Reklama

Reklama

Při rutinní vesmírné cestě k novému domovu jsou dva hibernovaní pasažéři kosmické lodi následkem poruchy probuzeni o 90 let dříve, než bylo plánováno. Zatímco se Jim (Chris Pratt) a Aurora (Jennifer Lawrence) smiřují se skutečností, že budou nuceni prožít zbytek života na palubě luxusní lodi, zjišťují, že mezi nimi vzniká cosi více než přátelství...až do okamžiku, kdy odhalí, že se celá loď ocitá v obrovském nebezpečí. Jim a Aurora jsou teď těmi jedinými, kdo může zachránit životy 5000 spících pasažérů. (Falcon)

(více)

Recenze (1 245)

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 110 milionov $ // Tržby_ 299.4 milionov $ // Tržby v ČR* _ 3 225 641 Kč (63 kin) // Tržby v USA*_ 14 869 736 $ (3 478 kin) ()

Danken 

všechny recenze uživatele

7,5/10 Chemie mezi ústřední dvojicí fungovala velice přesvědčivě, ale asi bych byl spokojenější, kdyby se Jim toulal vesmírem. Moc americký konec to byl. Soundtrack taky nebyl k zahození. Takže v konečném výsledku celkem spokojenost. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Ale tak koukat se na to dalo, člověk ale musel bejt sakra tolerantní...Ovšem Sheen a Jennifer za to stojí a nakonec i ten "100% sympaťák" Pratt už je mi méně protivnej :) Naštěstí tam není moc romantiky, takže nudí jenom část, kdy je tam superborec sám - už jsem si říkala ať snad raději umře, když se konečně začalo něco dít. (Jinak wtf co tam dělal ten Fishburne??? - asi mají amoši kvoty na černý ve filmu a tady jich tedy bylo opravdu trestuhodně málo, takže flákhotam s Fishburnem, že:) No.... a tak po překonání všelijakých průšvihů, strastí a katastrof spolu žili šťastně až do smrti. Kupodivu BEZ dětí, což považuju za dost zvláštní, protože i největší luxus se časem přejí a člověk zjistí, že jediný, čím má jeho život nějakou cenu a co mu dává skutečnou radost a štěstí není nějaká knížka, ale jeho děti. No nic, tahle idea se asi dnes nenosí a kina neplní, že :]] ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Myslím, že povedený filmek. Nebylo to vůbec špatné, ale zase mě to neposadilo na zadek. Zase nejsem ale z těch lidí, co by potřebovali pořádnou zápletku se zamotaným dějem a ještě nejlépe s pořádnými efekty. Mi se to moc líbilo a jen více takových filmů!!! 65%. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Dnes už nenatočíte sci-fi, aby sa nepodobalo na to či ono. V Pasažieroch však nájdete tie správne ingrediencie, pre ktoré nebudete ľutovať stráveného času. Je tu pomyselný kusisko romantiky, dramatična aj vizuálnej nápaditosti aká sa krásne miesi a prepletá s prvými dvoma príchuťami. A celok chutí. Nie je samozrejme kulinárskou baštou, občas si všimnete tej či onej nedokonalosti, inkubátory pri stupňujúcich sa neduhoch lode zázračne odolávajú, alebo úvod, ktorý prezrádza zbytočne veľa, čoho dôsledkom je, že zakiaľ čo hlavní hrdinovia zisťujú príčinu, tak vy ste o krok pred nimi a rozmýšľate nad ďalšími dôsledkami a možnosťami úniku. Suma summarum mi to stále vychádza na pekné kvarteto hviezd. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

Tento filmek mi nějak úplně unikl. Až teď mi ho doporučili kolegové a jsem za to moc rád. Čekal jsem sice nějaké klasické, hodně napínavé sci-fi, což se úplně nekonalo. Spíše šlo o takovou všehochuť, ale to mi káplo zrovna do noty. Hodně mi seděl styl humoru a byl jsem absolutně nadšený z všemožných vychytávek téměř v každé minutě filmu. Tvůrci filmu si s růynými udělátky opravdu vyhráli do posledního detailu a často jsem opravdu zíral anebo se od srdce smál. Ano, nebylo to asi kdovíjak vědecké či odborné a dost nápadů asi bylo inspirováno či převzato z jiných filmů, ale jako oddychovka to bylo dokonalé. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná podívaná. Fakt jsem nečekal, že mi to až tak sedne. A ono se to vyvíjelo celé úplně jinak, než jsem čekal. Paráda. Zábava, super nahozené prostředí a skvělý originální příběh. Těm dvěma to sedlo a spolu i slušelo. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Jak mohl Jim z knížek vyčíst charakter Aurory? Jak by se děj filmu ubíral, kdyby zjistil, že se k sobě nehodí a nerozumí si. ...No asi by radši skočil do vesmíru. I kdyby Jim byl hnusnej dacan, tak je lepší strávit život s někým než osamotě nebo dloooouho hledat toho "pravého". Nevím co se Auroře nelíbilo. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu byla klidná, minimalistická, o lidech a emocích, prostě, jak to mám ráda. Ale pak někde v posledních padesáti minutách se něco stalo - film se proměnil v klasickou splašený americkou melodramatickou slátaninu. Ale přiznávám, dojalo mě to. Nějaká ta myšlenka o smyslu vztahů a lásky by se tam najít dala. Docela hezky je ve filmu znázorněn proces proměny člověka, když se mu dějí nepříjemné věci, tzv. katarze... ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Když vás něco nebo někdo neplánovaně probudí, dycky pak ted den stojí za prd. A když ten den má trvat devadesát let, je to k posrání. Tady naštěstí byla k posrání akorát ta závěrečná snaha o akční drama, která z pětihvězdy šmahem udělala tříhvězdu, ke kerý tu čtvrtou zpátky dávám jenom proto, že Jaylah tam zase tim svym nakřáplym hlasem hraje svuj už tradiční hysterák, což mě na ní už tradičně perverzně rajcuje. Mohlo to bejt úžasný drama o naprostý samotě s kapkou romance, jenže na to by nechodili diváci. 80% ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Poprvé snad nevím co napsat, ale vážně, tenhle film byl jiný než jemu podobné. Byl o poruše a o životě. Musím napsat, že se mi na něj dobře dívalo a to i přes tragédii, která je postihla. Líbil se mi opravdu a myslím si, že by jej měl vidět každý nebo alespoň skoro každý. Není nic, co bych mu vytkla. Na jednu stranu moc smutný příběh dvou lidí, na druhou zase něco jiného, něco, nač se stojí zato podívat a přemýšlet. Vím, že tohle nebude šálek kávy pro všechny, ale něco na něm je. To proto jej tak chválím. Jediné co mi na něm nesedělo byl jejich život a děj, tak nějak neúplný, jako by nebyl dodělaný a nedomyšlený. Proto je mé hodnocení takové, i přesto má film své nepopsatelné kouzlo. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý a nápaditý do doby než se probudí Jennifer, pak je to takové čekání na ono odhalení naplněné prvky romantiky. To co následuje již bohužel kvalitativně nedostačuje a sklouzává to k banálnímu tuctovému sci-fi. Celkový dojem dost kazí romantický a přiblblý konec plný klišé. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Tady trailer příliš nenapovídá... což je třeba ocenit. Tahle verze probuzení je totiž podstatně zajímavější a dává možnost více rozvést vztahovou, nebo morální zápletku. Touto cestou se ovšem tvůrci nevydají a je to velká škoda. Už první pohled do vesmíru, zajímavá hudba a záběry kosmické lodi vtáhnou do děje. Po probuzení je vše ještě zajímavější, začíná doba samoty a morálních dilemat... Po probuzení potom dramatická romance a zase ta morální dilemata, jsou tu všudypřítomná. Film baví a já jsem zvědav, jak to všechno dopadne. Jenže ono to nedopadne dobře, tedy ne pro mě. Proč ten hloupý akční závěr? Aby to bylo přijatelné pro "většinu"? Komorní drama Morten Tyldum umí a Pasažérům sedělo podstatně víc! Přesto je třeba pochválit oba hlavní pasažéry, tedy jejich herecké představitele. Především v té dramatické části filmu Chris Pratt i Jennifer Lawrence září a jde vidět, že to mezi nimi funguje. Vtipné a napětí odlehčující jsou scény s robobarmanem Arthurem v podání Michaela Sheena, ten je zase v té lepší části filmu výborný a "jeho" scény patří k těm nejlepším. Přesto nemohu odpustit závěr, ten Pasažéry zařadil mezí průměrné sci-fi. 50% ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Pánové prominou, že opravdu nikdy u snímků neřeším obnaženost a vnady herců, leč snímek samotný... Děj poměrně logický, avšak s předvídatelným závěrem. To je neodpustitelná chyba! Herecké výkony průměrné. Dialogy chudé a místy nutící k zívnutí. Zápletka prostá. Snaha se cení, pokud byla. Zde ji bylo možno nalézt, byť v chudých šatech, vyzáblou, a s nevyužitou silou, kterou skrývala. Lepší Dostatečná, ač s odřenýma ušima... 30%, a tedy 2 hvězdy. ()

janabel 

všechny recenze uživatele

Moc se mi to líbilo, a nebýt toho konce, který byl jak vystřižený z Červenýho trpaslíka, tak dávám plný počet. Jinak 3D nic moc. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Není to špatný film, ale nemá žádnou přidanou hodnotu. Na film se pěkně kouká. Design lodi a JLaw dopřávají očím ten správný zážitek. Děj ale plynul přesně tak, jak jsem očekával a ničím mě nedokázal překvapit. Film by byl zcela odlišný, kdyby začal probuzením JLaw a pracoval s ní jako s hlavní hrdinkou. To by přineslo zásadní zvrat, který mi tu scházel. A ještě si tvůrci mohli odpustit klišoidní akci v poslední části a více se soustředili na morální dilema hlavní hrdiny a na scény ve stylu trosečníků ve vesmíru. Tak by se Pasažéři mohli od ostatní sci-fi alespoň trochu lišit a člověk by musel aspoň přemýšlet, co by u/dělal on. Takto zůstávají jen fajn podívanou, kterou člověk za pár hodin vypustí z hlavy. ()

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně moc hezká romantika dvou velesympatických lidí ve vesmírné lodi, která se trochu porouchala. Celé to v funguje moc dobře, ale jak už tady psali jiní, dramatizace v druhé polovině filmu mohla vypadat mnohem lépe. Jako film na romantický večer je to ale jasná volba. I Michael Sheen potěšil. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Nudný nedomrdník na půli cesty. Romantika z toho moc není, všechno je to takové jaksi povrchní a prvoplánové. Co se týče blbnutí kolem lodi, graficky perfektní, a scéna s bazénem při poruše gravitace super, ale toť tak vše, co mě na filmu zaujalo. Strašně nudné dvě hodiny, které naprosto postrádaly jakoukoliv logiku. Štíty lodi, kterým nedělá problém proletět v těsné blízkosti hvězdy, aby měli cestující pěkný výhlet, nevydrží jeden větší asteroid, se kterým se zaprvé dá počítat, zadruhé autopilot jej zdálky vidí na radaru a nevychýlí kurz...očividně v budoucnosti mezihvězdné lety stále nejsou moc dobře vychytané. Nehledě na to, že taková loď s několika tisíci lidmi má jen jeden jediný medical-bay. Taky jednání Pratta mi přijde naprosto pitomé. Rok se tam plácá (to je opravdu dlouhá doba na přemýšlení co dál a jak si pomoct) a pak probudí "novinářku". Řekl bych, že mezi 5 tisíci lidmi určenými ke kolonizaci, bude dost programátorů, techniků, mediků a lidí znalých problematiky. Nehledě na to, že když už se náhodou probudí šedivý Morpheus a mají přístup k posádce, tak to stejně všechno zahodí do hajzlu a vůbec je nenapadne posádku nakonec probudit. Nechci dávat odpad, ten dávám horším filmům, ale lepší než 1* si to nezaslouží. ()

Dallas 

všechny recenze uživatele

Dokázal by som si ukradnúť niekoho pre seba len, aby som neostal sám? Dokázal by som žiť s týmto klamstvom? Zaľúbi sa človek do iného len preto, že nikto iný nie je? Alebo v tom proste musí byť čosi viac? Tieto otázky mi behali hlavou počas sledovania. Teda hlavne prvú polovicu, ktorá je výrazne lepšia ako tá druhá. V prvej polovici je film nápaditou sci-fi romantikou. V druhej prepína na sci-fi survival, ktorý nie je zlý. Je celkom napínavý a nie úplne predvídateľný. Avšak je zbytočný. Aspoň ja som ho fakt nepotreboval a prijal by som skôr komornejšie pokračovanie o tom ako by to asi bolo. Ak by som to mal zhrnúť jednou vetou, tak poviem .. taký romantický sci-fi Shining. 70% ()

Související novinky

Michael Sheen bude neziskový herec

Michael Sheen bude neziskový herec

11.12.2021

Úspěšný britský filmový, televizní i divadelní herec, držitel několika významných ocenění, velký filantrop. Michael Sheen, známý třeba z Pasažérů nebo Daleko od hlučícího davu se rozhodl, že většinu… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Jennifer Lawrence bude režírovat

Jennifer Lawrence bude režírovat

26.11.2015

Mít ve 25 letech dva Zlaté glóby a Oscara vůbec není špatná bilance. Jennifer Lawrence k tomu může přihodit ještě dvě úspěšné blockbusterové série, právě končící Hunger Games a X-Meny, a momentálně… (více)

Reklama

Reklama