Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (744)

castor 

všechny recenze uživatele

Dvacet minut pryč. Čtyřicet minut pryč. Hodina a něco fuč a pořád nic. Tenhle kousek se vleče, žvaní v něm sice vynikající herci (bavilo mě spíš ženské duo Amy Adams – Jennifer Lawrence), ale ani to ještě jaro nedělá. David O. Russell strašně chce a tím si podkopává nohy. Jeho předchozí Terapie láskou byla emočně velmi nestálá, dramaticky povrchní, komediálně průměrná. Herecky ale bravurní. Stejně jako tady. Ale tím to tak trochu končí. Sofistikovaná síť podvodů a intrik mileneckého páru narazí na ambiciózního poldu, který se chce prodrat nahoru. To už se ale pohybujeme ve světě velké politiky a samozřejmě i vyšších cílů tvůrců. Zápletka se rozvíjí velmi pozvolna, tu a tam jí komentují důležití aktéři. Postavy se hromadí, minuty přibývají a tahle gangsterka se pomalu a nepěkně zajídá. To „haló“ kolem si tenhle kousek nezaslouží.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie, ale bavil som sa dobre... Takže obhajobu štvrtej hviezdy by sme mali (áno, skrývam sa za guilty pleasure), stojí teda za pozretie, už len pre poučné lingvistické cvičenie DeNirovho camea a útrpný výraz Louisa C.K., zakaždým jak ho Cooper šikanuje (svojho šéfa). Vedľajšie role sú na tom vôbec najlepšie a Jennifer, na nomináciu. Aj cez to, akú hrá mrchu. 75% Edit s odstupom rokov: Žiadne guilty pleasure, ale prvotriedna retro žánrovka. 85% a Jennifer na oscara. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechny ty nominace jsou pochopitelné, ale nebavilo by mne koukat na to znovu a když, tak jen kvůli některým málo scénám, které stojí za to především díky fantastickým hereckým výkonům, skvělé estetice, kostýmům a povzbujícím hudebním flákům sedmdesátých let. Ovšem vyladěné to je až běda a divák, která prokoukne sofistikované motivace postav a skvělou psychologii, bude spokojen. Nikoliv však ohromen. Na to je to příliš pomalé a nevyrovnané s x hluchými a zbytečnými momenty, kde nezbývá než se opájet skvělým vizuálem a to je při konverzačním filmu ne úplně v pořádku. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už dlho nepamätám tak oceňovaný film s tak slabým hodnotením. Vzhľadom k mnohým kritickým ohlasom i celkovému hodnoteniu na csfd som k filmu pristupoval s odstupom, ale to obsadenie ma lákalo. Ja to nevidím až na taký prúser. Každý z hercov zvládol svoj part skvele a potešil i DeNiro v malej roli mafiána. Chyby sa nájdu, ale herci hrajú tak dobre, že ma to bavilo, navyše atmosféra 70-tych rokov sa vydarila. Ch. Bale svoje premeny zvláda výborne, po svalnatej postave Batmana opäť nabral pekný "pupek" a užívateľ Duke90 trefne poznamenal, že J. Lawrence je vzhľadom na svoj vek zrelá i na tak náročné postavy. Smiech B. Coopera po vydarenej akcii ma dobre rozosmial , škoda, že mu ten smiech krátko na to zmrzol. Váhal som v hodnotení, ale ja to vidím bližšie k štyrom slabším hviezdam. 70%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vševědoucí vypravěči, stylové zpomalovačky a tančící Bradley Cooper jako režisérův talisman pro štěstí. Mistr Russell ovládl nejen umění vybičovat hereckou partu k nezapomenutelným výkonům, ale podmaňuje si také formu dalších a dalších žánrů. V téhle vychytralé špíně mu to šlo tím lépe, čím povrchnější a nepřehlednější se celý Hustle zdá ostatním divákům. Životní role Amy Adams je už jen nejsladší třešničkou na dortu. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Ještě měsíc před začátkem natáčení neměl film název a přezdívalo se mu Abscam Project. Scénář k filmu se pak jmenoval American Bullshit. (karlik4801)
  • Natáčení bylo odloženo kvůli teroristickém útoku na Bostonský maraton. Bradley Cooper poté chodil po různých nemocnicích v Bostonu, aby navštívil oběti útoku. (Steel32)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama