Reklama

Reklama

V řece je nalezeno tělo neznámého muže. Při pátrání po jeho identitě se kapitán Rott (Matěj Hádek) ocitne uprostřed úplně jiného příběhu. Postupně se před ním rozehrává milostné drama hlavního hrdiny Máry/Kamila (Jiří Macháček), který si vybudoval dva souběžné životy se dvěma krásnými ženami (Eva Herzigová a Aňa Geislerová). Pro Pohádkáře jsou ženy výzvou, vášní i inspirací, jsou objektem lásky i lži, lži, kterou buduje s takovou samozřejmostí, že si ji vlastně ani neuvědomuje. Žije ve světě svého velkého živého snu, v němž je tím, kým zrovna chce být, kde platí pouze tady a teď, v němž se zapomíná, co bylo včera a nečeká na to, co bude zítra. Snu, který je tolik povznášející pro něj a tolik zničující pro lidi, které by chtěl milovat. Film Pohádkář vypráví jedinečný, ale mnohými z nás zažívaný příběh. Příběh o touze, podvodu a věčném odpouštění. Příběh lidí ztracených v bludišti lásky, z kterého nemohou a možná ani nechtějí najít cestu. Protože láska podobně jako lež bývají slepé. Čím blíže se kapitán Rott dostává k podstatě toho, jaký Mára/Kamil byl, tím víc začíná chápat nejen to, že prostě nemohl žít jinak, než žil, ale chápe i důvody přetrvávající lásky obou jeho partnerek. A co víc, díky Márovi možná dokáže najít klíč k vyřešení vlastního života, který se mu hroutí pod rukama. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (275)

popelka595 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě jsem měla od filmu jistá očekávání, proto když pan Michálek s herci přišel před začátkem předpremiéry na jeviště a prohlásil o filmu, že je docela dobrý (a ať si ho užijem, když ho máme zadarmo, Michálek je vtipnej :D), řikala jsem si, že je zbytečně skromný. Po zhlédnutí jsem mu však musela dát za pravdu. Pohádkář se aspoň u mě zařadil mezi české průměrné filmy, u kterých za pár dní nebudu vědět, o čem vlastně byly. Je to škoda, protože by úplně stačilo "dotáhnout" to do konce. Konec je totiž něco, co mi na tom filmu asi nejvíc vadí. Abych neubrala třetí hvězdu, raději se nebudu zmiňovat o "hereckých výkonech" neherců. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Sofistikované zúfalstvo, ktoré by bolo ešte ďaleko nudnejšie, nebyť Michálkových skúseností. Všetky tie režisérske finesy a triky, rafinované svetlá a snímanie snáď cez všetko, čo prišlo pod ruku, pritom od toho v podstate fádneho príbehu zo snobského sveta ešte viac odcudzuje. V nijakom prípade nechápem, čo si od tohoto rýdzo komerčného a priemerného ponorenia sa do českej vzťahovej súčasnosti sľuboval kedysi najzaujímavejší český režisér... ()

Reklama

Hennes 

všechny recenze uživatele

Stále čekám na český trhák, který stále nepřichází. Zde vsadili autoři na osvědčené herce, které doplnili, jak ve filmu zaznělo použítým, ale stále živým tělem Herzigové. Spojit několik žánrů bývá obtížné, což se tady bohužel naplno projevilo. Na erotický film to je málo, drama to už není vůbec, romantika je vyhnána erotikou a kriminálka tudy jen lehce proběhla. Alespoň to vypadalo na možnost mysteriózní zápletky ve vztahu vyšetřovatele a hlavního hrdiny, ale i tady to vyšumělo zcela pryč podezřelým závěrem, škoda. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

V žádném jiném snímku neuvidíte tolikrát postavy platit účet. Většinou se tento proces relativně opomijí, ale tady platí vždy a všude a pořád... ale hlavně!!!! bezkontaktně... mobil, karta - to je fuk, ale bezkontaktně. I blbé struny za 80 kč na kytaru platí mobilem, každou kávičku, všechno... Hlavně, že je to mastercard - tak nenápadná reklama jako sáňky v létě. Film si hraje na hollywodskou detektivku říznutou nějakým tím drámem a s nějakou tou super záhadou. Pravda? Nuda, šeď a bída v nečase (tím myslím, že čas pro scénáristy evidentně neexistuje, protože vás rád nechá tápat, co je skutečnost, co dávná minulost, co bližší minulost, a pak zase uděláme skok dozadu.. no jako... ehmm... a to srovnávání se detektiva s údajně pohřešovaným a údajně mrtvým Márou/Kamilem/Macháčkem bylo více než zmatečné. ()

HorrFi odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film kterej se mi zase zaryl do paměti a bohužel v tom negativním slova smyslu.. upřímně nechápu ani těch 42% nebo je možná chyba ve mě, ale tohle bylo tak divný, trapný a nudný že jsem to vydržel asi 45minut.. kniha možná špatná neni, to nemůžu posoudit protože jí číst nikdy nebudu, ale tohle byla fakt ubohost.. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v posledním srpnovém týdnu 2013 v prostorách Švehlovy koleje ve Slavíkově ulici v Praze 3 a ve smíchovském klubu Jazz Dock. (vangobseck)
  • O zfilmování Pohádkáře jsem nikdy neuvažovala, ale když pak do projektu vstoupil Vladimír Michálek, tak jsem byla velmi ráda, že k té knize přistoupil a přistoupil k ní bez jakýchkoliv předsudků a poctivě,“ uvedla Barbara Nesvadbová jako autorka předlohy. [Zdroj: novinky.cz] (SONY_)
  • Natáčení bylo přizpůsobeno Aně Geislerové, která byla v té době v šestinedělí. (M.B)

Související novinky

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

Pojďte se bavit o filmech – na rádiu Bubble

29.11.2016

O co tady jde? Bubble je unikátní projekt internetového rádia se speciálním posláním. Svým posluchačům totiž zpříjemňuje úklid koupelny. Opravdu to funguje, vyzkoušejte! Kromě porce muziky vás rádio… (více)

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama