Reklama

Reklama

Podle starodávného příkazu od Alžběty I. musí jednotka UNITu vzít Doctora na tajné místo v Londýnské galerii, kde se skrývá obraz „Pád Gallifrey“. Doctora dohnala minulost a vzpomíná na poslední den časové války. Vracíme se do minulosti, kde Válečný Doctor má ve svých rukou zbraň Moment. Moment je tak silná, že má vlastní svědomí a vědomí. Proto se ji podaří vytvořit hologram Rose Tylerové / Zlého vlka. Moment (v podobě Rose) přemlouvá Doctora, aby se zamyslel nad tím, co vlastně hodlá udělat. Když to nevyjde, udělají si malý výlet do budoucnosti, kde se setká s dalšími Doctory... (Varan)

(více)

Recenze (104)

Jason.Cruger 

všechny recenze uživatele

FENOMENÁLNE !!! Nič lepšie si myslím sme ani nemohli čakať, keďže je film udalosťou tohto roka v Británií, ale to že dokážu tak dokonale skĺbiť herecké potenciály + dodať prekvapenia v podobe Tom-a Baker-a či už ďalšieho doktora... . Proste klobúk dole, film si vychutnáte, a pokiaľ ste taký nadšenec ako ja tak vás istotne nesklame. Preto zaslúži * * * * * ! ()

romajz15 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě absolutně nejlepší epizoda celého seriálu. Hlavně díky ohlédnutím na původní seriál (závěrečná scéna, kde vidíme dvanáct Doktorů je naprosto úžasná). Bitevní scenérie z Galifrey jsou skvělé pozemské scény se Zygony jsou něco, co jsme neviděli od éry Čtvrtého Doktora. Navíc tento díl vysvětluje události Časové války a byla by velká chyba pokračovat do dalších sérií bez zhlédnutí tohoto skvostu. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá extáze. Doktorovy padesátiny byly naprosto úžasné, vtipné i dramatické. Příběh mě dostal hned na začátku, kdy nás zavedl do minulosti Gallifrey. Matt Smith je výborný, ovšem David Tennant byl lepší. A naprosto bezvadné bylo, jak jim to spolu sedlo, vidět ty dva pohromadě bylo totiž neskutečně překrásné. John Hurt ty dva ale možná ještě překonává, jeho výkon je skutečně senzační. Clara je moc fajn společnice a příběh nemá chybu. Potěšila mě i Billie Piper, i když mě zklamalo, že se nepotkala jako Rose s Tennantovým Doctorem. Ano, Steven Moffat je génius. První půlhodina má neskutečně vražedné tempo. Herci bez chyby. Doktorům to skvěle ladí. Pokud mě něco dostalo, tak návraty do poslední dne Časové války na Gallifrey, ty nic nepřekonalo. A ten konec. Viděli jsme všech třináct Doctorů - dokonce i Ecclestona, což mě moc potěšilo. A Capaldi byl jen příjemná třešínka na dortu. Ten příběh je o naději - Gallifrey ještě pořád někde existuje a Doctor možná není posledním svého druhu... Na druhou stranu to s těma regeneracema může být trochu jinak, ale to odbíhám. A ten závěr - všichni Doctoři vedle sebe v jedné scéně - moje srdce plesalo radostí. Moffat dal celému seriálu nový směr a něco mi říká, že osmá série bude skutečně velmi zajímavá. A konec s Tomem Bakerem byl taky fajn. Jak už jsem psal, prvních 40 minut je naprosto neskutečná jízda, vtipná, napínavá a hlavně i docela škoující. Pak se to trochu ztrácí, ale posledních 10 minut je tak dokonalých, že se to nedá ani popsat... Opět mám tolik pocitů, že nevím co s nima. 50.narozeniny Doctora Who byly oslaveny opravdu s velkou parádou. A já jsem spokojen, jako jsem dlouho s ničím nebyl. 100%. A doufám v další kulaté výročí, bez tohohle seriálu by to totiž nebylo ono. ()

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Steven Moffat je génius. Představte si, že máte napsat díl k 50. výročí kultovního seriálu. Musíte ho napsat tak, aby jste uspokojil milióny fanoušků a to jednak ty, jež tíhnou pouze k obnovené sérii, tak ty, kteří se upínají spíše ke klasickým řadám. Všichni očekávají trochu napětí, trochu dojetí a nějaký ten humor a hlavně děj který nenaruší pravidla mytologie seriálu utvářené po 50 let. Také musíte nějak navázat na naprosto výtečný závěrečný díl sedmé řady a přitom film napsat tak, aby bavil i širší publikum. Dále se od vás očekává, že, jak je u Moffata zvykem, budete o krok napřed před všemi rádoby spoleirovými spekulanty a vytasíte se z něčím, čím všechny rozsekáte. A v neposlední řadě se očekává, že když tu bude po hromadě víc dokotrů, že každý bude mít své zářivé momenty, ale také společné scény a tohle všechno musíte nacpat do 75 minut. Očekávání byla obrovská. No a Steven to dokázal, klobouk dolů. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Great men are forged in fire. It is the privilege of lesser men to light the flame. Vzít padesát let pečlivě budované (a mnohými fanaticky uctívané) mytologie, na kterou se prostě nešahá a kompletně ji obrátit naruby v jediné epizodě a přitom zůstat ryzí doktorovinou:; to je... Odvážné. S podivem tedy je, že to nepůsobí jako laciná revoluce a boření základů, na kterých je fenomén Doktora vystavěn, ale jako logická evoluce i krok směrem vpřed. A to od výročního speciálu, od kterého by se čekalo spíše nostalgické ohlédnutí na uplynulé desetiletky, není zrovna málo a není tak problém odpustit i jistou rozháranost (co chvíli se tu honí jiný zajíc a jede se v jiném stylu), která se dá dobře omluvit (či se na to pokrytecky vymluvit) i tím, že zrcadlí jednotlivé reinkarnace Doktora. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (22)

  • Po niekoľkých rokoch sa do seriálu kvôli tejto špeciálnej udalosti vrátil David Tennant a Billie Piper v rolách 10. Doktora a jeho spoločníčky Rose Tyler. (The M)
  • Natáčanie špeciálu začalo 2. apríla 2013 a bolo oficiálne ukončené 6. mája 2013. (The M)
  • Dátum premiéry špeciálu (23. 11.) je totožný s dátumom premiéry úplne prvej časti Doctora Who v roku 1963. (The M)

Reklama

Reklama