Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klasický mytologický příběh o Herkulovi dostává zcela nový rozměr. Začíná v momentě, kdy Herkules splnil pověstných dvanáct úkolů, aby se vykoupil ze svých minulých hříchů. Žije ve vyhnanství a živí se jako žoldák. On a jeho pět věrných společníků putují po starověkém Řecku a výměnou za zlato poskytují ochranu každému, kdo je potřebuje. Když o jejich služby požádá samotný trácký král a jeho krásná dcera, jejichž zemi neustále ohrožují tyranští bojovníci, Herkules pochopí, že svému osudu nemůže utéct. Musí přijmout svůj mýtus a stát se opět tím slavným hrdinou, kterým byl kdysi dávno .. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (779)

Cival 

všechny recenze uživatele

Nakonec si mě to celkem získalo. Oddychovka, která je víc conanovská než římsko-řecká, v níž Ratner znovu selhává v dialozích i emoscénách, akce, bitvy i hláškování jsou ale nad standardem. Co by za takovouhle popcornovou pohodu dal třeba Hněv Titánů. Každopádně The Rock ať už s vlasy a vousy radši neexperimentuje. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nový Herkules nemá nič, čo by sme už nepoznali, alebo nevideli. Stavia na osvedčené - akcia, nepriatelia, hrdinovia, akcia, trocha humoru, akcia.. Film ma ale dosť sklamal a ešte som pri žiadnom filme nebol tak oklamaný, ako pri tomto. Trailer naznačoval skvelé boje proti monštrám, čo ma najviac bavilo aj na seriáli o Herkulesovi. Vo filme boli ale všetky tieto scény postrihané presne ako v traileri a boli použité len ako flashbacky. V tom momente som musel film zastaviť a poprechádzať sa po byte, aby som trocha poľavil nervom. Film som síce dopozeral, ale viac ako 50% by som tomu nedal. Dwayne Johnson bol dôveryhodný, ale scenár ma proste veľmi nebavil. Radšej keby bol celý o bojoch s monštrami, než o jednom pupkatom kráľovi, ktorý ani neudrží v ruke meč. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yeaaah. Tady to máte, Herkules: Mythbusters! Zasraný kentauři, místo kerbera tři hladoví vlci, hlavy hydry obyčejní zabijáci, jenom tomu Herkulovi zůstala jeho bájná síla. (konec ironických výkřiků zde) A díky nečekaně povedenému castu (fakt někdo čekal, že to Rock uhraje, aníž by v něm všichni viděla Rocka?) měl i dost charisma na to, aby zvládl ne jednu, ale hned tři nebo čtyři předválečné promluvy. Co dál, Ratner rozhodně překvapil bitvami, kde Hobbit zklamal na plné čáře, tam Herkules připomíná Pána prstenů víc, než cokoliv jiného z poslední doby a to nekecám. Snad jen to green screen finále mohlo být o něco méně digitální, chápu, že tu pompézní prostřední bitvu překonat asi nešlo ale zkusit to mohli, no ne? Velký bonus pak ještě přihrály hlášky, které z toho dělaly krásně odlehčenou jízdu, příklad: "Excuse me. That was my moment, my fate. You're welcome." zkrátka spokojenost. PS. Nicole Kidman nějak omládla, I like it. ;) 7/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Hercules zaměřil na plnění 12 úkolů myslím, že by šel film i do červených, ale přesto jsem velmi mile překvapen, jak zábavné to je. Rozhodně zaujme parádní Dwayne Johnson, velmi atraktivní vizuál a CGI, takhle špičkové efekty jsem už dlouho neviděl, dále mě překvapila skvělá kreativní akce, která je dlouhá, nápaditá, výtečně natočená a občas slušně brutální, takže zde si fanoušci jednoznačně smlsnou a hlavně mě potěšilo, že se film vysmívá legendám a pověrám a že je vždy reálné vysvětlení/odůvodnění. Perfektní zábava! 80% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická ratnerovská rutina, která je tak nudná a nezajímavá, že se v ní nudí i samotný The Rock. Takhle necharismatický výkon jsem od něj snad ještě nezažil. I v těch dětských kravinách se snažil více. Díky bohu za jeho věrné parťáky v čele s hláskujícími Ianem McShanem a Rufusem Sewellem, kteří se tuhle nudu snaží alespoň trochu zachránit. Hercules ať po tomto katastrofálním roce na plátno radši ani neleze. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (34)

  • Dvanáct úkolů pro Herkula (Dwayne Johnson) zahrnovalo zabít Nemejského lva, zabít Hydru, chytit Kyrenejskou laň se zlatými parohy, chytit Erymantského kance, vyčistit Augiášovy chlévy, zahnat Stymfalské ptáky, přivést Krétského divokého býka, přihnat Diomédovy lidožravé koně, přinést pás královny Amazonek, přihnat dobytek obra Géryona, přinést tři zlatá jablka ze zahrad Hesperidek, přivést psa Kerbera - strážce podsvětí. Úkoly mu zabralya 12 let. (KillHurt)
  • Kráľ Rhesus Trácky bol podľa Homérovej Iliady spojencom Trójanov v trójskej vojne. Podľa neho dostal meno jeden druh opice, žijúcej predovšetkým v Afganistane, Pakistane, Indii, Číne a Barme. Jej meno je makak rézus (rhesus macaque). (beso74)
  • 12 úkolů, které musel Herkules splnit jako své vykoupení za povraždění svých tří dětí, mělo být původně jen deset, nicméně král Eurystheus dva neuznal, a to odpravení hydry, při němž měl pomocníka (Ioláos mu podával louče), a vyčištění Augiášových chlévů, za něž si "nechal zaplatit". (Sancoo)

Související novinky

Tvůrci Avengers chystají Hercula

Tvůrci Avengers chystají Hercula

02.05.2020

Disney oznámil další hraný remake jedné ze svých slavných pohádek. Nejnovějším přídavkem se stane Hercules, kterého do kin pomohou přivést tvůrci Avengers: Endgame Anthony a Joe Russoové. Scénář… (více)

Udělen první "ČSFD Honor Award"

Udělen první "ČSFD Honor Award"

26.04.2015

Ve třetím dubnovém týdnu se v Praze uskutečnil koncert filmové hudby Film Music Prague s repertoárem skladeb španělského skladatele Fernanda Velázqueze a dvou Britů ve službách Hollywoodu, Harryho… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Oheň a led podle Rodrigueze

Oheň a led podle Rodrigueze

20.12.2014

Conanovsky laděných fantasy není nikdy dost. Letošní Hercules s Dwaynem Johnsonem nakonec slavil slušný úspěch, takže není vývoj dalších žánrovek v zásadním ohrožení. Komu to hraje do karet? Robertu… (více)

Reklama

Reklama