Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (779)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání chtě nechtě byla a bohužel, nepodařilo se dostat z toho ultimátní biják, nýbrž "jen" pohodovou akční mytologickou srandu. Je to sice sympatický sled bitev a rubaček, ale namísto pořádně krvavé a brutální spásy přišlo PG-13, člověk si neužije ani příšer - těch $100m upřímně nevím kam se podělo, nemá to v sobě nic extra. Není to epický, ani ultra zábavná oddychovka, ani zdaleka nic novýho pod sluncem. Chemie mezi Herculovou družinou funguje, postavy si oblíbíte, nuda nebyla, nějaký kouzlo to ve výsledku mělo, ale prostě jsem chtěl radostí se posrat, což se nestalo. Podvědomě viním patolízala Ratnera, ale co já vím kdo za to může. Škoda, průměr, ten film jako by si tak pečlivě naposilovanýho ROCKa vůbec ani nezasloužil. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac vtipných hlášok a zábavy, kvôli ktorým by sa v pokoji dala odpustiť mierna slaboduchosť celého filmu, alebo naopak trocha serióznejšieho nádychu, no to by som už asi chcel až príliš. Tak či onak sa ale jedná o sledovateľnú záležitosť, no predovšetkým kvôli Rockovi, ktorý je prosto klasa. Nebyť neho, išiel by som o hviezdu nižšie. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky za The Rocka a jednu navíc za to, že to bylo ve všech směrech lepší než ta kravina ze začátku roku. Brett Ratner nikdy nebyl ani nebude zárukou kvalitního filmu, ale Herkula spíchnul když ne dobře, tak alespoň obstojně. Film se ale točil snad někde v Maďarsku, takže hodně lokací vypadá podobně příšerně jako v Zrození legendy, ale trikaři to zamaskovali lépe (hlavně co se týče lokací, tak lze poznat vyšší rozpočet). Thrácké války rozhodně od začátku vypadaly na lepšího Herkula a vskutku tomu tak je, nebýt však Dwaynea, film by byl poloviční, to on vdechl filmu duši a je tedy nutné snímek brát jako jeho akční klenot, jelikož větší formu už snad mít ani nemůže. Viděno v kině 2x...70%...[23.7.2014_Cinema City IMAX_Flora] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $72,688,614Tržby Celosvetovo $244,819,862Tržby za predaj Blu-ray v USA $7,958,922 //počet predaných kusov 407,150Tržby za predaj DVD v USA $9,005,322 //počet predaných kusov 483,644║ len ďalšie úmorné béčko, Dwyane Johnson ako nesympatický pahýľ, k tomu tie vlasy a brady, no brrrr, zlý casting celkovo, otravné plané dialógy, akcia trochu újde, tlápanina ako ostatné podobné úlety roka 2014 /40%/ ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická ratnerovská rutina, která je tak nudná a nezajímavá, že se v ní nudí i samotný The Rock. Takhle necharismatický výkon jsem od něj snad ještě nezažil. I v těch dětských kravinách se snažil více. Díky bohu za jeho věrné parťáky v čele s hláskujícími Ianem McShanem a Rufusem Sewellem, kteří se tuhle nudu snaží alespoň trochu zachránit. Hercules ať po tomto katastrofálním roce na plátno radši ani neleze. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Podle pověstí se král Eurystheus Herkula natolik bál, že rozkazy o plnění úkolů, které Herkulovi zadával, mu musel sdělovat jeho hlasatel Kopreus. Ve filmu se však obě postavy v klidu baví a vypadají jako dobří přátelé. (Sancoo)
  • Natáčanie muselo byť posunuté kvôli zraneniu, ktoré Dwayne Johnson (Herkules) utrpel na WrestleManii 29 (od r. 2013). (Drtic)
  • Dwayne "The Rock" Johnson držel během natáčení speciální dietu, která se skládala ze 7 jídel za den. Zároveň to pro něj bylo nejdelší a nejvyzývavější natáčení. Vstával ve 4 ráno, aby stihl 2x posilovat před tím, než šel natáčet. Nabral celkem 14 kg svalové hmoty. Před intenzivními 12 hodinami natáčení ho ovšem každý den čekaly ještě 4 hodiny líčení. (RadimX)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama