Reklama

Reklama

Síla života

  • USA The Homesman (více)
Trailer

VOD (1)

Tři duševně narušené a zcela zmatené ženy se octnou až na samé americké hranici. Náročného úkolu dopravit je zpět do Iowy se ujme svérázná Mary Bee Cuddy (Hilary Swank). Řídit dostavník plný pomatených žen na cestě dlouhé 400 mil je ovšem téměř nad její síly a proto si na výpomoc najme odpadlíka George Briggse (Tommy Lee Jones). Tato nesourodá dvojice čelí během vyčerpávající cesty prérií neustálým hrozbám a psychickému vypětí. Podaří se jim dovézt jejich zvláštní „náklad" až do cíle? (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (159)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Som ešte v dobrom stave, schopná plodiť deti..." T.L. Jones si témy vyberá rozvážne a tento jeho nový film nesie všetky znaky kvalitného príbehu hodného filmového spracovania. Je otázne nakoľko kvalitne sa to podarilo preniesť, ale mňa príbeh i postavy zaujali. Westerny som mal vždy v obľube a tento je z kategórie menej typických, ale o to vzácnejších. Postava Mary Bee Cuddy, ktorú opäť fantasticky zahrala H. Swank, ma asi v 3/4 filmu strašne šokovala, doslova som nemohol alebo skôr nechcel veriť tomu, čo vidím. Ani jeden z filmov v roku 2014 nemal tak silný a zásadný zvrat v príbehu ako tento, na druhej strane jej postava nebola v ľahkej situácii. Prekvapilo ma koľko známych tvárí sa podarilo dostať Jonesovi do filmu a ako sa mu podarilo natočiť tak trochu iný western. Ja mám rád tento reálnejší a drsnejší pohľad na divoký západ. Film 70%. Hilary Swank 100%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prairie Madness. Husák a Hlinomaz vezou podivnou, mulami taženou sanitkou tři pacientky pro iowského doktora Chocholouška. Politování hodné filmové nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let.. Drsný, nehostinný úhor s pár stébly humoru, na který tu a tam zasvítí paprsek naděje. Uznání T.L.Jonesovi za tvůrčí odvahu přijít s vzácností, která o síle žen vypoví víc než Wonder Woman a Captain Marvel dohromady.. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Z nějakého podivného důvodu mne to pomalé vyprávění nerozčilovalo, ba naopak. Dalo prostor jak Hilary Swank, tak Tommymu. Když jsem četl obsah výše zveřejněný, říkal jsem si, že to bude pěkné psycho. Ty pomatené ženy jsou tam ale jen jako určitá kulisa, jejich tragédie pouze dotváří obraz drsnosti života osadníků Západu. Pravý příběh je ale ta cesta, a rozvíjející se vztah mezi Miss Cuddy a Mr.Briggsem. Film je neúprosný a syrový, a to až do konce. Za tu nekompromisnost, která se v Hollywoodu nenosí, si zaslouží plný počet. 85% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $2,429,989Tržby Celosvetovo $3,800,000▐ Ďalší čudesní western s ponurou atmosférou. Herecky je to doslova nabité lákavým obsadením, lenže dejovo to je nehybné povrchné, samozrejme herci hrajú to čo sa týka ich úloh ale pre diváka úplne nepútavá téma, kde sa moc toho neudeje a celkovo to vyznie skôr do prázdna, chladne bez prínosu, šoku, či zhnusenia, proste čohokoľvek čo mohla táto snímka vyvolať. /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Syrový a pomalu ubíhající western se standardně skvělým Tommy Lee Jonesem. Líbila se mi krajina a různé situace, do kterých se během cesty dostávali. Ke cti slouží, že děj není úplně předvídatelný a taková všeobecná zkrachovalost. Krutý západ se tam s nikým a s ničím nesere. Nejvíc mi bylo líto plešatýho skandinávce, kterej musel šukat svojí ošklivou, frigidní ženu v přítomnosti její matky. Divim se, že se z toho nezbláznil on. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film se inspiroval stejnojmenným románem od Glendona Swarthouta z roku 1988. Práva na jeho zfilmování držel jistý čas Paul Newman, který chtěl adaptaci sám zrežírovat, kvůli častému přepisování scénáře ale nakonec od projektu upustil. (IlMagnifico)
  • Natáčení probíhalo v Tennessee, Nebrasce, Novém Mexiku a na různých místech Kansasu. Filmovat se začalo v květnu 2013 ve Westville Museum ve městě Lumpkin ve státě Georgia. (jezurka42)

Reklama

Reklama