Reklama

Reklama

Malý princ

  • Francie Le Petit Prince (více)
Trailer 8

Od Marka Osborna, režiséra Kung Fu Pandy, přichází první celovečerní animovaná adaptace slavného díla o přátelství, lásce a skutečném štěstí. Ústřední postavou je malá holčička, kterou se její maminka snaží připravit na skutečný svět dospělých. Její plán naruší trochu excentrický, leč dobrosrdečný soused, letec, který holčičce představí neobyčejný svět, jenž mu před dávnou dobou představil Malý princ. Ve světě, kde vše je možné, začne pro malou holčičku kouzelná cesta uvnitř vlastní představivosti, na které znovuobjeví své dětství a zjistí, že skutečně můžeme vidět jen srdcem. (A-Company CZ)

(více)

Videa (12)

Trailer 8

Recenze (490)

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem schopen prohlásit, že je silnější, působivější a lepší než originál, ačkoli spousta lidí se mnou vůbec nemusí souhlasit. Malý princ je významné Exupéryho dílo, které nese moudra pro veškeré lidstvo všeho druhu po všechny generaci, ačkoli bylo psáno pro svoji generaci. A právě tento film jej dokázal převést do podoby dnešní generace a přitom zachovat původní ráz autorových sdělení myšlenek a kreseb. Na druhé zhlédnutí zde bylo několik momentů, u kterých skutečně nezůstalo jedno oko suché a velice mne oslnily svými prostými, ale přesto velmi účinnými chvílemi dětské radosti a moudrosti, která zkrátka nejdou přehlížet. Občas bychom všichni měli zapomenout na běžné zvyklosti, povinnosti a věci, které jsou nám určovány ať už rodiči, ve škole či v práci. Zkrátka se tak nechat zahledět do svého já, najít vnitřní klid a vnitřní radost, kterou tento film nabízí a ukazuje v nádherném světle. Vůbec mi nevadí, když děti budou znát spíše filmovou verzi, než knižní, ačkoli by původní klasiku znát měli, ale film ji ještě rozvíjí v příjemném provedení, které nesmírně oceňuji. Malého prince by měl zhlédnou naprosto každý bez rozdílu. Každému nám něco přinese, každý si v něm něco najde a věřím, že okouzlí tento příběh i více lidí, nežli pouze mne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá hodinka snímky strieda emotívny dej dievčatka s dobrodružstvami malého princa rozprávané starým chrenom. Dokážete ich jednoducho rozlíšiť vďaka štýlu animácie. Zatiaľ čo súčasné scény sú skôr vo vysokom rozlíšení a kvalitnou animáciou súčasnosti, princove dobrodružstvá majú jednoduchú kúzelnú animáciu s jemne archaickým vyznením. Tá dualita sa na plátne neskutočne krásne vyníma a je to formálne vynikajúci nápad pre ľahké odlíšenie i rozmaznávanie vašich zmyslov. Finálna tretina tieto dve línie začne prepájať v dramatickom oblúku. Bez podľahnutia a vyzradenia istej pointy možno naznačiť, že fantastická rovina príbehov naberie vyššie obrátky a mladé dievča začne riešiť hlbšie otázky. Objavia sa tu nové postavy, dostaneme odpovede na isté hypotézy. The Little Prince je nečakane citlivý film. Rieši štyri postavy, ich životy, vývoj a interakcie. Celý film obsahuje viaceré sugestívne pasáže. Hans Zimmer a Richard Harvey pripravili kvalitný soundtrack plný melódií a nápadu, kedy sa odriekané slovíčka prelínajú do melódie. Otázne je, koľko ľudí dnes pozná ešte Malého princa. Ak sú to najmä dnešní rodičia a ich ratolesti sa s ním nestretli, bude to pre rodinu náročné sledovanie. Malý princ nie je pre malé deti, skôr pre staršie detváky, ktoré pochopia abstraktné momenty, dve súčasné línie a nadstavbu, čo si tvorcovia starostlivo pripravili. Za srdce chytí a azda osloví skôr dospelých, čo je možno len dobre. ()

Reklama

salisbury 

všechny recenze uživatele

Exupéryho Malý princ byl vnořen do příběhu animovaného filmu, který ač se občas snaží, tak vůbec nepůsobí nijak dětsky, což se dá díky filozofickému předlohovému opusu očekávat. Síla filmového díla je v některých momentech stejně mohutná jak v pisatelském plátku a zpracování se mi nadmíru zamlouvalo. Velmi rád bych uvítal ke zhlédnutí verzi bez dabingu, který zbytečně zakrývá původní hvězdné obsazení. Kniha vždy bude knihou a film filmem, ale pokud takhle zajímavě bude ještě někdy zpracovaná papírová ojetina, nemám velkých výhrad. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Malý princ je kratičká knížka o dětském pohledu na svět dospělých a i přes svou přímočarost si nemyslím, že je jednoduchá k filmovému přepisu. Tvůrci si s tím v tomto případě poradili velice dobře a knížkou se nechávají inspirovat pouze do poloviny filmu a poté vypráví svůj vlastní příběh vyprávěný očima malé dívenky. Je to jiné než cokoliv od Pixaru a pro menší publikum možná i méně zajímavé, ale ve výsledku o to lepší. ()

Peterssen 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se mi do kina upřímně moc nechtělo, ale nakonec jsem rád, že jsem se nechal přesvědčit. Při první cca polovině filmu jsem se opravdu rozplýval nad dokonalým prolnutím dvou světů vykreslených dvěma skvěle provedenými způsoby animace. Bohužel druhá část už za mě tak skvělá nebyla - škoda. Jo a rozhodně nechápu, co v kině dělala ta spousta dětí - podle mě to totiž pro ně zrovna moc není... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (22)

  • Filmaři se kromě Malého prince inspirovali i u Jacquese Tatiho a jeho klasických francouzských komedií Playtime a Můj strýček zesměšňujících svět dospělých. (Zdroj: A-Company CZ)
  • Závěrečné titulky jedou opačně, než je obvyklé, čteme je tedy zespoda nahoru, což může evokovat pohled vzhůru na hvězdnou oblohu, která je v pozadí. (oli009)
  • Poznávací značka na autě, kterým jedou holčička a pilot na lívance, je STEX43, což je zkratka jména autora knihy „Malý princ“ Saint-Exupéryho a roku 1943, kdy byla kniha vydána. (MrAldridge)

Související novinky

Zlín Film Festival s vůní  Francie

Zlín Film Festival s vůní Francie

04.05.2016

Filmové cestování po Evropě pokračuje letos výletem do provoněné Francie a Zlín Film Festival odtud přiveze návštěvníkům více než 40 archivních i nejnovějších filmových počinů. Sekce Dny francouzské… (více)

César Awards - výsledky

César Awards - výsledky

27.02.2016

41. ročník vyhlášení Césarů, francouzských filmových cen, měl trio hlavních filmů, od kterých se očekávalo vítězství. S jedenácti nominacemi to byly filmy Trois souvenirs de ma jeunesse a Marguerite,… (více)

18. Festival francouzského filmu

18. Festival francouzského filmu

10.11.2015

18. ročník Festivalu francouzského filmu proběhne v Praze (18.-25.11.), Brně, Českých Budějovicích a Ostravě (19.-25.11.) a Hradci Králové (23.-29.11.). Festival uvede dvanáct předpremiérových titulů… (více)

Reklama

Reklama