Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (577)

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velice, převelice dlouhý film, úplně zbytečně. Ačkoliv by se na první pohled zdálo, že v něm vystupuje hodně postav, o nichž je co vyprávět, opak je pravdou a stále jde jen o otce a syna, přičemž ostatní jsou pouze více či méně zbytečné nebo pohříchu nevyužité ozdoby (Billy Bob Thornton především). Navíc jsem Soudce viděl v nepovedeném českém znění, kdy na mě Robert Duvall mluvil naprosto nevhodným hlasem Jiřího Štěpničky (který se ale na rozdíl od ostatních kolegů "dabérů" alespoň snažil hrát). Dvě a půl. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek faktu, že dej filmu nieje vo svojej podstate ničím originálny a stavia na žánrových klišé, tak sa mi veľmi páčil, najmä vďaka umnej réžii Davida Dobkina, ktorý vedel počas scén v súdnej sieni poriadne zatlačiť na pílu, rozorvané vzťahy otca so synom taktiež držal v napätí až do konca a ani záver nebol sklamaním. Nečakajte teda čistokrvnú drámu zo súdnej siene, celý príbeh je viac rodinnou drámou a pomaličky graduje, nevyhýba sa ani menším zvratom, či príjemným hláškam, takže u mňa dojmy veľmi pozitívne. 80%. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|92%| Shlédnuto v kině. Rozhodně jsem kino plánoval, trailer mě zaujal, tak jsem to zkusil a rozhodně jsem toho nelitoval. Jednak mě přilákal herec Robert Downey Jr., který měl téměř podobnou postavu jako v mém oblíbeném Iron Manovi. Hláškující za každou cenu. Takže to si myslím, že je největší klad celého filmu. Celkově je to po dlouhé době vydařené drama, které má svůj styl. Bídný vztah otec se synem, kde se i místy ukáže, jak o sebe nakonec stojí. Takže filmové aspekty k tomuto žánru se vyvedli. Bylo to místy dost nadlehčené, vtipné hlášky a scény Downeye lítali každou chvílí a divák nemá rozhodně šanci se nudit při tak dlouhé stopáži filmu. Starší bratr Downey byl zajímavý a i ten mladší se slabší povahou. I zbytek postav ve filmu bylo dobře zvolených. Snad každý herec zahrál dobře. No a Robert Duvall jako Soudce to zahrál asi stejně tak dobře jako Downey. Bylo těžké soudit, kdo víc exceloval. U mě samozřejmě vedl Downey. Hudba od Newmana byla vydařená. Dokonce i nějaká ta dojemná scéna je zde, především na konci. Nějaké vylepšení by se mohlo najít, třeba konec filmu byl dobrý, ale přeci tu mohla být nějaká scénka navíc. Ale to jsou detaily. Nevím jak to mám dál popisovat. To se musí vidět. Také jde o to jak film člověku sedne. V rámci žánru se jedná o vydařený kousek což se i odráží na přívětivém hodnocení (samozřejmě na to nikdy nehledím, jen poukazuji). Takže není co už dodávatt. Těším se na další shlédnutí až to vyjde na dvd. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér David Dobkin a oba autoři scénářů by se měli na své řemeslo vysrat a jít dělat něco, v čem jim bylo naděleno více talentu. Dobkin a Dubuque jsou nevyvratitelní kokotové, ale u Nicka Schenka se cítím mírně překvapen, neboť má na svědomí úžasné Gran Torino, které evidentně někdo opsal, protože nemá na svědomí nic dalšího - povedeného. Celý tento paskvil se motá okolo vztahu otce a syna. Otec je dobrosrdečný borec - soudce. Syn je úspěšný právník - hajzl, které ze všeho nejvíc touží po otcově uznání. Všechny ostatní postavy jsou jednoznačně navíc, film ruší a dělají ho ještě méně snesitelnějším. Schválně si mimo hru tipněte, jestli se Iron Manovi nakonec uznání dostane. Ano, máte pravdu. Stejný koncept už tu byl minimálně tisíckrát a ve většině případů snad i za něco stál. Tohle je více než 2 hodinová reklama na nudu a uspávání diváků, která za něco stojí opravdu jen kratičkými místy. Absolutně se snímku nepodařilo jakkoli mě vtáhnout do děje. Je to neuvěřitelně povrchní a tuctová hovadina. V podstatě nemám co pochválit. Z mé strany čistý odpad, který nikdy neměl spatřit světlo filmového světa. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Telefon, který Hank (Robert Downey Jr.) používá je Blackberry Porsche Design P9981. Tento telefon je možné pořídit za cenu okolo 45 000 Kč. (Claude Speed)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama