Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[72%] Naprosto pohodová záležitost se sympatickým hereckým hlavním duem postav. Děj to nemá nijak světoborný, záporáci jsou nevýrazní, mají zde málo prostoru, ale nevadí. Naháněčky jsou výborné, krásně natočené, není to zde vyloženě v každé minutě vtipné, ale svou úroveň to má. Akční to moc není, jen to finále mohlo mít víc zapamatujících momentů, ale jak říkám – celé to působí pohodově, takže není potřeba zde mít výraznější děj, hromady akce, vtipů a výraznější příběh. Ty slabší, ale zasloužené 4* nakonec dávám. Na 1 vidění je to ideální. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo jo, když se má ve Francii natočit současná komedie (to jest ne ze staré školy), musí se scénáře chopit Luc Besson. Taxi je prostě klasa, má to super vtip, super obsazení, super auta (i když je to místy hodně přitažené za vlasy, ale co, u tohohle se člověk má bavit). Co víc si přát? Po zhlédnutí filmu jsem málem nějak začal mít víc rád Němce, ale pak mi docvaklo, že Emma Sjöberg je Švédka:) A pokud máte rádi moderní muziku, ať už trochu taneční nebo hip hop, přijdete si na svoje, podkreslení honiček je prostě výborné...No a pokud nemáte rádi policii, bude se vám Taxi líbit ještě víc;) Mimochodem televizní dabing ani zdaleka nadosahuje kvalit toho z videa...a přitom Taxi, Taxi televize uvedla právě s nedostižným "videodabingem"...tohle nikdy nepochopím... 80% i po všech těch letech (psáno 2014). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak co, Bavoračky, jak je? Furt v tom traktoru? Omlouvám se za posledně. Já blbec, zapomněl jsem na ruční brzdu, proto mi to nejelo." Peugeot poráží Mercedesy a ještě se jim vysmívá? Já tedy, kdybych na to měl, tak jsem zastáncem německý kvality, ale projížďku vytuněným taxi Peugeotem si nikdy nenechávám ujít. Mám totiž slabost pro tento bessonovsky pokleslej druh zábavy. Prostě taxík sviští, pasažéři zvrací, Daniel se neustále usmívá, Émilien vytrvale zkouší získat řidičák a já lituju všechny Němce, kteří se přiblíží ke splašenýmu taxíku. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Nikdy bych nečekal, že to řeknu, ale Taxi je lepší než všechny díly Rychle a zběsile. Tahle francouzská akční jízda má vtip, má náboj, má skvělou hudbu, přímočarý scénář a svou stopáží nenudí ani na chviličku. Škoda jen, že závěr obsahuje prvek, ze kterého F&F čerpalo již mnohonásobně. Jinak si ale nemám vůbec na co stěžovat, sympatický a svérázný Naceri, policajtský Diefenthal a nádherná Marion Cotillard, to je podívaná jak má být. Snad mi po jízdě s Danielem v dalších dílech nepřejde chuť. Velmi silné 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Stará závodná počítačová hra, ktorú hrá Frédéric Diefenthal (Émilien), sa odohráva na okruhu v Monaku, najstaršom okruhu Formuly 1. (damine178)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama