Reklama

Reklama

Fantastická zvířata a kde je najít

  • Velká Británie Fantastic Beasts and Where to Find Them (více)
Trailer 4
Dobrodružný / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2016, 133 min

Obsahy(1)

Newt Scamander přichází do New Yorku se svým záhadným kufříkem, ve kterém se nachází obrovská sbírka vzácných magických tvorů z jeho cest kolem světa. Co se může stát, když se nadaný britský kouzelník vydá do Ameriky a jeho zvířata (některá i trochu nebezpečná) uniknou z kufříku? (Freeman Ent.)

Videa (25)

Trailer 4

Recenze (1 285)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Při rozjezdu nové ságy prequelu Harryho Pottera jsem byl mírně skeptický. V prvních minutách jsem si to potvrdil, trošku přemýšlel a pomalu si zvykal na nové neznámé postavy. Je těžký úkol přiblížit se Potterovi, ale vše se dá zvládnout. První scény jsou zajímavé, o tom žádná, překvapivě mají dost prostoru zvířata, ale proč ne, když tomu název napovídá. Je jich spousta a velmi pěkně zpracované. Prvních 45 minut je takových seznamovacích, což není na škodu, když si připravuje své nová sága. Zhruba po 45 minutách se začne přiostřovat a děj se nám rozjede do větších obrátek. Dále až do závěru není co bych vytkl. Bradavice měli své kouzlo, ale už toho stejného prostředí bylo dost. Prostředí New Yorku je výborné, postavy sedí také a hudba od počátku famózní. Neočekával jsem obsolutně nic, a proto je tento snímek překvapením roku. Čekal jsem příživníka slavného Pottera, ale dostali jsme originální kouzelnickou pecku, která si jde svou cestou, čehož si vážím.. 8/10 = 87% ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

David Yates je zpátky ve formě. Fantastická zvířata jsou překvapivě soběstačnou a nesmírně okouzlující fantasy, která umí stejnou měrou pobavit i vyděsit a místo známého světa se spoléhá hlavně na nové hrdiny. Ano, budování série naštěstí hraje druhé housle. A i když film sem tam zaškobrtne, celkový dojem je tak pozitivní, že si Rowlingová zaslouží další ohromnou pochvalu. (8/10) ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Těšila jsem se na další návštěvu do kouzelnického světa, nějaké to tajemno, nějaké to temno, pár triků a nosný tklivý příběh. Dostalo se mi návštěvy New Yorku po první světové válce, špíny, docela dost tajemna a magického světa v kufru, příběh to zcela postrádalo. Z takového materiálu budou další díly hodně řídká kaše. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když pojedete v Praze Valdštejnskou ulicí k Letenské, minete cestou daleko fantastičtější zvířata. Bohužel se ale nedají pochytat a zavřít do kufru jako v tomhle slabém kouzelnickém lektvaru pro, no a to je ten problém, pro koho vlastně? Dejvid mě rohlíkem neopil. Hezky se to tváří a hezky to hraje, ale když během filmu přemýšlím nad tím, kam pojedu v lednu na lyže, není to dobrá vizitka pro rejžu, ani pro Rowlingovou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Spolupráce Yates a Rowlingová dopadla opět parádně. Film má s Harry Potterem společné spíše jen detaily ( úvodní soundtrack, skřeti, noviny s videem, názvy kouzel a magický efekt po střetu hůlkami), každopádně jde z filmu cítit podobná atmosféra mini odkazů jak to bylo u Hobita. Redmayne je opravdu třída, zpočátku mi jeho projev přišel zvláštní, přesto ukazuje, že své herecké kvality má, potěšily i dvě roztomilé sestřičky a vtipná vložka filmu Dan Fogler. Líbil se mi celý koncept chytání monster do kufru v celém New Yorku, zajímá mě či v dalším díle bude jiné město. Potvory jsou natočeny bravůrně a je se na co koukat. Farrel v roli záporáka také slušný. Po druhé projekci s titulky možná i zvýším. Story 8/10, Atmosféra 9/10, Gore 0/10, Vizuál 9/10, Akce 8/10, Napětí 7/10,Humor 6/10. Zábavnost 8/10, Lekačky 0/10.Jsem rád,že se zde opět klube náběh na slušnou sérii, všechny dobré už skončily.85% ()

Galerie (152)

Zajímavosti (34)

  • Každý, kdo pracoval na filmu, musel povinně vidět všechny díly Harryho Pottera. (DA_NO)

Související novinky

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

HBO plánuje seriálový remake Harryho Pottera

04.04.2023

Tohle už bohužel není apríl. Server Bloomberg totiž přes noc přišel s nečekanou zprávou, že se HBO blíží k uzavření dohody ohledně nového seriálu vycházejícího z knižní série Harry Potter od… (více)

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

Fantastická zvířata nemají fantastické příjmy

18.04.2022

Ještě než do kin šel první díl Fantastických zvířat, autorka J. K. Rowling potvrdila, že se počítá celkem s pěti filmy. Tehdy ale ona ani studio Warner Bros. netušili, jak sestupnou tendenci bude… (více)

Reklama

Reklama