Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Autorský průnik Tommyho Lee Jonese na Divoký západ, aby v něm bořil zažité zvyklosti westernu coby svižného žánru plného akčních přestřelek a soubojů (což kvituji). The Homesman je nefalšovaným komorním psychologickým dramatem plným depresivní pachuti, který s plnou syrovostí neváhá trvdě zamávat jak s postavami, tak s divákem. Tommy Lee Jones drží opratě svého díla pevně v rukou, což spolu s výbornou kamerou a hereckými výkony Tommyho a Hilary Swank činí z filmu hodnotný zážitek. Jen to možná chtělo trochu učesanější scénář. Cením si také faktu, že producent Luc Besson má občas snahu podpořit vedle výplachů i umělecky hodnotnější filmy. Lepší tři hvězdy si film určitě zaslouží. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones za kamerou? Nemám s tím problém, zvykám si. I na to, že tíhne k westernu. A i jako scénárista má proklatě velký cit pro postavy. Hilary Swank táhne celou farmu sama. Když přijde dotaz na to, kdo se vydá na dalekou cestu s duševně nemocnými ženami, neváhá. Svérázný Jones se jí připlete do cesty a stává se jejím pomocníkem. Toť vše – žádné přestřelky dvacet chlapů proti dvěma, žádná explodující lokomotiva. Jednoduchý děj, postavy. Nic, na čem by si producenti chtěli namastit kapsy. Některé humorné chvíle mají nečekaně mrazivý dovětek, Tommy Lee Jones za kamerou občas překvapí (setkání s indiány, výtečná scéna zapáleného domu, flashbacky se šílenými ženami). Dojem zanechal, i když výsledek zdaleka nesedne každému. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých westernov, v ktorých sa vlastne nič nedeje a človek sa len nudí, ale stále čaká, že sa niečo už musí stať. Bolo tomu tak aj tu a po hodine a štvrť nasledoval zaujímavý zvrat a všetko začalo byť zaujímavé a pútavé. Hovoril som si že tú bláznivú postavu, ktorú hral Tommy Lee Jones si nemôžem obľúbiť, ale práve po tých 75tich minútach sa tak začalo diať. Konečne tam neboli len suché prašné prérie bez jediného stromu a bol tam aj nejaký ten výstrel, ktorý do westernu patrí. Koniec som úplne na 100% nepochopil, no nechcem spoilerovať. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Syrový a pomalu ubíhající western se standardně skvělým Tommy Lee Jonesem. Líbila se mi krajina a různé situace, do kterých se během cesty dostávali. Ke cti slouží, že děj není úplně předvídatelný a taková všeobecná zkrachovalost. Krutý západ se tam s nikým a s ničím nesere. Nejvíc mi bylo líto plešatýho skandinávce, kterej musel šukat svojí ošklivou, frigidní ženu v přítomnosti její matky. Divim se, že se z toho nezbláznil on. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones tentokrát na dvou židlích a svoje role si patřičně užil zrovnatak jako Hillary Swank. Zpočátku se sice film rozjíždí pozvolna a nekouká se na něj moc příjemně, ale pokud divák vydrží, dostane zajímavý mix westernu a road movie a jako přídavek dost přesnou přehlídku lidských povah a charakterů a rovněž mnoho námětů k zamyšlení. Děj není zdaleka jednotvárný a zajímavých zvratů, které diváka překvapí, je také více. Dost mne překvapuje dost nízké celkové hodnocení filmu, myslím si, že v této kategorii patří k nadprůměrným, ale pochopitelně ne každý se naladí na tu vlnu, kterou si přál :-? Tommy Lee Jones ... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)
  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama