Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (572)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi sice zježily všude chlupy jak jsem uslyšel Český dabing a viděl produkci Walt Disney, ale nakonec film předčil má nízká očekávání a bavil jsem se nadprůměrně. Do první půlky jsem byl lehce dezorientován kvůli retrospekci, ale poté jsem si zvykl a přistoupil na tvůrčí hru, že se jedná o Teen Sci-fi, nikoli o temný trhák, v kině převažovaly děti. Slušné efekty, úchvatný svět zítřka ( Obdivuhodné atrakce a nápady), poměrně neokoukaný námět, příjemní herci a slušné tempo. Highlightem byl definitivně útok robotů na Georgeův dům, který svými vynálezy a vychytávky všechny přechytračil. PS: Potěšilo cameo Keegena Michaela Keye. 70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo a malo byť úžasné. Papierovo dokonale postavený projekt (teda až na toho jedného zo scenáristov) pri ktorom sa niečo divné muselo stať. Réžia, kamera, herci, hudba. Všetko je ako má byť ale každá zložka ide iba na pol plynu. Akokeby sa všetci báli, že ak predvedú niečo mimoriadne tak to pokazia a rozhodli sa ísť na autopilota. Výsledkom je, že tomu filmu strašne chýba srdce, čo je základ pre podobný druh filmov odkazujúcim k minulým éram (napr. White House Down alebo Super 8).Aj napriek tomu ma to bavilo. Ten zabudnutý 60 ročný námet je z toho (v dobrom) cítiť. V jednotlivostiach je to totiž báječné. Roboti, atomová hrozby, roztomilá naivita, technické blbinky... Milujem tieto sci-fička z 50. rokov a som rád, že som sa ho dočkal v takto vysokorozpočtovom aj keď bohužiaľ matnom balení. Za mňa aj napriek sklamaniu, že to nie je tak úžasné ako som chcel, relatívna spokojnosť a kľudne si to dám podruhýkrát. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příjemná disneyovská blbákovina o tom, jak děti a dospěláci zachraňují svět. Je to barevné, trikově vymazlené a od všech přítomných celkem solidně zahrané, což platí především pro představitelku futuristické holčičky, která mě bavila. Cílová skupina jsou děti do dvanácti let, takže jsem z filmu nijak zvlášť nejuchal, ale i tak jsem se ty dvě hodiny docela bavil, což jsem rozhodně nečekal. 60% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Země zítřka je takové netradiční Sci-Fíčko. Ze začátku to působí jako taková blbůstka, ale pak to začne nabírat na vážnosti a ve výsledku z toho máme velice zajímavý příběh, který nám chce sdělit důležité poselství. Já bych hlavně chtěl ocenit hlavní trojici herců a to George Clooneyho, Britt Robertson a Raffey Cassidy, kteří podali skvělé herecké výkony. Také vizuální stránka byla perfektní, vše bylo dokonale uděláno do posledního detailu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Je trošku škoda nepříliš zajímavé dějové linky. Vizuální stránka je totiž naprosto luxusní. Tvůrci prostřednictvím snímku vychvalují snílkovství a kreativitu a je vidět, že jim při tvorbě rozhodně nechyběla. Nápadů stihli ve snímku zrealizovat opravdu hodně a stály za to. Skvěle si svoje role odkroutili George Clooney i Dr. House. S děvčátky jsem měl naopak problém. Obě mi přišla pěkně trapná. Zde bych snesl rozhodně lepší obsazení. Nejsem samozřejmě ani fanoušek obsazování dětí do rolí průvodců. Film poté působí ještě více dětským dojmem, což už bylo zbytečné. Moc nechápu, copak bylo ve filmu nevhodné mládeži do 12 let. Kvůli zdejšímu nelichotivému hodnocení, jsem měl před zhlédnutím ze snímečku nefalšovaný strach. Nakonec to nebylo vůbec zlé. Chvílemi jsem zvažoval dokonce 4 hvězdy. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Ve scéně v obchodu s komiksy je možné v jednou okamžiku jasně vidět figurku Pana Úžasňáka z animovaného filmu Úžasňákovi (2005), který, stejně jako tento film, natočil režisér Brad Bird. (Dracconnis)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama