Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

higuain 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zklamání to není, protože očekávání nebyla nijak velká. Do kina jsem na to šel z čiré nostalgie a s trochou naivní naděje, že to bude mít podobné kouzlo, jaké měly staré díly. Jenže nemá. Tenhle film se měl natočit před patnácti lety (tehdy by pravděpodobně vypadal úplně jinak a snad i lépe), k čemuž bohužel nedošlo, a tak tu teď je přestárlá a obézní dvojka Reno-Clavier, která se snaží, seč jí síly stačí, ale je to spíš taková křeč. Ze starých postav krom ústřední dvojice nikdo nezůstal a ty nové mě bez výjimky nezajímaly. Vlastně celá ta VFR anabáze s partičkou šlechticů budí dojem, že se dost vařilo z vody. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dvojice Reno-Clavier v prvním díle se pro mě stala legendární a nezapomenutelnou, některé scény a hlášky si vybavuji ještě dnes. Druhý díl mám zastřený v mlze, ale vzpomínám si na poměrně velké nadšení. Třetí díl ve větší míře recykluje humor z dílu prvního, nedá se bohužel pořád stavět jen na zápachu z úst a bot, nezřízeném žraní, krkání a nadávkách. Navíc do třetího dílu byla instalována tak pětice naprosto nesympatických a především zbytečných postav, které diváka dokážou tak nanejvýš otrávit. Už je pět minut po dvanácté, proto by tvůrci měli zabrzdit a nevymýšlet další pokračování v různých obdobích francouzské historie. ()

Reklama

schizmo odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nepochopil, jak se koncept Návštěvníků mohl stát bezmála kultovním. Nikdy jsem jsem ten film neměl rád a nevěděl jsem, co na něm ostatní vidí, protože nepřinášel nic zábavného a jeho takzvaný humor mi nepřipadal vtipný. Každý další díl byl ještě horší a méně zábavný až byla natočena Revoluce. No to je vám panečku kundárna! Tady došla absurdnost svého vrcholu, hodnocení "odpad" nedávám téměř nikdy, ale tady je to zaslouženě! Mor na vaše francouzský kamery! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl celkem náladu a chuť na ten Návštěvníkovský humor. Dost scén s Renem a Clavierem jsem vzal za vděk a pobavily mě. Clavier to prostě zabijí a opět je pro mě velkým pozitivem i dabing pana Meduny, v jehož podání je vtipné snad všechno.. Určitě by mi ovšem nevadilo kdyby mělo hlavní duo více prostoru a vedlejší postavy naopak méně. Drtivá většina z nich je absolutně nezajímavá, nudná, jenom blbě žvání a zdržuje. Toho kecaní je prostě nějak moc i na poměry této série. Děj je pochopitelně na vedlejší koleji a často jsem se v něm spíš ztrácel. Nejspíš by prospělo vědět o francouzské revoluci víc než pouhé základy z učebnic, ale tak mi to nepříjde dostatečně nosná doba pro tuto sérii. Když se návštěvnící na posledních pět minut dostanou do období 2.světové války slibuje to velký potenciál a rychlý otevřelý konec naštve. Ano, herci už jsou staří, ale kdyby se to natočilo včas , klidně bych si čtvrté Návštěvníky o náckách dal. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Clavier i Reno jsou ve svých rolích opět úžasní, ale tenhle neurvalý humor Francouzům zkrátka a dobře nesluší. Gagů je sice neskutečné množství, že i tvůrci Simpsonových z nich musejí mít zamotanou hlavu, ale mnoho jich okamžitě vyšumí, jiné nefungují a jen málo přivodí hlasitý smích. O ději lze říci jen dvě věci - za prvé, že i Stephen Hawking se hýbe kupředu rychleji, a za druhé, že o plnohodnotný děj v téhle sérii nikdy nešlo, takže je lepší ho neřešit a soustředit se pouze na to, jak vysokofrekvenčně Jacquouille hlásí a Godefroy uzemňuje okolí svým neodolatelným "Rozhodně!".... Dokážeme-li to, zábava nás asi nemine, ale ten závratně kulminující crazy-style by se zkrátka už měl přetavit do něčeho mnohem vkusnějšího, ucelenějšího a hlavně originálnějšího, zavřít oblíbené postavy v době Francouzské revoluce do pár pokojů a nechávat volný průběh jejich buranství a zhovadilosti je chtě nechtě plýtvání vzácným potenciálem.... 55% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama