Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (261)

Redi 

všechny recenze uživatele

Jak mám rád osudové filmy, kde se příběhy několika lidí proplétají, tak tento seriál byl pro mě povinností a už dopředu tutovkou s ohledem na přední tvůrce, kterým se nejen celkové technické zpracování opravdu povedlo. Často čítám, že to má do 4.ep pomalý rozjezd a podobné kraviny. Osobně netuším, jak naspeedovaný rozjezd by takový materiál měl podle některých mít. Právě naopak. Tempo to má naprosto výborné, stoupající a já se spíš bojím druhé řady, aby to nebylo moc hrrrr a moc akční, s ohledem na poslední ep. první řady. Nemůžu dát plný počet ze dvou důvodů: - 1 - Z Larryho Wachowski se stala před lety Lana, a to má očividně dopad i na sourozeneckou tvorbu (o nevkusném sci-fi plné zženštilých mužských postav 'Jupiter vychází' škoda mluvit - to ale ani nebyl jeho největší problém). Z tvorby Alana Balla (Americká krása, Six Feet Under, True Blood) jsem zvyklý na všelijaké homogayoviny, a jak Alan předvádí, dá se u toho i zasmát bez nějakého zesměšňování či vtíravého vtipu. Ale tady to Wachowští už trochu přestřelili až na hranici gay softporna, a na to se normálnímu chlapovi dívat moc nechce, protože je to prostě nechutné. Naštěstí funguje šipka do prava pro překlikání stopáže, takže jsme byli párkrát velkými kamarády. - 2 - Pije mi krev, když se ve filmu/seriálu příběhy odehrávájí z různých koutů světa a všude mluví anglicky. Nechci znít moc antiamericky, ale beztak je to jenom kvůli tomu, že by se negramotným amíkům nechtělo (nebo nestíhali by??) číst a seriál by měl tím pádem malou sledovanost, což je nepřípustné. To by byla u mě ta největší a pravděpodobně jediná negativa. Jinak super seroš. Ještě podotknu, že s cenzurou se tu moc nese*ou, takže bod k dobru... no, dívat se 4x do roztažených porodních nožek s vylézající hlavičkou během jedné epizody jsem se asi nemusel, ale na počtvrté už jsem se musel smát, jaké jsou to hovada bez servítek, s čímž mě vlastně Wachowští dost překvapili. Zajímavost: Nevyhneme se zde ani páru, kterého je součástí Nomi - transsexuálka. Její představitelka Jamie Clayton je transsexuálkou i ve skutečnosti. Season 1 **** ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po osmi dílech: zmlsaný Daredevilem jsem se vrhnul na další Netflix, neboť Sense8 skýtal velmi zajímavý námět. Důvodů k obavám nebylo zrovna málo, ale hlavní byli dva: bratrosestři Wachovští, jejichž poslední Matrix a Jupiter vychází byly zatracené úlety. A tahle série dopadla - no, dejme tomu obstojně. Po celkem šokantních a velmi, velmi neobvyklých titulích se rozjel příběh se sakra velkým rozpočtem, všemi druhy sexuální orientace, všemi druhy národnosti, všemi světadíly světa, Marthou Jonesovou a zatraceně pomalým tempem - a to je ten největší problém. Tempo je opravdu ucajdané, příběh se posouvá pomalu (pokud vůbec) a hlavní důraz je kladen na ty zatraceně dobře (důležité sdělení) napsané a zahrané postavy a kupodivu to vůbec není špatné a nudí to jen někdy (zhruba tak 15 minut ze stopáže každého dílu). Seriál se nebojí ničeho, všichní spí se všemi, všichni ukazují všechno, místa děje jsou vybraná nejlépe jak mohou a výběr hudby je naprosto, naprosto geniální!! Prostě vizuální a hudební maso, základní myšlenka dobře nahozená, jen by nebylo na škodu, kdyby se s ní hejbalo trochu víc. Další kvalita od Netflixu, ale záležitost, která asi nesedne úplně každému (což bude častější). Na druhou sérii se nejspíš taky podívám, ale pravděpodobně si jí opět nechám do zálohy. Ach jo, já s těmi Wachowskými nevím a tenhle zatracenej komentář si sakra přeberte, jak chcete. 80%. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Zpočátku nadějně vypadající nápad a já čekal, k čemu to bude směřovat, a bohužel to směřovalo jen k nekonečným "hlubokomyslným" rozmluvám lidí z různých koutů světa (obdivuju producenty, že na to kývli poté, co se dozvěděli, že se bude každý dialog točit dvakrát - jednou v Koreji a podruhé v Keni, například). Zastřešující zápletka chatrná až žádná. Občasné akční scény byly fajn, ale od tvůrkyň Matrixu se to tak nějak očekává. Stejně tak byly skvělé všechny scény, kde se dlouho nemluvilo a jen hrála hudba (což je především zásluha autorů těch hudeb). Ale vše ostatní je jen průměr a po první sezoně končím. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Toto bola chuťovka. Akokoľvek pozitívne to niekto prezentuje,rozhodne nepreháňa. Nedá sa tomu absolútne nič vytknúť, pretože tento počin má VŠETKO, vrátane vzťahu transky a černošky, klasického homo aj heterosexuálneho vzťahu, rasovú rozmanitosť a podstatu tých najprirodzenejších vecí zabalenú do krásneho vizuálu. Plus správnu dávku napätia a 100 percentne fungujúcich emócií, trust me. S každou jednou postavou sa dá okamžite vytvoriť vzťah, pred týmto klobúk dolu, pretože všetky sú napísané unikátne, no a to, čo tvoria dokopy, je proste bomba. Tak ako táto šou, ktorá by sa mala šíriť... ako mor. Išla som do toho hlavne kvôli obľúbencovi Riemeltovi a z ničoho nič som si voľajako obľúbila všetkých. Ešte dávam A+ za tú angličtinu. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Fantastická odpověď na alt-right Trumpovskou realitu plnou negativismu, nenávisti a zmrdství, fantastická oslava lásky a otevřenosti bez ohledu na pohlaví, pleť, rasu, a živočišný druh... která pořád je akčním sci-fi o tajné válce mezi psychiky a lidmi kteří z nich chtějí udělat dálkově ovládané zombies. Protože to, že jde hlavně o osobní queer zpověď Leny Wachowski neznamená, že tu nejsou souboje na mačety i na bazuky, a že to nemá prakticky tu nejdokonalejší kameru jakou jde v libovolném televizním projektu najít. (celá recenze tady - http://www.sci-film.4fan.cz/?p=616 ) Jsem rád že se seriál povedlo i přes nepřízeň producentů dotáhnout do uzavřeného konce díky dodatečně dotočené finální epizodě, byť je na ní vidět že vznikala opravdu narychlo, bez pořádného opečovávání, a bohužel už i bez Andyho/Lilly Wachowski, který tu akci zvládá přecejen lépe. 9/10 ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Natáčanie jednej z posledných scén na Islande bolo zdržané, kvôli potrebe väčšieho množstva snehu na horách. (DrSKusa)
  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)
  • Na konci epizody zazní klavírní koncert č. 5 Es dur op. 73 „Císařský“ od Ludwiga van Beethovena v podání Alfreda Brendela, Bernarda Haitinka a Londýnské filharmonie. (Smth)

Reklama

Reklama