Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika. Tenhle díl jsem jako malý měl nejradši. Asi proto, že zde nikdo důležitý nezemře a nikdo se nerozhádá. "Ribanna mluví tiše, ale Vinnetou ji přesto uslyší. Protože už není cizinec." "I Vinnetou má ústa tichá, ale jeho srdce volá." "A co volá jeho srdce?" "Ribannu." (130.) ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Táto májovka má celkom zamotaný dej, ale so zaujímavými a nakoniec šťastnými riešeniami, možno až na ten koniec. Takisto je vtipné ak v diaľke sa objaví nákladný automobil, ale na druhej strane vtipná scéna s medveďom tak vtipná ani nemusí byť, lebo medveď bol skutočný, ale na to ako sa pohyboval by nikto ani nepovedal, že bol skutočný. Hudba a herci fantistickí, prostredie v bývalej Juhoslávii nádherné, človek by ani nepovedal, že sa to všetko netočilo v USA a najmä treba pochváliť Karla Maya, lebo opäť dobrý film. Už to nie je extra skvelé, dokonca tentokrát tu je veľmi podobná zlá postava tej prvej, charakterovo skoro úplne. Forrester tentokrát ťaží na indiánskom území petrolej a ničí indiánske osady, či dokonca napáda vlastných, ale opäť to končí ako v prvom diely a dobro vyhraje, čo je pekné, ale veľmi sa to podobá na prvý diel. Tak ako v prvom diely stráca svoju lásku Old Shatterhand, tak tu ju stráca iným spôsobom Winnetou. Už mi však tento indiánsky film nepripadá tak skvelý a oproti prvému je podľa mňa slabší. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Bledé tváře se roztahují dál na indiánská území, situace se vyhrocuje, petrolejáři si dělají, co se jim zlíbí. A indiáni svolávají setkání, které má stvrdit mír nebo naopak rozpoutat další válku. Vykopání válečné sekery zabráním jen sňatek, se kteým Vinnetou vnitřně nemůže souhlasit. Po Pokladu na Stříbrném jezeře zřejmě druhý „nejlepší“ kus už osvědčené sestavy, oceňuji navíc krapet víc realismu, méně naivity (tou trpěl hlavně Vinnetou) a poměrně solidní příběh. Navíc Castlepool tolik nerozčiluje, další „komičtí“ přihrávači naštěstí chybí. Výsledkem byl další kasovní trhák, jehož základem byly chlapská rozhodnutí a velká dobrodružství, nasnímaná v kouzelné přírodě. Navíc přes všechnu tu „pohádkovost“ víc vnímáme obraz Vinnetouova zanikajícího světa. Potěší řada scén (v osadě petrolejářů, lest Klause Kinského, fígl s lany a kolty, závěr). Příjemně naivní balzám na duši. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

KDYŽ SI RYBANNA VEZME BÍLÉHO MUŽE. MÍR BUDE ZPEČETĚN! Terence Hill zde pošlapává Vinnetouovi city jako rohožku u dveří a to prostě není správné. Na svatbě, kde Rybanna řekne své ANO, BERU je v jeho očích jasně vidět okamžik, kdy mu puklo srdce. Proto je tento díl pro mě, tak těžké sledovat. Naštěstí je tu Forester a ten už dohlídne na to, aby Vinnetou neměl čas myslet na lásky a zrady, ale na boj a tyhle ty chlapský věci. ŠÉFE? TADY U JEZERA JSOU TAKY TY ŠŇŮRY! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat tenhle díl jsem měl vždycky nejradši. Mayovky přitvrdili od začátku tu máme tu nejvíc bezskrupulózní bandu desperátů který se s ničím neserou pálí indiánský vesnice vraždí ženy a děti a jejich šéf aby poslal k čertu Oldu šetrnýho neváhá místo vejplaty nechat upálit zaživa asi 300 svých dělníků. Od začátku až do konce se furt něco děje. Vinnetou má fajt z medvědem a taky nutno dodat, že film objevil vycházející filmový hvězdy Klause Kinského a Terence Hilla. Pro mě prostě best díl. Nevím jestli absolutně nejlepší, ale spolu z Pokladem a Údolím smrti patří určitě do mojí top trojky Mayovek. Pecka film kterej nestárne.100% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (36)

  • Ve filmu se sešlo několik válečných veteránů z různých stran. Lex Barker (Old Shatterhand) bojoval v řadách americké pěchoty v Africe a Itálii, Pierre Brice (Vinnetou) bojoval v Indočíně v řadách francouzských výsadkářů. Anthony Steel (Forrester) byl příslušníkem britských granátníků a sloužil na Středním východě. Eddi Arent (lord Castlepool) a Klaus Kinski (David Lucas) byli příslušníky wehrmachtu (Eddi prošel boji na východní frontě, Klaus padl do britského zajetí, kde předstíral, že se zbláznil). (Martyn.86)
  • Natáčení filmu začalo 18. května a skončilo 27. července 1964. První natočenou scénou byla rovnou jedna z nejtěžších – Vinnetou (Pierre Brice), zachraňující Ribannu (Karin Dor) před medvědem. (hippyman)
  • Představitel Freda Forrestera, britský herec Anthony Steel, měl v době natáčení už velké problémy s alkoholem. „Seděl celé dny v karavanu jako pavouk. Posílal si kluky od štábu i místní pro alkohol. Jakýkoliv. Jednou udělal strašnou pitku s Klausem Kinskim (David Lucas). Klaus byl blázen, vydržel chlastat třeba týden v kuse. Anthony mu zdatně sekundoval. Bylo to těžké, pozorovat ten úpadek. Pak jsme se museli smát, protože Steel a Kinski opili Rikarda Brzesku (Tah-ša-tunga) a tancovali s ním někde u ohně, úhlavní nepřátelé. Lex Barker (Old Shatterhand ) řešil manželku, já se snažil řešit je,“ vzpomínal Pierre Brice (Vinnetou). (HawkeyP)

Reklama

Reklama