Reklama

Reklama

Příběh vypráví o tajném agentovi, který se snaží najít zbraně hromadného ničení. Zbraně byly ukradeny z ghetta Doupěte. Tajný agent se s prosbou o pomoc obrací na Lina, jediného člověka, co zná tento rajón a nebojí se místních gangsterů. (oficiální text distributora)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (333)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledních filmů, kde jsme mohli vidět Paula. Oba herecké výkony byly skvělé, a postavy tak působily velmi věrohodně (především David Belle). Co mě na tom ale trošku zaráží, a jemně to musím zkritizovat je děj, na který se v průběhu filmu možná trošku zapomnělo. Cíl zněl jasně, odškodnit bombu. Očekával bych od toho ale nejspíše mnohem více zapletenější příběh, který se bude nějakým způsobem dále vyvíjet. Bohužel, tohoto jsem se nedočkal. Ovšem teď už k důvodu, proč dávám 4*. Film byl vcelku zajímavým především díky perfektně propracovaným rychlým potyčkám, které byly výborně nacvičené, a ještě lépe sestříhané, tzv. "slov motion", který byl ve filmu možno vidět nespočetněkrát v souladu s dramatickou elektrickou hudbou udělalo koneckonců hodně zvláštní dojem, který je rozhodně třeba vzít v potaz. A i přes trošku chabší dějovou linii je třeba podotknout, že ten závěr byl krásný, a nejspíše každého z nás překvapil, což také beru v potaz, a film jako celek se skvělými efekty a propracovanými bitkami hodnotím 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomsta a spravedlnost není to samé." Nestává se mi to často, ale mně se v Doupěti líbilo přibližně stejně jako v původním Okrsku 13. Běhalo se, skákalo se, hláškovalo se, holky se rvaly a to mám na Bessonových akčních jednohubkách rád. I mozek je zkrátka potřeba jednou za čas vypnout, vypláchnout a odložit na noční stolek. A Doupě k týhle očistný údržbě nabízí ideální příležitost. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dejova kostra je z 99% identicka s originalom. Akcne sceny prakticky takisto. Len sa miestami namiesto bitky pridala autonahanacka, kedze Paul Walker sa bit nevie a je znamy len vdaka serii Fast and the Furious. Takze na prvy pohlad by to mohol byt dobry film pre ludi, ktory original nepoznaju. Lenze to nie je pravda. Remake uplne postrada infantilny humor, skvely soundtrack a kvalitne prevedene bitky, ktore robia z originalu zabavnu akcnu komediu. Jedina akcna scena ktora sa celkom podarila je parkourova scena Davida Bella na zaciatku. Na prvy pohlad je to velmi podobne ako v originale, ale predvedie tam aj nove dychvyrazajuce kusky. Lenze ako je to dnes zvykom. Znova mu to trochu kazi strihac, ktory sa preteka v tom kolkokrat dokaze strihnut za sekundu. Zvysne akcne sceny uz dojebal uplne. Hlavne nahanacky su uplne neprehladne. Vysledkom je podpriemerny akcny film, ktory nastoji za to vidiet ani ked ste nevideli original. 3/10. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že sociální tématika je v Hollywoodu poslední dobou čím dál populárnější. Tuto skutečnost potvrzuje i Bessonův scénář zasazený do reálně zbankrotovaného Detroitu. Přesto se však do popředí dostává hlavně akční sekvence s Paulem Walkerem a Davidem Bellem v hlavních rolích. Ze samotné akční složky filmu mám smíšené pocity. Bojové scény jsou kvalitní, honičkám dominuje free running a rychlá auta hezky odkazují na Walkerovu sérii Rychlých a zběsilých. Celé mi to přesto připadá trochu nerealistické, nadnesené a neuvěřitelné. Když ale odhlédnu od této závady, zbytek filmu do sebe zapadne bez větších problémů. Potíže nastanou až při vyvrcholení. Chápu, co se Besson snaží říci, podle mého vkusu to ale dělá příliš kostrbatě a šlo by to i elegantněji. K hereckým výkonům nemám připomínek, uchvátila mě snad jen barevná kompozice obrazu a zvukový doprovod, který vhodně dotváří atmosféru ghetta. Celkově tedy Doupě nepovažuji za propracovanou akci nebo film s velkou myšlenkou, nýbrž za místy úsměvnou lehkou akční zábavu a poslední kompletní film zesnulého Paula Walkera. 6/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelně tupá věc a ještě zvláštnější je, že Besson remakuje svůj 10 let starý produkt "Made in France". Je to úplně to samé, jen vedlejší role se prohodily a akce je o něco dynamičtější a více "eye candy dubstep". Bodejť by také ne, když americké publikum je trochu jiné, než to francouzské. Ono nastříhané je to cool, ozvučené rovněž a drajv to má neskutečný. Jen se u toho nesmí vůbec přemýšlet - čemuž díky bohu napomáhá relativně krátká délka. Občas sebeparodické, občas fajn přímočarý výplach, kde chybí na můj vkus krev - zřejmě kvůli přístupnosti, což vidím jako fatální nedostatek. Walker je tam sympatický a rozloučil se jakž takž důstojně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Symbol tygra, který je na Linových (David Belle) dveřích, se objevuje i na ruské raketě a také jako tetování na Linově ruce. (Oxymoron5)
  • Můžete si všimnout, že se ve filmu objeví česká zbraň CZ 805 BREN A2 ráže 5.56x45mm NATO. (dc125)
  • Keď Damien (Paul Walker) zadáva prvé čísla k deaktivácii bomby, je si možné všimnúť, že má zakrvavené pravé oko. V scéne pred tým ho ale nemal, k tomuto zraneniu totiž prišiel až pri neskoršom boji s Linom (David Belle). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama