Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to klasický americký, spíše televizně působící, cajdáček. Věřícího to asi ohromí, skeptika už tolik ne. Greg Kinnear je v podobných taťkovských rolích jistej v kramflecích a mám ho takhle rád. Příběh je dost prostý, ale sympatický. Škoda, že polemizaci následně nahradí jistá tendenčnost. Na druhou stranu film nic okatě nevnucuje a za to si zaslouží uznání. ()

kedl 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem takhle potkal Černou vdovou a Artemesii a dali jsme si pořádně do těla. Polohy střídali, neremcaly, na klíně seděly, užívaly si, byla to prostě jízda na kterou v životě nezapomenu. Při vyprávění známým a kamarádům o mém dobrodružství, jsem byl otázán, jestli to myslím vážně a jestli to nebyl jenom jeden z vlhkých snů. S tím filmem je to stejný. Vážně si byl v nebi? Tvůj bratr seděl Ježíšovi na klíně? HaHa!! BumBum!!! Ten film se bere tak strašně vážně, až to bolí!!® ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s náboženskou tématikou, ale zase všetkého treba s mierou. A toto tu už bolo cez hranicu únosnosti a ďaleko na území lacnej kresťanskej agitky. Inak vonkoncom som nepochopil, prečo bol pre tých kostolníkov taký problém uveriť, že nebo existuje (dokonca chceli vyhodiť aj reverenda), veď predsa viera v nebo a Ježiša je nedeliteľná a hlavná časť viery, alebo sa mýlim? Tak potom načo chodili do kostola? Tie reči o Bohu, mŕtvom synovi tej nesympatickej babizne a nenarodenom dieťati na lepšom dojme tiež nepridali. Hrozne patetické a podliezavé citové vydieranie.... Podpriemer. 40/100 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem víru příliš nechápal, současně ji však nikomu neupírám. Svět je tak pestrý, že způsobů jak ho vidět a jak žít život jsou tisíce. Proč by jedním z nich nemohla být zrovna víra v boha. Navíc bylo docela fajn vidět v době zblbnuté islámským fanatismem trochu toho uklidňujícího křesťanského vidění světa. Přestože filmu nechybělo několik silných okamžiků (rozhovor s matkou o nenarozeném dítěti), jako celek se málokdy zvedl nad průměr. Na vině byly možná až příliš konzervativní představy nebe, které jeden duhový kůň zrovna nevytrhne, fádní režie, která mi nedokázala zprostředkovat emoce příběhu a utopila je v tematických klišé, a možná i herecké výkony. Třeba Greg Kinnear zvládá na výbornou sympaťáka a starostlivého otce rodiny, mnohem méně však duchovního zmítaného pochybnostmi. A už vůbec jsem u něj nezaznamenal tu vnitřní proměnu, o které v závěru mluvil. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Knihu znám a její příběh mě velmi oslovil. Ovšem, to samé nemohu říct o filmovém zpracování. Nemám rád tento americký cool styl církve a u scén v kostele jsem pochyboval o tom, zda to tvůrci myslí úplně vážně. Celkově je tento film prostě hrozně nechutně americký. Což souvisí i s tím, že se svou plytkost snaží zkarývat citovým vydíraním a barevným vizuálem. Když si to ale rozebereme, poznáme jak na spousta věcí hledí hrozně naivně. Už jenom ta představa nebe, která je jak z animované pohádky. Dále stojí za to se podrobněji pozastavit nad zmateným střihem. Jedna z nejdůležitějších chvil celého příběhu je třeba poskládaná takhle: Rodinna je na výletě, děti si pohladit hada STŘIH dětí zvrací v hotelu STŘIH Coltonovi je blbě STŘIH nemocnice. Pak maminka Coltona prosí přátelé, aby se za něho modlili. Za chvíli je scéna, kde se Colton probudí a chce si pohladit hada z výletu STŘIH Tak jsou zase u něho vtom jakémsi pralese, ale já jsem vůbec nevěděl, jestli je to flashback či co.A hlavně to Coltonovo onemocnění, tam prostě nemělo být odbito pár prostřihy. Vždyť to bylo duležité. Co nadělám. Dvě hvězdy především za kostru která zůstala z toho pravdivého příběhu. Jinak to je nepovedený film. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)
  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)

Reklama

Reklama