Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Nach 

všechny recenze uživatele

"Tak natočíme třetí epizodu Návštěvníků a začneme přesně tam, kde dvojka skončila. Co? Že už jsme od té chvíle zestárli? No a? Řekneme, že díky otevřeným chodbám času je to normální. A že nemáme moc prostoru s postavami dále pracovat? No a? To stejně diváci nechtějí. Hezky se usaďte a nechte herce konat svojí práci!" Třetí díl Návštěvníků je vskutku takový, jaký jsem popsal výše. Je stejně trhlý jako dvojka. Stejně dementní a pokud v té demenci dohážete spatřit humor, tak je i v vtipný. Za sebe musím říci, že mám v oblibě první dva díly (hlavně první). A tak to byla pro mě taková nostalgická vycházka do devadesátých let. Ano líbilo se mi to. Sice to není extra biják, na který bych musel znova, ale dalo mi to, co jsem čekal. Jednoduše řečeno, jestli od tohoto filmu nečekáte zázraky, budete potěšeni. V opačném případě se mu vyhněte. Ještě jednodušeji řečeno: líbil se vám druhý díl Návštěvníků? Pokud ano, bude se vám líbit i tento.65% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Návštěvníky jsem si prožil dětství a tak jsem se na tuto oficiální trojku hodně těšil. O to více rostlo mé nadšení, když jsem zjistil, že většinu filmu točili v České republice a dokonce i v okolí Mladé Boleslavi. A na filmu je to taky sakra znát. Lokace tady tvůrci využili na dva tisíce procent. V tomhle jsou kvality filmu hodně na vysoké úrovni. Horší už je to s námětem, který postrádá logiku už od druhého dílu, takže je dobré, když ani nad tímto nebudete nijak zvlášť přemýšlet. Jenže ono to zase tak nejde, protože tu tvůrci poměrně solidně naráží na francouzskou revoluci a tak, pokud neznáte dějiny, nebudete se tu zase tak moc chytat. Já jsem si film chtěl užít a tak jsem v průběhu filmu googloval a hledal spojitosti, což by u filmu neměl být standard a což je možná i důvod, proč tu tak strašně dostává na prdel. Ono to ale není jenom tou nedostatečnou informovaností. On i ten humor, věřím, není pro každého. Tvůrci si mohli odpustit celou řadu solidních nechutností, které se směle vyrovnají Klubu sráčů a mohli se víc zaměřit na samotné bláznovství zbylých postav, které Francouzům očividně jde. Takhle se musím přiznat, že třetí díl není špatným filmem, ale má celou řadu scén, které byste klidně vynechali. Kdyby tvůrci k filmu přibalili nějakého francouzského historika, taky by to asi v lecčems pomohlo. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pravej šlechtic nenosí krátký kalhoty a punčochy pro slečinky." Správně. Rytíř Godefroy Udatný si nemyje nohy, smrdí a bojuje. A takový šlechtic se mezi občany za dob Velké francouzské revoluce určitě neztratí. Jenže svou odlišností by mě měl bavit a na to chudák starý tak nějak zapomněl. Alespoň tedy není trapný jako jeho sluha Jacquouille, ale kde je zábava? Nevím, asi ji někde uťala gilotina. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Chaotická, nesouměrná hovadina, která kompletně postrádala na smyslu. Že se tam pořád něco dělo a všem se vydala huba na nekonečný špacír nezachránilo absolutně nic. Ani vtipné to nebylo, tedy, pár situací možná, ale jinak trapnost na trapnosti. A zasazení do Francie alias Praha bylo jako pěst na oko. No, v půlce filmu jsem myslel, že to do konce nevydržím, ale nedalo se nic dělat a přetrpěl jsem to. Takový děs jsem ale nečekal. 17% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inu, zajištění na stáří vypadá všelijak. Někdo investuje do zlata, jiný si platí penzijko a někdo chce ještě vydojit námět, který kdysi slavil svým přímočarým hrubozrnným humorem nečekaný úspěch. Už v prvních Návštěvnících byli hlavní představitelé ve zralém středním věku, Jeanovi Reno bylo, když hledal svou nastávající, 45 a pokračování, které má přímo navazovat na jejich někdejší eskapády, dělí 23 let. Věk ale není rozhodující, i když únava materiálu se nedá zapřít. Pokračování chybí jiskra, nápady a originalita. Jean-Marie Poiré už byl v hlubokém útlumu a komediální hvězda Clavier si nevybral svůj den, když psal scénář. Jean Reno nemá potřebný prostor a komické vstupy Claviera spočívají v primitivním a místy až trapném tělesném "humoru". Spousta postav, včetně těch z reálné historie, které mají neskutečný potenciál, zůstává trestuhodně nevyužitá. Nelze nevzpomenout na Manžele z roku 2 nebo Noc ve Varennes, které dokázaly z atraktivní epochy francouzské revoluce dostat maximum. Jestli něco drží snímek nad vodou, je to přítomnost řady známých francouzských herců - mimo ústřední dvojky je to např. Sylvie Testud v roli Robespierrovy sestry. Ale jinak bída nad bídu. Celkový dojem: 30 %. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama