Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Pekne natocene phodove sci-fi ala Solaris, ktere ale nesmeruje nikam hloubeji. Prvni pulka prijemny relax, druha pulka uz spis otrava. 6/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Slusny a uplne jiny nez jsem cekala podle traileru. SPOILER: Jen by se mi vic libil neamericky konec, kdy on umre a ona se rozhodne probudit nekoho jineho :) ()

numi 

všechny recenze uživatele

Šedesát minut skvělé sci-fi atmosféry s uvěřitelnou romantickou linkou a třicet minut akčního braku smíchaného s nechtěně komickou slaďárnou. ()

Pragrik 

všechny recenze uživatele

Snímek mě mile překvapil. Sice je více romantický než sci-fi, ale to nebylo na škodu. Trochu bych předělal konec, malinko zkrátil, ale napětí zde rozhodně bylo. Kdyby hlavní hrdina zemřel, možná by to bylo zajímavější a trochu víc nečekané.... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že to bude něco velkolepého ve stylu "Interstellar", ale ona je to ve skutečnosti sci-fi romance. Ale sci-fi romance, kde funguje dobře jak sci-fi rovina, tak i romantická rovina. Popravdě ta sci-fi o něco lépe, přece jen je ta romance trochu příliš zřejmá a s očekávaným průběhem, ale chemie mezi herci tady prostě je. Dobře se na to koukalo, s hrdiny jsem prožíval každý moment a vizuálně je to nádherné. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Romantika ve vesmíru okořeněná trochou výbuchů, špetkou ohně, záchranou života plus drobnou lží. Vše vystavěno podle klasického, léty prověřeného (provařeného) receptu. Stále se z těchto ingerdiencí dá vytěžit hodně. Vesmírné prostředí je pro pořád velmi lákavé a atraktivní a přitahuje mě jako blikající světlo můru. Chris Pratt a Jennifer Lawrence jsou sympatickou dvojicí. Hezky si sedli. Loď byla úchvatná a její prostory samozřejmě taky, i když na mě občas působily poněkud klaustrofobicky. Rozpočet filmu musel být opravdu bohatý, což je hodně znát. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Tak nám někdo konečně zfilmoval song Iggyho Popa. Na to že jde v podstatě o dva lidi cestující vesmírnou tramvají je to vskutku okouzlující. Tedy v případě že tomu odpustíte chatrný scénář, který celé té romantické šarádě udává nějaký směr. Odstupňoval bych to asi takto: chemie mezi hollywoodskou smetánkou 8, výhledy do černých dálav 6, všechno ostatní 4. V průměru tak romantiky neurazí, ale o nezapomenutelný zážitek se vám to určitě nepostará. Přitom prostor k rozehrání daleko složitější partie by tu byl. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Skvělý vizuál lodě a děj nebyl také k zahození, poruchou vzbuzený technik na lodi plující vesmírem s 5000 potencionálními obyvateli nové planety, kterou hodlá přetechnizovatelné lidstvo kolonizovat. A nechce být sám, s barmanem androidem. Tudíž vzbudí krásnou spisovatelku, jenže k cíli chybí ještě skoro devadesát let. Jenže netuší, že loď utrpěla poruchu...Mně se to v žánru líbilo, drobné nedostatky vážně pitvat nebudu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět je nudně uchopen, natočen, sestříhán a posléze i promítnut. Každá scéna je předvídatelná, už někdy po půl hodině jsem do detailu věděl, jak bude film pokračovat. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

S hodnocením jsem stejně na vážkách jako hlavní hrdina. Silné obsazení, skvělé téma. Jen mi něco chybělo. Ale spíše se blížím 4 hvězdičkám. Rozhodně se ráda podívám někdy znovu. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

No, nenechme se mýlit, tohle není ani tak sci-fi, jako především romance. A spíš pro mladší ročníky; poněkud citově prostá, zato atletická. Sci-fi kosmická udělátka se mi líbila. A hvězdička navíc za vynikající soundtrack Thomase Newmana. --- A teď když si vydělal, mohl by pan Tyldum zas dělat dobré filmy. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Možná trochu přísnější hodnocení, páč i ty 4* by si to možná zasloužilo. Má to nádhernej vizuál a hudbu, pár dobrých nápadů, dokonce i fyzika tam občas funguje (a občas taky ne) a je dobře využitá. Jenomže dějová linka s lodí je taková... o ničem, moc triviální, ačkoli se snaží tvářit záhadně a vztahová linka je sice fajn, ale... tak nějak vyšumí. Možná by tomu líp sednul trochu jinej styl vyprávění. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Přímočará space opera, která je postavena především na božím vizuálu (v UHD je to fakt masakr) a sympatických výkonech Chrise Pratta a Jennifer Lawrence. Celkově se jedná o ultraromantické, chvílemi až zdánlivě sladkobolné vesmírné dobrodružství, které kromě nablýskaného vizuálu ničím nepřekvapí. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přímočará sci-fi, u které zezačátku trochu mrzí, že se ani nesnaží působit inteligentnějším dojmem, ale nakonec si diváka získá. Čtvrtou hvězdičku přihazuju za hudbu, která zní, jako by se nad sebou zamyslel sám Vangelis a vrátil se ke kořenům. (1 165.) ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keď ono všetky tieto sci-fi filmy majú skoro rovnakú linku. Áno, v každom sa bezchybná technika dajako poserie. Či už meteoritom, ľudským androidom, slnečnou erupciou a kde čím ešte. Popravde sa na tento film pozerá veľmi dobre, ale je to tak trocha nuda. Začiatok mi neskutočne pripomenul Moona, až na to, že tu týpeček už po necelom roku začne od nudy šalieť, a tak sa zahrá na egoistu a zobudí Šípkovú Ruženku. Samozrejme, že v uzavretom priestore, bez žiadneho iného výberu, sa Ruženka do nášho princa zamiluje a začne nám lovestory, až pod nimi začne posteľ praskať. A keď sa už dozvieme pravdu a začneme princa nenávidieť, tak zistíme, že loď umiera a treba ju zachrániť. P.S. Ten koniec bol zbytočný, plný klíše a somarín... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Nejen nejlepší vesmírná romantika, ale dokonce vůbec první koukatelná. Na Jennifer bych se mohl koukat dny a dny v kuse. Neskutečně nádherná ženská, ohromný talent. Emoce filmu fungují hlavně díky ní. A za vizuál by taky někdo zasloužil nějakou sošku. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Víc mě bavila první část, která je hodně dramatická než ta s nádechem sci-fi. Ale jen o maličký kousek bych tu prví půlku upřednostnil. Jako celek se mi film velmi líbil, hlavně uznání pro stylově propracované interiéry a také velmi solidní hudbě od Newmana. K filmu bych neměl žádnou výtku, ale chybělo mi zde něco malinko navíc, něco, co by to nejlepší hodnocení podtrhlo, proto na mé úvodní stránce film neskončí. I tak velmi vřele doporučuji. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Osamělost je zlá věc a osobně si nedokážu představit strávit zbytek života bez nikoho. První půl hodina snímku je dechberouce zajímavá a prokletě dobře promyšlená. Přiznáme si, že každej by aspoň jednou chtěl prozkoumat nebo mít možnost se na tak nádherou a tvůrci překrásně zpracovanou vesmírnou loď podívat. Potom už je jedinou chybou lenost scénáristy dokonat počáteční dílo, které se mohlo stát kultem v kategorii "Sci-Fi Romantické Drama". Bohužel se tak konat nebude, alespoň pro většinu zemské populace. Závěr filmu se dá popsat jednoduše "rutinní klasická dramoromantičnost v jiném triku, ale ve stejném kabátu". 60% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama