Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blízká budoucnost. Bývalý kapitán Černých baretů John Brennick (Christopher Lambert) se pokouší se svou těhotnou ženou Karen překročit hranice. V totalitní společnosti je totiž povolen jen jeden porod a Karen je těhotná podruhé. Přechod přes hranice se nezdaří a manželé se dostávají do obrovského podzemního vězení - Pevnosti, kterou střeží počítače a roboti a z které se nedá uprchnout. John se o to ale musí pokusit za každou cenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Dostat 31 let za to, že chce bejt zase tátou? :D Film natolik divnej, že sem jsem se rozhodl vzdát se i 2! Žena mu vleze ve snu do hlavy udělá z něj zase inteligenta. Potom je tu slepej hacker, kterej oddělá systém jen tim, že mu to někdo čte :D A pana ředitele vystihuje akorát slovo "úchyl"!!! Poprví a naposled :) ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Výchozí premisa tohoto na Gordonovy poměry (znalci HPL vědí) netypického filmíku s Horalem, je mi velmi, VELMI sympatická. Byť v tomto konkrétním př., hl. hrdinu samoz. chápu, páč se jim jako zázrakem podařilo druhé, když to 1., zemřelo. Potěší prezident UFP ze ST VI aka Annorax z dosti temného STV dojdílu ´Year of Hell´. ;-) Plus samoz. tradiční Combs s totálnímy popelníky, checht. Jeho kreace ve 2.pol. jsou opravdu zábavné. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nic víc než nepříliš nápadité béčko s tehdy ještě relativně slavným Lambertem v hlavní roli. Jeho hvězda však už tehdy začínala pohasínat a kariéra nabírala sestupnou tendenci, což se odráží i na jeho hereckém výkonu v tomhle dílku. Podobných filmů na podobné téma bylo natočeno více, tenhle jen zapadá do jejich řady a ani se příliš nesnaží z ní nějak vybočit. Takové filmy jsou poživatelné jen v malých dávkách. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Gordonův originální ( a pro mě velmi lahodný ) rukopis činí z jeho filmů robustní, béčkově poctivá dílka. Ne jinak je tomu i u FORTRESS. Děj je prostinký, má ale hlavu a patu, jednotlivé postavy se chovají vcelku logicky a děj obsahuje několik vymazlených, typicky gordonovských momentů. A tak je pro mě hlavní vadou na kráse paradoxně v té době zřejmě největší deviza filmu - Lambert. Má sice "rošťácký úsměv a zasněné oči" ale na akčního hrdinu se dle mého názoru vůbec nehodí. Zato Jeffrey Combs v roli poloslepého hláškujícího vědátora je geniální a je spolehlivě největší ozdobou filmu. Tři a půl *. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné, že tento béčkový snímok je rovnako pozerateľný aj po 27 rokoch, ako to bolo kedysi v čase jeho prvej projekcie. Moc tomu napomáha fakt, že sa to podobá skvostným osemsediatkám a nestálo to 5 korún. Príbeh je už samozrejme zhovadilosť, ale kvôli krátkej stopáži nestihne nudiť ani príliš iritovať. P.S. Potešila vedľajšia úloha Cliftona Collinsa Jr. v tej dobe ešte humorne používajúceho meno Clifton Gonzales Gonzales. No vážne, všimol som si to v titulkoch... :) ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama