Reklama

Reklama

Beca nejraději poslouchá hudbu ze svých sluchátek a touží se stát profesionální DJ. Když přijde do nové školy, zjistí, že je plná divných, zlých, ale i hodných holek, které mají jednu věc společnou - zajímají se jen o to, jak dobře zní, když společně zpívají. Jako těžký introvert se nehodlá s nikým přátelit. Svého plánu se drží až do chvíle, než narazí na velmi nesourodou partu holek, které spojuje sborové zpívání bez hudebního doprovodu. Ten si vytvářejí vlastním hlasem. Beca sice na první kolo námluv řekne "ne", ale nezpochybnitelný hudební sluch a schopnost zpívat čistě i ve sprše ji nakonec do klubu zpívajících studentek přivede. Jenže Beca je tak trochu rebelka, a tak to okamžitě začne mezi ní a neoficiální šéfkou týmu Aubrey nezdravě jiskřit... (TV Nova)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (470)

kingik 

všechny recenze uživatele

A -ca-glee...by mohlo znít společné zvolání dívčí skupiny. A ještě by to chtělo doladit. Becca (Anna Kendrick) přijíždí na Bardenskou univerzitu, kterou bere jen jako přechodnou stanici, než ji táta zaplatí školu v L.A. Její ambice stát se DJkou musí ještě počkat, protože na škole vládne kult a-cappell, což jsou dívčí a chlapecké skupiny zpívající cover verze známých songů bez hudebního doprovodu. Vstoupí tedy přes svůj počáteční odstup do dívčí a-capella skupiny nesoucí název Bardenské Bellas, kterou vede panovačná Aubrey (Anna Camp), neuznávající jiný názor než ten svůj, a občas při nezvladatelném rozpoložení zvrací mohutné gejzíry (do hlediště). K tomu si ještě tvrdošíjně stojí za tím, že soutěžní sestava se musí držet zažité univerzitní tradice a neuvědomuje si, že v uniformních a upjatých kostýmech letušek, za zpěvu obstarožních písní z minulého století, nikdy nemůže dosáhnout na vítězství. Becca se svým poněkud rebelským postojem, a novou partou dívek, se pokusí skupinu vést jiným směrem s cílem konečně porazit dosud neporaženou konkurenční chlapeckou skupinu s názvem Bardenští Potížisté. Zpočátku se to pro film moc příznivě nevyvíjelo. Vše bylo až moc trapné, postavy nesympatické a nevtipné. Postupem času se tyhle neduhy jako zázrakem začaly odbourávat. Odstartoval to konkurz na nové adeptky do dívčí skupiny a následný výběr byl perfektní a každá z dívek dostala svoji výrazovost v čele vtipně komentující Tlusťošky Amy (Rebel Wilson). Nejednalo se přímo o dívky atraktivní, ale schopné na sebe výrazně upoutat pozornost jejich originalitou a citem pro uchopení charakterů postav. To bylo pro film, který zrovna netěží z ohromující taneční choreografie, dost důležité a zásadní. S touhle partou film nabral náboj, dalo se jí fandit a jejich hlášky bavily. Závěrečný duel mezinárodního mistrovství univerzitních a-capell (ICCA) se ovšem ke vší smůle omezil, a hlavně soustředil, jen na jejich chlapecké konkurenty ze stejné školy a účast ostatních kapel byla zaznamenána jen letmo. To je ovšem také nedobré pro navození napětí v závěrečném klání. Knižní předlohu, podle níž je film natočený, neznám, ale Elizabeth Banks, která film produkovala a zahrála si v něm menší roli sympatické členky asociace univerzitních a-cappell, zřejmě neodolala svodům převést na plátno příběh blízký svým pojetím televiznímu Glee, s nímž má mimo jiné v tomto ohledu společného také jednoho z představitelů z populární série, který se zde mihne a schválně, jestli ho poznáte.Tato volba sice přílišnou originalitou nesrší a samotný příběh také v ničem extra neohromí, ale originální zápal pro věc z toho udělal koukatelnou záležitost, na kterou se dá naladit. 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Ladíme neladí zložka hudobno-tanečná s tou dialógovou. Ocitnúť sa v prítomnosti dievčenského súboru je porovnateľné s ocitnutím sa na dvore na vidieku plnom sliepok. Ťažko uveriť, že sa jedná o vysokoškoláčky, ale dobrovoľne sa vyhýbam spoločnosti viac ako desiatich žien v spolku bez prítomnosti čo i len jediného chlapa, tak neviem. Baby spievajú tie najväčšie súčasné popové fláky, nakoniec ale vytasia Simple minds a vyslúžia si u mňa druhú hviezdu. Film na párty v byte, kde sa stane terčom sarkastického humoru. Presne z tohto dôvodu sme to aj pozerali. ()

Reklama

runner85 

všechny recenze uživatele

Keď sa nám Anna Kendrick predrala cez vedľajšie postavy v podpriemerných filmov ako Scott Pilgrim proti zbytku světa, Jak porodit a nezbláznit se, priemernej Twilight sága, až po skvelú vedľajšiu postavu vo filme 50/50, sa dostala k hlavnej postave v priemernom filme Ladíme. Keby nebolo Anny tak o tento film asi ani nezavadím, s časti fekálne, komédia veľmi chabá, romantické iba keď mladí pozerali film a ležali na posteli / vtedy som sa troška zasníval /, pesničky mohli povyberať aj lepšie a celkom predvídateľný koniec, navyše ktorý sme už pár krát videli napríklad vo filme Sestra v akci 2: Znovu v černém hábitu, a kedže tomu filmu som dal 2* a bol o dosť vtipnejší aj hudobne lepší by si tento film teda zaslúžil asi aj menej ale zas Anna to vytiahla o trochu vyššie. Tento film ťažil iba na tom že tam hrala Anna a že je sympatická, časté zábery do výstrihu / šak aby to bolo trošku zaujímavejšie / nie žeby som sa sťažoval :D ale je to tak... ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Vrchol sračkosti. Glee a High school musical sú popri tom oscarové perly. Už "blicia" scéna na začiatku dokonale a trefne odhalila úroveň filmu. Nevkusné vtipy, scenár jak z osobitnej školy, hlavná herečka bez šmrncu a Skylar Astin vyzerá jak impotentný bobor. A to tu niekto dáva 5 hviezdičiek? To musí byť človek už mentálne úplne dolu s takým hodnotením, za všetko hovorí komentár jedného z nich: #teen #musical #cup song #fat amy #epic dialogues #scary lily #riffoff #naturalistic barfing #eew #top3actresses=hot #thisisgonnabecomeacult... Čo je to za komentár??? Odpad! ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Kacířka Anna Kendrick coby sestra Marie Clarence musí zlomit Annu Camp alias konzervativní a přísnou matku představenou aneb schematická a šablonovitá muzikálová pohádka o lásce, přátelství, toleranci, změně a pokroku. Škoda toho laciného mustru s názvem soutěž kapel (sborů), neboť se určitě dalo vymyslet něco krapet originálnějšího. Jinak mi ta záměrná plochost (jasně vyprofilované postavy, černobílé vztahy) ani nevadí, protože to k parodii patří (hloubka by to rozbila). Překvapivě jsem se skvěle pobavil! Anna Kendrick k sežrání ;-) 7/10! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Ve scéně, kdy se Benji (Ben Platt) a Jesse (Skylar Astin) dívají na vystoupení Treblemakers na školním hřišti, projde se za nimi dvakrát stejný obtloustlý muž v zeleném tričku. (dancingclown)
  • Prvním testovacím publikem byl lakrosový tým čtrnáctiletých dívek, které trénovala asistentka režiséra Jasona Moora. Tvůrci si tak chtěli u mladého publika ověřit, zda všechny na ně cílené vtipy fungují. (Brousitch)

Související novinky

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama