Reklama

Reklama

Resident Evil: Poslední kapitola

  • Německo Resident Evil: The Final Chapter (více)
Trailer 10
Německo / Austrálie / Kanada / Francie / Velká Británie / USA / Jihoafrická republika / Japonsko, 2016, 107 min (Alternativní 99 min)

Film přímo navazuje na události snímku Resident Evil: Odveta. Alice (Milla Jovovich) jako jediná přežije klíčový střet s nemrtvými, který měl rozhodnout o osudu lidstva. Nyní se Alice musí vrátit tam, kde celá katastrofa začala - do podzemního komplexu Hive v Raccoon City, kde společnost Umbrella Corporation hromadí své síly a chystá finální útok proti posledním hrstkám lidí, kterým se apokalypsu dosud podařilo přežít. (Falcon)

(více)

Videa (24)

Trailer 10

Recenze (475)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Strašně moc umělohmotnýho patosu, strašně moc epilepticky sestříhaný akce, strašně moc okázalosti na úkor logiky, strašně moc imbecilních scén... no dobře, těch strašně moc nebylo, ale z některých vyloženě krvácí oči i rozum. Celá tahle série je laciná trendy záležitost, přičemž životnost jejích jednotlivých epizod končí ještě před epizodou další - nízký rozpočty a celkem snadno získatelná cílovka jsou ovšem stále zárukou úspěchu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vnadí osudovým podtitulem, ale podráží si nohy už úvodním blouděním hlavní hrdinky. Falešných jump scares (plechovka, tiskárna) je tolik, že mě pak ty skutečné, za kterými se skrývá nějaká vykutálená potvora, už ani nenadzvednou. Když se navíc přitvrdí, zůstává akce zoufale sterilní, atmosféry se nedostává a i slibné momenty tak zůstávají smutně zapomenutelné. Nejtragičtější jsou ale desítky logických chyb, které vytrhávají z jinak více než slušného tempa. Není překvapením, že nečekaně úspěšné snažení o velkolepý závěr srážejí hloupé pointy, ale nakonec zůstávám i díky sympaticky zběsile přehrávajícímu Glenovi téměř smířený. Očekávání totiž byla v záporných hodnotách. ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Ze série Resident Evil se postupem času a s narůstajícími pokračováními stala parodie na sebe sama. Je skvělý, že loni byla napsaná Poslední kapitola, a doufám, že už ji nikdo neresuscituje. Film ani trochu nepůsobí soudržným dojmem, rozpadá se do několika dalších "podkapitol", aniž by to bylo záměrem, a herci jaksi nemají co hrát. Většina postav mi zůstala srdečně ukradená a jejich postupné umírání ve stylu deseti malých černoušků mě nechala absolutně emocionálně chladného. Nepovedly se ani hororové, ani akční scény. Oproti předchozímu dílu ubylo zpomalovaček, což by byl velký krok vpřed - jenže je nenahradil chaos. Zběsile sestříhané akční sekvence jsou vrcholně zmatené a povětšinou na ně není ani vidět. No a když si k nefunkčnímu scénáři přičtu slaboduché dialogy, nelogické chování bez výjimky všech postav a do očí bijící hlouposti, ve výsledku tu máme 107 minut trvající nezábavnou hloupost, co by strašně chtěla být moderní a akční, ale zůstává mdlá, bez chuti a nějakých skutečně šokujících scén, o něž se snažila. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|94%| Viděno v kině. Konečně ! Máme tu šestý a poslední díl této podle mého názoru neprávem kritizované série. Kritiku začali lidé víceméně vnímat od čtvrté části s nesoucím názvem Afterlife. Jde o to, že se změnil styl. Akce začala být stavěna na efektech, přeakčnělosti atd. Já často nemám rád filmy, kde je akce přepálená – pak mi to zcela zkazí celkový dojem z filmu. Jenže tahle RE série je prostě výjimkou. První dva díly jsou na podobné úrovni (5*). Trojka je trochu odlišná, jen mi tam trochu neseděl konec, přesto lepší 4*. Čtyřka má výrazně pomalé tempo a je vidět i nižší rozpočet, přesto obstojné 4*. Pětka má perfektní a zajímavý úvod, hromadu akce po celém filmu a výtečný soundtrack – opět za 5*. No a tento díl samozřejmě opět plná darda. Bál jsem se, že po letech mi tento finální film už nepřijde dost dobrý a že už mi ta přepálená akce bude trochu vadit. Přeci jenom jsem poslední dobou v hodnocení a názorech na filmy o dost přísnější než kdy dřív. Jenomže během úvodu (stačilo jen chvilku) a už jsem byl celý nadšený a snad i dojatý, že vidím opět Resident evil. Já na téhle sérii vyrůstal. První dva evily jsem viděl z videopůjčovny na VHS. ;) Třetí už na DVD! :P Akce začíná na světle, je opravdu monstrózní. Poté se bude odehrávat víceméně ve tmě, což mi nevadilo – vše bylo přehledné. Občas byla kamera trochu roztřesenější, ale to je přece novodobým trendem. Přesto jsem si jí užil. Dalším velkým překvapením bylo to, že zde byl přímo gigantický počet mrtváků. V předchozích dvou filmech, především v tom pátém, minulém jich moc nebylo. Herecké obsazení dobré jako vždy. Jovovich a Larter – obě skvělé. Závěr má pointu, která se mi líbila – pěkné uzavření série. Za zmínku stojí i solidní hudba od Haslingera. Chyběla mi tu akorát jedna postava – to bych vytknul (neřeknu jaká), ale neva. Takže, je sice škoda, že je už konec této vydařené série, ale jsem rád, že to skončilo asi zhruba tak, jak jsem si představoval. Těším se na DVD ! ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Po nabušenom Retribution trpké vytriezvenie. Scenáristicky vyprázdnené, s prvkami, ktoré sú aj v kontexte "movie logic" tejto série mimo. Bez prekvapenia alebo nebodaj originálnej myšlienky. Milla bez iskry a zápalu, obklopená bandou bezvýznamných sráčov. Skvelá ukážka x-tého pokračovania v rukách CGI auteura, ktorý si to ide na autopilota a jeho manželky, ktorá si to ide na paycheck. Hviezdička za Predictive combat software. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Jen pár dní před premiérou filmu vyšla videohra s názvem „Resident Evil 7: Biohazard“. (Sykii)
  • Postava Claire Redfield (Ali Larter) nosí ve filmu stejnou výstroj jako ve videohře „Resident Evil: Revelations 2“. (Sykii)

Související novinky

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

Resident Evil čeká 6 dalších filmů

25.05.2017

Zatímco v Hollywoodu finančně selhává jedna herní adaptace za druhou (Need for Speed, Warcraft, Assassin's Creed...), Resident Evil to letos s klidem dotáhnul k šestému dílu. Paul W. S. Anderson ho… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

Jovovich prchá před teroristy a ex-Bondem

10.10.2013

Netěšte se, neznamená to, že další Resident Evil nebude. Bude, šestka se připravuje a její premiéra je stanovena už na podzim příštího roku. Milla ale nezahálí a po právě natáčených Expendables 3 a… (více)

Reklama

Reklama