Reklama

Reklama

VOD (1)

Děj filmu je zasazen do bouřlivých 20. let minulého století, kdy ani prohibice nezastavila tok kořalky v ilegální síti gangstery provozovaných náleven. (Freeman Ent.)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (250)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Já toho Bena začínám mít rád čím dál víc, a to jak po herecké, tak i režisérské stránce. Live by Night je dalším důkazem, že Ben prostě umí zaujmout, umí točit a umí vyprávět. Srovnávat toto krimi se staršími gangsterkami z doby prohibice není na místě a já se toho také vyvaruji. Samotný konec nevím, jestli měl dopadnout takto, možná bych to utnul o 5 minut dříve. Ale to ať si každý udělá názor sám. Hodnotím jako dobře natočenou gangsterku. 77% (with J.) ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|20%| Live by Night byl pro mě velmi očekávaný film – nesmírně jsem se na něj těšil. Bena Afflecka jsem si poslední dobou dost získal. Bohužel, absolutně mi to nesedlo. Nehodlám zde psát dlouhý komentář, abych film shodil, ale at už z objektivního nebo subjektivního hlediska musím konstatovat, že tak mizerně podaný děj a scénář jsem dlouho nezažil. Spousta nesmyslných dialogů, scén a chování postav,… No, mám opravdu dost. Ani Affleck mě zde moc nebavil, dokonce ani role mu moc nesedla. Rozhodně tato záležitost není o akci. Vyloženě delší akční scény měl film dvě. Honička starýmu vozy – nebyla špatně natočena, ale nezaujala mě. Finále obsahovalo dlouhou přestřelku, která už byla lepší, ale furt žádný zázrak. Ještě tak první cca čtyřicetiminutovka mě docela zaujala (i když už v té době jsem tušil slabší záležitost) a poté se to utopilo do sterilní nudy. Chvílemi jsem se opravdu ztrácel, ale vše jsem pochopil. Konec nám nabídne menší dějový zvrat, který mi přišel směšný. Hudba? Tam byla? Jo? Nevšiml jsem si jí. Nudná tématika, prostředí, postavy a i trapné scény – já fakt nevím, jak mám toto popsat. Chtěl jsem dát odpad, ale kvůli Benovi zavřu všechny oči, co mám. Tento NE(snímek) je vhodný pro lidi co nemůžou spát – jakmile si ho pustí, zaručeně do půlhodky usnou. Dlouho jsem nebyl takto zklamán, paradoxně mi nevyšlo kino za což jsem rád. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dlouho sem po cestě domu přemýšlel jaké asi dám hodnocení, až se došel k závěru že jsi to zaslouží 3. Ben se výborně hodil na tuhle roli byla pro něho jak stvořená a on vlastně podle mě i celý film zachránil, film je až moc příběhově natáhly a málo akční, akce se tam pouze scénově míjejí , ale to by nebylo zas až tak nejhorší, rozhodně tenhle typ filmu mám rád ale nemůžu říct že by byl až tak uplně špatný ale své mouchy to prostě mělo. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Někde tam je dobrý film. Někde vzadu. Někde ve střižně. Má o hodinu víc, vypadá stejně dobře a krásně jako to, co jsme dostali v kině, ale vedle těch pěkných obrázků jsou v něm fungující i vztahy mezi hrdiny a má to příběh, který nikam nespěchá a člověk si ho může vychutnat a bavit se. Bohužel to, co je v kině, evidentně trpí tím, že to někdo brutálně prostříhal. Pod rouškou noci bezdůvodně strašně žene dopředu a místo moderní gangsterské ságy tu máme dvacetiminutové epizody o tom, jak se na Floridě řeší střet s mafiánskou konkurencí, pak s Ku-klux-klanem, potom s náboženskými fanatiky a pak to celé skončí. A já měl pocit, jako kdyby mi někdo pustil šestihodinovou minisérii osekanou na celovečerní stopáž. A nadšený jsem z toho nebyl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pánové DiCaprio a Affleck ať mi laskavě vysvětlí, co si mám z jejich nejnovějšího filmového výtvoru asi tak odnést nového, pokud mám za sebou mafiánské fláky jako Road to Perdition, Black Mass, Gangster Squad, Darabontovo Mob City anebo ještě lépe Scorseseho monumentální Boardwalk Empire. Právě gangsterskému Impériu z Atlantic City je totiž Pod rouškou noci až tak moc podobné, že v podstatě jen zhušťuje celý tento seriál do několika čtvrthodinových epizodek ve dvouhodinové stopáži. Ty pak sice každá mají svou malou pointu a dohromady i jakž takž utvářejí jakousi pohnutou biografii jednoho ambiciózního mafiána, všechno už tu ale bohužel bylo viděno dříve a s mnohem ucelenějším příběhem. A proto tentokrát ne. Ben je pořád skvělý režisér, jako scénárista mě ale s Live by Night neměl šanci zaujmout... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Film drží rekord pre najväčší pokles v počte kín. Počas prvých dvoch týždňov premietania hral v 2,822 kinách v USA a Kanade. V treťom týždni to bolo už iba 163 kín. (zajo91)

Související novinky

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

O Zlaté glóby se letos popere i Deadpool

12.12.2016

La La Land vs. Místo u moře vs. Moonlight. Letošní rvačka o ceny má jasné favority a potvrdily je i nominace na Zlaté glóby. Mnohé překvapily hned dva zářezy pro Deadpoola, totální absence naopak… (více)

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

Ben Affleck zremakeuje Svědka obžaloby

20.08.2016

Kdyby se vybíraly nejlepší filmy z padesátých let, jen těžko by mezi nimi chyběl Svědek obžaloby. Soudní drama Billyho Wildera vychází z povídky (a následné divadelní hry) od Agathy Christie, získalo… (více)

Zoe Saldana v další comicsárně

Zoe Saldana v další comicsárně

13.09.2015

Dnes už kdekdo hraje ve dvou blockbusterových sériích zároveň. Zoe Saldana zvládá hned tři (Avatar, Star Trek, Strážci Galaxie), naštěstí má ale čas i na menší filmy. Loni natočila dramedii… (více)

Reklama

Reklama