Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (146)

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Nejlepší britský detektivní seriál který jsem kdy viděl a jeden z nejlepších vůbec. Napětí, nefalšovanost postav a ještě k tomu to nádherné prostředí. Zvláště pak mě nadchla originalita, protože jsem se ani jeden z 8 dílů nenudil no a ten závěr byl opravdu šokující, ale svým způsobem nádherný. Nemůžu se dočkat 2. série. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná záležitost plná úžasných hereckých výkonů, obzvlášť v posledním díle. Ten konec jsem mimochodem opravdu nečekal, naprosto skvělé zakončení fantastického dramatu, kterému nějaký "Zločin" nesahá ani po kotníky, i když i ten je geniální. Fantastická atmosféra, plno zvratů, úžasné prostředí a ty herci si sedí tak, jako by se opravdu znali léta. Ten konec byl opravdu dramatická záležitost, napětí se stupňuje každým dílem a vše spěje k závěru, který jsem alespoň já nečekal. A navíc, kdy se vám poštěstí spatřit Desátého Doktora se společníkem Doktora Jedenáctého s pánem, který hrál nejen Filche, ale i v epizodě s Jedenáctým Doktorem a pána, který hrál Doktora Prvního, v jednom seriálu? (EDIT: A aby toho nebylo málo, ve velice významné a velké roli je tady taky třináctá Doctor, Jodie Whittaker). Pro mě se Broadchurch stal jedním z nejlepších seriálů, jaké jsem kdy viděl a považuji ho za vrchol současné britské detektivní tvorby. Takhle má vypadat detektivka, napínavá, dramatická, místy i vtipná, nepředvídatelná a nakonec vás ve spoustě postav, které si oblíbíte, zklame. 100%. Těším se na druhou sezónu jako na máloco. A Tennant je fakt skvělej, kdybych byl holka, miluju ho! ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Solidní britská detektivka, která dodá přesně to, co od žánru chcete. Solidní kličkování mezi důkazy přivadějící na špatnou stopu, lehce jeté detektivy, mnoho tajností a kostlivců ve skříni. Nakonec ale přeci jen i na 8 dílech trochu toho natahování přichází a rozuzlení je vzhledem k předchozímu trochu méně úderné. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// COME ON, MILLER! David Tennant je fakt bůh, utrápenýmu městečku Broadchurch ale propadnete nejen díky jemu, ale i všem ostatním. Po dvou dílech se postavy stanou vašimi sousedy, po první sérii budete zdevastováni jejich osudy a na konci třetí série už si ani nevzpomenete, kdy naposledy vám nějaký seriál takhle přirostl k srdci. 1. série - 10/10, 2. série - 9/10, 3. série - 9/10 ()

erased 

všechny recenze uživatele

"What sort of world is this, where it's wrong for a man to seek affection?" Vraždou dítěte rozvrácená komunita městečka Broadchurch ždímá emoce do poslední kapky a rozplétáním osudů jednotlivých obyvatel se vlastně každý z nich stává hlavní postavou. Přestože skvěle napsaná, nakonec tak ustupuje do pozadí i Tennantova minulostí sžíraná postava a poprvé se tak ukazuje, že už nejde o samotný zločin, ale o jeho následky na okolí. Jako drama/krimi tak Broadchurch hrdě doplňuje Svatou trojici BBC (Sherlock, Luther a Wallander), a přestože efektu dosahuje nejčastěji melodramatem pomocí (bez přehánění) dokonalé hudby, na jeho výsledné kvalitě to nic nemění: průběžně mě až příliš uvěřitelná realita seriálu dostávala čím dál víc do kolen, a závěr toto náležitě dokončil. Vedle série This Is England to nejsilnější, co se v Britské televizi urodilo. A druhá řada tento status poměrně překvapivě potvrzuje. Tvůrci dokazují, že nejsou spoutání běžnými žánrovými postupy a místo očekávaného řešení dalšího případu (přestože i na něj dojde, ale díky dlouhodobě naznačované minulosti hlavní postavy se tak stane naprosto přirozeně) se nejdůležitější část děje překvapivě přesouvá do soudní síně, kde se pravidelně škrábou strupy po hojících se ranách uštědřených obyvatelům Broadchurch s takovým nasazením, že se pokračování nejen vyrovná původní, prakticky dokonalé sérii, ale často aspiruje i výš. Otázkou však je, jestli se tvůrcům podaří navázat na to, co mohla být vynikající tečka za krátkou ságou. "How could you not know?" ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)
  • Soudní budova Wessex Crown Court je ve skutečnosti Exeter University v Devonu. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama