Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

Promo 6

Recenze (632)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Česká televize využila situace a dohodla se na spolupráci s Prušinovským. S člověkem, co vytvořil dost možná nejlepší postkomunistický seriál vůbec, který je upřímný a vtipný, což tady je ve většině případů zázrak. Většinou se totiž jedná o trapné a smutné pokusy, které nemají hlavu, ani patu a zaplňují jinak docela dobré časy na nějaké ty pořádnější pořady. Čtvrtá hvězda nicméně na mě vybafla během okamžiku. Nevěděl jsem o ní a najednou jsem oněměl, jaký že to Česká televize pustila za seriál do světa. Výsledkem je naprosto poctivý sitcom. Ano, přesně takový ten komediální styl, jehož vrcholem tady byl Ozzák, kterej byl pro mnohé zjevením, ale časem upadl do brutálního stereotypu. Nebojím se ale, aby se se Čtvrtou hvězdou stalo něco podobnýho. Prušinovskej je dost chytrej na to, aby v tom nejlepším pořad utnul. I když na druhou stranu si myslím, že by byla škoda, aby v případu Čtvrté hvězdy něco takového dělal. Tenhle typ seriálů musí být bezbřehá studnice nápadů, do kterých se dá narážet ze všech stran. No, a super na tom seriálu je, že představuje českou náturu v té nejlepší podobě. Také se odehrává v Praze a nejlepší na tom všem je, že s těmi herci z Dejvického divadla je fakt legrace. Je jich sice dost, ale každý má v nějakém díle svůj prostor. Jednou Trojan, pak Novotnej a příště třeba zase Krobot. No paráda, konečně se mám zase na co těšit do budoucna. Prušinovský by s tímhle mohl prorazit klidně i v cizině. Co by ne. Konečně někdo pochopil, že se nám ty britcomy nelíbí bezdůvodně. P.S. Pane Novotný, to že jste můj jmenovec a narodil jste se ve stejném městě jako já, pořád neznamená, že si tak vehementně budete prosazovat svou Spartičku. Jsou tu i tací, kteří by takovou tíhu nemuseli unést :-) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už sem ti udělala sestřičku, letušku, kočičku, zajíčka, berušku…tak co chceš?!“ – „Segedínskej guláš.“ Čtvrtá hvězda rozhodně není pro každého (líbil se vám britský Hotýlek? Nezmiňuju ho jen kvůli stejnému prostředí, ale jeho humor byl také hodně specifický, stejně jako u českého protějšku). A docela dobře dokážu pochopit diváky, kteří se u tohoto seriálu nebaví. Humor je totiž dosti… řekněme bizarní (výborně to ilustruje i seriálové heslo: „Kámen není kokos!“). Místy černější/hrubšího zrna, někdy hodně na hraně mezi trapností, nevkusem a geniální vypointovaností zároveň. Téměř neustále je hodně politicky nekorektní a maximálně vulgární. Dialogy/scény jsou dost často nanejvýš absurdní, sem tam dokonce velmi stupidní, a to až tak, že vás rozesmějí (tedy jak koho, že). Rázovité postavičky jsou jedna střelenější a divnější než druhá. Herci někdy úmyslně přehrávají a kradou si pro sebe scény formou totálních hereckých exhibicí (v nich vede suverénní Trojan, který mě osobně dokázal nejednou až rozbrečet smíchy). Nechybí řada hostů, za nejmilejší považuju poslední seriálové, potažmo filmové setkání s panem Kašparem (který si v pohodě dokázal udělat srandu ze svého handicapu…a když to udělá někdo jako on, hranice posuzování vkusu Čtvrté hvězdy se pak člověku hnedka posune). Co se týče hostování, virtuálně se zde objevuje také Ondřej Vetchý, a to na titulních stránkách časopisu Sakra! (krásná narážka). Za slabší považuju přítomnost vyloženě trapných scén (naštěstí je jich málo) a pak také dojezd první série, při kterém výborné fóry skoro vymizely, a pointy většiny pasáží už nebyly příliš vtipné. Takže se těším na další díly (nejlépe úrovně epizody 6, kterou jsem snad celou probrečel smíchy) a doufám, že tvůrcům došel dech jenom na chvíli…tomu odpovídají i moje prozatímní slabší 4*. „Si debil?“ - „Co jako?“ - „No, si debil.“ – „Já vo ničem nevím.“ – „Kdybys nebyl debil, tak tě napadne, že vykrádat auťáky lidem z jednoho a toho samýho hotelu je kurva dost nápadný, ne?“ – „Je, jo?“ ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Není to přesně ten typ sitcomu, jak ho známe z americké produkce - nemá to ten vychytaný dramaturgický timing, často se to tříští, dlouhé zápletky bez pořádného vyvrcholení a má to příliš mnoho postav, aby to mělo tak vysoustruženou kanonádu gagů. Prušinovský se naopak rád piplá v jiných ohledech, např. v budování postav, kterým dává spoustu prostoru, až to někdy zavání zbytečnou vatou, a taky celkové atmosféry hotelu Meteor. A vlastně to je přesně to, co mi na Čtvrté hvězdě náramně sedí, kdy kombinuje tu naši poctivou "člověčinku" s tradicí zámořského sitcomu. Celá ta bublina je spíše o tom, že se Prušinovský a spol. míjí v očekávání diváků, kteří jsou odchováni Big Bang Theory nebo Přátel. Inu, vážení, přiznejme si to, v českém prostředí klasický sitcom zámořského střihu natočit nelze, na to nemáme ani ty prostředky, ani ty producenty a už vůbec ne publikum. Jsem vlastně rád, že Prušinovský razí více méně svoji vizi, než aby školometsky přebíral, jak se křečovitě pokoušel Comeback. Body navrch. ()

lillien

všechny recenze uživatele

Takovej trochu Okresní přebor v hotelu. Tedy hotelu divadelním, v reálu to samozřejmě takto nefunguje (slabina většiny českých seriálů. Když už se přidá na civilnosti a ubere na divadle, aby z toho nebyl upjatý paskvil pro seniory, vznikne zase mimorealitní karikatura ). Vynikající Ivan Trojan a na druhé straně odporný a trapný Neužil. Rozporuplné dojmy. Přidat tam ještě umělý sitcomový potlesk, bude mi z toho už trochu na blití, ale čas od času tam porobleskne suchý český humor, takže tomu dám ještě šanci. Po třech dílech za tři. P.S. Zajímalo by mě, kde uživatel xxmartinxx (koment 6.1) viděl šestou epizodu, když včera (20.1.) byla odvysílána teprve třetí. Imbecile. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Televizi už nějaký ten rok téměř kompletně ignoruji, a tak můj dík za objevení Čtvrté hvězdy patří mým spolubydlícím. A to poměrně zásadní. Čtvrtá hvězda je důkazem, že to prostě a jednoduše jde. A ne že ne. Ano, nějaké díly byly slabší, ano, nějaké zápletky byly slabší, ale jako celek to až neuvěřitelným způsobem vyčuhuje... no naprosto ze všeho. Nejlepší pro mne byla Pavlínka se svým neustálým Štěpí a Daví, potom taktéž Daví, jako krásný reprezentant tradičního českého buranství a samozřejmě kouzelný František se svým copánkem, pestrou paletou kvalitních košil (v tom si se svým synovcem nezadá) a svým "no ty vole". Objektivně čtyři, pátou jsem prostě přidat musel... 90% ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • Jedná se o poslední televizní roli pro Jana Kašpara, který se nedožil ani televizní premiéry seriálu. (A.MacGyver)
  • V sedmém díle "Zásek" údržbář David (David Novotný) tvrdí, že neumí anglicky. Když však o pár scén poté Skot něco anglicky poznamenává k dění v televizi, normálně mu odpoví. (skinny9)
  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama