový mytologie, vobrovskýho Rocka, bájnejch příšer a hrdinskejch poudaček. Každá barbarská bitka je zábavná, páč popření nejen fyzikálních zákonů vede k upřímnýmu (hlasitýmu) smíchu. Jenže vono je to tak jednoduchý! A úplně nejhorší je, že čovek necejtí nic! Na rozdíl vod Herkulese, tomuhle filmu bohové nepomohli. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks, kterej má na svědomí Steve Moore, neznám. 2.) Mám rád (filmový) bitvy. A je jedno, kdo v nich dostane přes držku. 3.) Thx za titule ,,Bac a Araziel“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že mám slabosť pre všetko grécke. Takže ma hodne interesuje aj starogrécka mystika, legendy, povesti a báje. Príbehy o statočných a odvážnych činoch Diovho syna Heraklesa (Herculesa) veľmi dobre poznám. V roku 2014 natočil režisér Brett Ratner kinofilm o tomto antickom hrdinovi. Pojal to v typickom, veľkolepom americkom popkornovom štýle. Bombastická akcia, prvotriedne filmové triky, bohatá produkcia a nabúšený wrestler Dwayne The Rock Johnson v titulnej úlohe. This is The Hercooles! Made in USA. **** ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • 12 úkolů, které musel Herkules splnit jako své vykoupení za povraždění svých tří dětí, mělo být původně jen deset, nicméně král Eurystheus dva neuznal, a to odpravení hydry, při němž měl pomocníka (Ioláos mu podával louče), a vyčištění Augiášových chlévů, za něž si "nechal zaplatit". (Sancoo)
  • Amfiaraos (Ian McShane) při tréninku vojáků prohlásí, že se můžou dostat po smrti do Elysejských polí, kde se připojí k hrdinům Achillovi, Odysseovi a Théseovi. Tato kombinace, ale nemůže přijít v úvahu, protože podle antických bájí umřeli všichni tři až po Heraklovi (Herkulovi). Achilles se navíc do Elysejských polí nedostal, jeho stín bloudí po širých pláních s květy Asfodelu. (Wishkah)
  • Kráľ Rhesus Trácky bol podľa Homérovej Iliady spojencom Trójanov v trójskej vojne. Podľa neho dostal meno jeden druh opice, žijúcej predovšetkým v Afganistane, Pakistane, Indii, Číne a Barme. Jej meno je makak rézus (rhesus macaque). (beso74)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama