Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

InJo 

všechny recenze uživatele

Neotřelá zápletka (žádná pomsta, žádný boj s chamtivými rančery, či honba za pokladem), pomalé tempo, velice komorní pojetí (kvůli akčním scénám na to v žádném případě nekoukejte) a místy nehorázně drsné a syrové scény (na dvě z nich jen tak nezapomenu). Totální antiwestern, v němž prim hrají realistická atmosféra, psychologie postav a výborné herecké obsazení. Pro každého to ale rozhodně není (vsadil bych se, že v nějakých 13-14 letech by se mi to moc nelíbilo). 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu som si každú chvíľu hovoril, že toto som vo westerne ešte nevidel. Alebo že tento zvrat som ani v najmenšom nečakal. A že T.L.Jones v podstate pokračuje tam, kde začal vynikajúcimi Troma pohrebami, za ktorými výraznejšie kvalitou nezaostáva. Opäť tu sledujeme nejaké tie sexuálne rýchlovky a i keď to začína zhusta depresívne a v podstate aj celý dej žiadnym optimizmom nesrší, tak po filme sa nebudete cítiť zdeprimovaní a možno za to múže ten záverečný spev a tanec. Množstvo známych tvárí považovalo za česť sa v tomto dielku objaviť a aj ich vždy nečakaný príchod na scénu môžete považovať za plus snímky. A pochybujem, že niekto z nich očakával nejaký komerčný úspech, western je dnes čistý underground (kdeže naňho naraziť v kine), i keď sa stále nakrúca. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nebol to ten klasický western plný banditov, kovbojov a indiánov - a práve to bol skvelý základ na to, aby ma to dokázalo dostatočne zaujať. A to aj napriek tomu, že westerny patria medzi tie žánre, ktorým sa väčšinou vyhýbam. Ale v tomto prípade sa mi už samotný popis pozdával, a Hilary Swank v hlavnej úlohe bola taktiež dobrým lákadlom. Napokon som vcelku spokojný s týmto dobrodružným filmom, hoci zápletka nebola nijako extra dobrodružná, ale veľmi sa mi páčila tá atmosféra a aj samotný koncept trojice "padlých žien". Škoda, že tej retrospektívy ohľadom traumy troch žien nebolo viac. Najviac mi však bolo ľúto Mary, ktorá sa musela takto ponižujúco doprosovať, aby si ju vôbec niekto všimol :( A pritom mala toľko toho ponúknuť - tým nemám namysli len potenciálne majetky, ale predovšetkým jej ušľachtilý charakter a empatiu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých westernov, v ktorých sa vlastne nič nedeje a človek sa len nudí, ale stále čaká, že sa niečo už musí stať. Bolo tomu tak aj tu a po hodine a štvrť nasledoval zaujímavý zvrat a všetko začalo byť zaujímavé a pútavé. Hovoril som si že tú bláznivú postavu, ktorú hral Tommy Lee Jones si nemôžem obľúbiť, ale práve po tých 75tich minútach sa tak začalo diať. Konečne tam neboli len suché prašné prérie bez jediného stromu a bol tam aj nejaký ten výstrel, ktorý do westernu patrí. Koniec som úplne na 100% nepochopil, no nechcem spoilerovať. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Visí, visí, Visatec... odřízla ho Zubatec. Visec přefik Zubatou, hrob jí kope lopatou." Ha! Takže nejen kluci, ale ani farmářky nepláčou? A ženy jsou v zoufalých životních situacích daleko tvrdší a statečnější než srabi chlapi? Zapomeňte, milé dámy, držte se u plotny a v posteli coby matrace, to vám vzkazuje macho par excellence Tomy Lee Jones, svým podivně zabitým antifeministickým westernem "Slabost života". Výsledek setkání jednoho neprovdatelného, panovačného "prázdného vědra" s jedním desertérem, vrahem a zlodějem okrádajícím mrtvoly, je tristní. Pod tíhou ran osudu třem ženám definitivně (byť uvěřitelně) hráblo a Mary se zničehonic oběsila (aniž po šuku počkala na zpětnou vazbu od Briggse), navíc aniž splnila misi. WTF? Zatímco slabí chlapi, ti přežili všichni! Nakonec se Briggs ožral a radostně si zazpíval a zatrsal. Blbé, nesmyslné, rozčilující.  A to říkám coby chlap. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)

Reklama

Reklama