Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (190)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Francouzi asi mají nějakou důmyslnou taktiku natáčení remaků, protože přesně deset let před natočením této Angeliky se tehdá v DVD půjčovně u nás ve městě objevil stylově naprosto podobný remake, tenkrát na Fanfána Tulipána. Takže pakliže znáte ten a znáte originál, tak dost dobře budete vědět, jak to dopadne s tímhle filmem. Nová Angelika má nicméně pár výhod. Třeba jsem díky ní objevil nádhernou Noru Arnezeder. Také ale využívá překrásné exteriéry, které jsem si vysloveně užíval. Nejenom rakouské zámky, ale i ty české. A ty především. Pod digitální kamerou vypadají jak z dokumentu Národní klenoty, co v něm tak krásně povídal pan Táborský. Toho jsem kupodivu v tomhle filmu nezahlíd, ačkoliv si zahraniční štáby většinou nenechá ujít. Hodně mě ale pobavil hrabě Peyrac, kterého hrál šedesátý Lanvin. Ta sexuální scéna s Angelikou pak měla neuvěřitelný koule. Vlastně jsem nevěděl, jestli je to dobrý nebo špatný a to i přesto, že Nora je fakt moc hezká herečka. Celkově vzato je tenhle film vhodnou výplní pošmourné soboty. Je to remake, což je špatný samo o sobě, ale pár dobrých míst se tam přeci jen najde. Zajímalo by mě, co by na ní řekla Škopková. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Na starej Angelike som za socíku vyrastala a napriek všetkej gýčovitosti patrí do mojej zbierky spomienkovej nostalgie. To sú veci, na ktoré nedáte dopustiť, hoci si uvedomujete ich nedostatky. Preto som k novej Angelike pristupovala s podobnou ostražitosťou ako asi všetky ženy mojej či staršej generácie. Avšak, hoci ma z pomyslenia na remake tejto klasiky občas premáhal odpor, nenechala som sa ním ovládnuť a rozhodla sa, že to proste skúsim, dám novej Angelike šancu a potom sa uvidí. Nakoniec sa uvidelo, že sa mi to páčilo :-) Chvíľu to trvalo a nepoddala som sa ľahko, ale napokon som musela priznať, že ma to baví, a čo viac - že by som privítala pokračovanie! Pretože koniec-koncov, aj v starej sérii bola mojou najobľúbenejšou časťou tá o kráľovskom dvore Ľudovíta XIV. ;-) ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Remake je vždycky trochu problém, hlavně pokud jde o kultovní filmy. Jelikož jsem byla takříkajíc Angelikou nepolíbena a viděla všechny starší filmy až poměrně nedávno, nemám takovou potřebu srovnávat s původní verzí. Mě se ten film prostě líbil. Angelika v podání Nory Arnezeder mi připadala přirozená a živelná, líbila se mi mnohem víc než Michèle Mercier. Nová Angelika je jemnější, mladistvější, temperamentnější. Zřejmě budu jedna z mála, kdo si novou verzi s potěšením užil. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Původní Angeliku sem neviděl, tak nemůžu srovnávat. Film jako takový mě bavil, postava Peyraca mě zaujala, Angelika byla pěkná a celkově docela fajn. Bohužel mi to ke konci přišlo už trošku delší, ale i tak bych se podivál na další díl, škoda, že už asi nebude. Časem budu muset mrknout na původní verzi a dohnat znalosti. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s hodnocením Františka Fuky "Celý film působí strašlivě uspěchaně, jako kdyby šlo o nějaký zkrácený sestřih a jako kdyby v každé scéně polovina záběrů a dialogů chyběla". Film je stejně dlouhý jako původní Angelika, děj je v podstatě skoro stejný, a přesto to vypadá jako kdybychom si zrychleně pustili nějaký delší seriál. Chybí tu jakékoliv emoce, postavy se objevují, řeknou dvě věty a zmizí, vše je nějaké automatické. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)

Reklama

Reklama