Reklama

Reklama

Všechny cesty vedou do hrobu

  • USA A Million Ways to Die in the West (více)
Trailer 1

Albert (Seth MacFarlane) se protlouká jako nepříliš úspěšný pasák ovcí, bydlí u rodičů a právě dostal kopačky od okaté Louise (Amanda Seyfried), které vadí jeho celoživotní zbabělost. Ke své smůle totiž žije v době, kdy se každý druhý konflikt řeší soubojem na pistole, a on přitom vůbec neumí střílet. I na notorického outsidera se ale někdy může usmát štěstí. To Albertovo se právě přistěhovalo do jeho města, jmenuje se Anna (Charlize Theron) a nejen že trefí deset terčů z deseti, ale navíc má s Albertem svatou trpělivost a nezdolné odhodlání ho to taky naučit. Pro Alberta je „studium střelby" životně důležité, protože se porafal s kníratým objevem (Neil Patrick Harris) své bejvalky a velmi neuváženě ho vyzval na souboj. Vyhráno ale mít nebude, ani když náhodou vyhraje. Anna, která pro něj má čím dál větší slabost, je totiž stále ještě vdaná za nejproslulejšího pistolníka široko daleko (Liam Neeson). A tomu se rodící se vztah mezi vlastní ženou a ovčákem pochopitelně vůbec nezamlouvá. (Cinemart)

(více)

Videa (42)

Trailer 1

Recenze (819)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Za dvě parádní camea to nejde nemít rád. Jen je škoda, že Seth MacFarlane podlehl úspěchu Médi, ztratil sebereflexi a obsadil se do hlavní role. Jako komediální režisér je schopný. Jako herec vůbec a v kontrastu s fakt dobrými výkony všech ostatních to vynikne ještě více. Ten chlap fakt nemá charisma. Díky tomu pak těžce nefunguje vážně myšlená romantická linie se skvělou Charlize Theron. Romantika by brzdila tempo i schopnějšímu herci a celé to díky ní působí nevyváženě. V jednu chvíli se smějeme detailnímu záběru na ovčí penis a v druhé máme s vážnym ksichtem konzumovat vztahové pravdy. Všudypřítomné fuckování taky není vtipné a ani se do westernu nehodí. Pořád tam ale dobré vtipy jsou a koukat se na to dá. Jen si MacFarlane musí uvědomit, že každá jeho myšlenka není úplně vtipná, jinak dopadne jak zkrachovalý celebrity, z kterejch si tak rád dělá srandu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na Teda, který přišel jako blesk z čistého nebe to nemá, ovšem stále je to velice koukatelná záležitost, navíc výborné obsazená a s několika obyčejnými, ale i pár výbornými gagy, které pobaví. Seth MacFarlane se sice tentokrát s úspěchem nesetkal, což je podle mě celkem škoda. Jak jsem již řekl, k ruce dostal několik známých herců, kteří tvoří jádro vtipu, protože ne vždy dokáže pobavit sám Seth. Např. takový NPH byl výbornou volbou, Charlize Theron hraje poprvé za několik let opravdu příjemnou postavu a Liam Neeson je zase správný badass záporák. Bavil jsem se zejména u druhé poloviny, kde se to pořádně rozjede a další díl bych si zfleku dal. PS : Opravdu mě potěšil vhodný způsob parodie na několik známých filmů a camea. PPS : "Mi La Ku Nis, Mi La Ku Nis," PPPS : Možná přijde i free-man :) ...70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co mám k tomu svému hodnocení říct? Vždyť já snad nikdy neviděl tak rozporuplnou komedii. Na jednu stranu inteligentní a vcelku originální humor a na druhou stranu fekál, kterej byl nejenom trapnej, ale taky byl dost zbytečnej. Taky mě překvapilo, jak se Seth MacFarlane nebojí zangažovat Neil Patrick Harrise a přidat trošku vtip z HIMYM v podobě Barney Stinsona, protože přesně toho tady Neil Patrick Harris hrál. Každopádně to beru. Bylo to to příjemnější z celého filmu. Dvě hvězdičky ale jsou moje výsledná známka a měnit to nehodlám. A to i přesto, že jsem se párkrát opravdu upřímně zasmál. Jenže co je to oproti faktu, že před sebou mám totálně nevyrovnanou komedii, která vůbec neví, co chce. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Setha MacFarlana jsem poprvé poznal loni v roli moderátora udílení Oscarů, kdy na mě udělal ohromný dojem (mj. i díky skličujícímu kontrastu jeho skvělého výkonu s nevtipnou ubohostí naprosté většiny moderátorů v Česku). Jako herec se mi zde představil poprvé, a ačkoli na mě jeho herectví rozhodně neudělalo takový dojem jako jeho moderování, musím přesto uznat, že ten chlapík je velmi schopný (uvážím-li, že se podílel na scénáři, celý film téměř nesleze z plátna a ještě to celé odrežíroval). Tento film mi byl zpočátku hodně protivný, především vinou lascivního humoru a protivné vulgárnosti, ale postupně mě téměř beze zbytku dostal - řada fórů nemá chybu a film se ve svých nejlepších momentech blíží komediální razanci snímků Sachy Barona Cohena, mého velkého oblíbence. Naprostým vrcholem snímku je pak asi halucinogenní sekvence - a potom úplně poslední fórek v úplném závěru, ale to bych již spoileroval (úplně stačí, že samotný trailer je spoileroidní více než dost, a člověk kvůli němu zná předem pointu celé řady filmových vtipů). Velmi dobří jsou i všichni herci, především pak Charlize Theron, která je zde naprosto famózní a snad v žádné jiné roli se mi dosud tak nelíbila. Ne vše mi tam sice sedlo, ale jako celek to hodnotím jako zdařilou komedii, u které jsem se skvěle pobavil. UPDATE 26.1.2019 - Při novém zhlédnutí v telce po 5 letech mě ten film nebavil a přišel mi spíše přiblblý a nevtipný, byť některé fóry jsou dobré (nejlepší je asi ten s ovcí zaběhlou do bordelu, kde vydělala 20 dolarů). Celkově se nemohu ubránit názoru, že žánr western, včetně jeho parodie, byl v roce 2014 už dávno passé, což se u mě v kombinaci s mizerným českým dabingem asi podepsalo na nevalném druhém dojmu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se fakt tesil a sice pobavilo, ale takova mega pecka to zas neni. Hlavni problem je v delce, necenzurovana verze ma skoro 140 minut a to je na stupidni komedii z divokyho zapadu krapet moc. Neda se rict, ze by tu byly nejaky vylozene hluchy mista a film slusne odsejpa, ale nejakejch 80 minut by bohate stacilo. S vtipama je to takova ta klasika, obcas pobavi, obcas trapny, nekdy clovek jen krouti hlavou a sem tam se skoro smichy vali po zemi. Proste pobavit se u toho rozhodne da, i kdyz spousta foru a nadavani je krapet navic a pusobi tu jen tak do poctu. Navic vetsina nejlepsich scen se provarila uz v traileru. Co se tyce hercu, sice nemaj moc co hrat, ale jsou to sympataci. Takze ve vysledku zabavna oddychovka, ale jestli budu mit chut koukat na to znova, to fakt nevim. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy se střílí na "Runaway slave", se Anna (Charlize Theron) vsadí, že trefí každou vystřelenou kulku. Je slyšet 12 výstřelů, ale cílů je pouze 10. (M1k3k)

Související novinky

Hvězdy ve dvojce Médi

Hvězdy ve dvojce Médi

25.09.2014

Když Seth MacFarlane (Griffinovi) chystal svůj celovečerní debut s názvem Méďa, těžko mohl tušit, že se z komedie za 50 milionů dolarů vyklube půlmiliardový hit. Oživlý plyšový medvídek Marka… (více)

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

Divoký západ bez Fassbendera, ale s Neesonem

15.03.2013

Komerční úspěch Opravdové kuráže nebo Nespoutaného Djanga (ten už má na kontě 400 milionů dolarů a jako první Quentinův film v dubnu zamíří do čínských kin) naznačuje, že western není tak mrtvý žánr,… (více)

Reklama

Reklama