Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

romajz15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě absolutně nejlepší epizoda celého seriálu. Hlavně díky ohlédnutím na původní seriál (závěrečná scéna, kde vidíme dvanáct Doktorů je naprosto úžasná). Bitevní scenérie z Galifrey jsou skvělé pozemské scény se Zygony jsou něco, co jsme neviděli od éry Čtvrtého Doktora. Navíc tento díl vysvětluje události Časové války a byla by velká chyba pokračovat do dalších sérií bez zhlédnutí tohoto skvostu. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem včera konečně viděl posledního Doctora a... jsem rozladěn. Asi pár lidí naštvu, ale prostě to nemělo vůbec šťávu. Dobrý scénář, dobrá režije a hudba, všechna práce odvedena na výbornou, ale nějak to nefunguje. Billie Piper už po těch letech nějak není Rose. Ano, ani to nebyla Rose, ale nějak na ni jde vidět, že vypadla z kolotoče filmování. Můj oblíbený David Tennant stratil něco ze své roztržitosti a už je jenom jedním z Doctorů. Holt divadlo mu sedí viditelně víc. A zápletka? Fajn, už nemáme nenáviděného Doctora, ale lidumila, pro sebe sama je očištěn a kupodivu by tohle mělo být trhákem, ale celkově je tenhle film natočený prostě celkem nezáživně. Holt si s sebou nese prokletí druhé půlky poslední série, která byla hodně rozvláčná a k uzoufání unylá. Jak jsem napsal výše, jsem rozladěn... ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta čtvrtá opravdu jen z milosti. Moffat jen v podstatě završil to, co předvádí s univerzem poslední sezony co se dostal k otěžím celého kolosu. Bohužel jeho snaha o to překopat celé univerzum v podstatě od základů docela ničí onu nostalgickou linku, která v padesátém výročí tak dobře funguje. Člověk by se až obával, kam zavede Capaldiho s další etapou Doctorova života. ()

somebody.l 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento jedinečný díl legendárního seriálu Doctor Who považuji za velmi vydařený, přímo skvělý. Samozřejmě je opravdu těžké vmáčknout všechno ze seriálu, který už běží 50 let, do jednoho 80minutového dílu. Když si to člověk uvědomil hned, že není možné tam dát všechny Doctory, aby to nevypadalo přehnaně, užil si díl od začátku až do konce. Je tam mnoho skrytých faktů, a to záhadné se konečně vyřešilo. Time War a její výsledek. Když to tehdy Davies vymyslel, udělal jednu chybu - odstranil Gallifrey a všechny Timelordy s ní. Smekám před Moffatem, že je dokázal tak mistrně vrátit zpátky. A navíc byl díl plný vtipu (interakce tří Doctorů, určitě se každý zasmál a nejen jednou), vrátila se Rose (i když jen jako vědomí Momentu, ale o tom lze polemizovat - Bad Wolf přece) a různé připomínky dřívějších společníků/společnic a mnoho návratů do minulých dílů. A co se týče konce, nenacházím vhodná slova, abych mohla vyjádřit to štěstí, když jsem viděla to shromáždění (plus ten Kurátor, smekám znovu před Moffatem). Jediné, co mě zklamalo, bylo to, že se tam neobjevil Eccleston osobně, ale to není chyba tvůrců. Další věc, která mě hodně potěšila, byla ta, že udělali několik bonusů ještě mimo výroční díl - miniepizody (především ta s Paulem McGannem a jeho 8. Doctorem, geniální) a navíc ještě The Five(ish) Doctors reboot. V podstatě se do výročí zapojili všichni žijící Doctoři. A co víc si vlastně přát? Pro Doctora vytvořili další dějovou linii - hledání Gallifrey. Nevěřím, že by někdo nebyl rád. Podle mého to nemělo chybu. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Matt a David spolu v jednom filmu, tomu říkám překvapení. Konečně jsme se trochu dozvěděli o Doctorově minulosti a bylo to hodně zajímavé. Líbilo se mi obsazení Johna Hurta do role minulého Doctora, udělalo mi to obrovskou radost. Bohužel film jako celek se mi už tolik nelíbil. Nemohli vybrat příjemnější herečku na Alžbětu I.? Jsem si jistá, že by do toho šla I Cate Blanchett, ale tohle byla katastrofa, nedalo se na to koukat. Mrzí mě, že se to vice nevěnovalo zničení Galifrey a celově jen té planetě, abychom se o ní dozvěděli ještě něco vice. Za mě byla kapitola s Elizabeth zbytečná. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (19)

  • Zestárlý muž, který je údajně kurátorem, je podle všech vodítek Doktorem v pozdějším věku, kdy už se přestal účastnit svých dobrodružných výprav. Hraje ho Tom Baker, který hrál Čtvrtého Doktora v původním seriálu Doctor Who (od r. 1963). (P. J. D.)
  • Prvý trailer k tejto špeciálnej epizóde bol zverejnený relatívne neskôr, ako každý čakal - len dva týždne pred samotným vysielaním, konkrétne 9. 11. 2013. (The M)
  • Po niekoľkých rokoch sa do seriálu kvôli tejto špeciálnej udalosti vrátil David Tennant (Desiaty Doktor) a Billie Piper (Rose Tyler). (The M)

Reklama

Reklama