Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 2

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (133)

puleček 

všechny recenze uživatele

WTF I just saw? Podle traileru to vypadalo na nějaké polemizování o existenci Boží/nebeské. Fakt velice zajimavé téma, které by se mohlo docela slušně rozjet, ale ten rozjezd tam prostě nepřijde. Tohleto jsem prostě a jednoduše nepochopil. Vlastně ani nevím co tím chtěli tvůrci říct. "*" je za madam Kelly Reilly, protože je to opravdu nevydaný exemplář, který by chtěl mít leckterý chlap doma. Vlastně ona byla možná ten hlavní důvod proč jsem to dokoukal do konca. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Toto že mal byť nejaký trhák? Skôr ťažký prepadák a nemá to nič spoločné s tým, že nie som veriaca, keby to za niečo stálo, tak nemám problém pochváliť aj film s propagandou tohto druhu. Ani scénár, ani herci..Greg Kinnear a farár?..a tá "chémia" s manželkou Kelly Reilly..dlho som sa takto nenudila. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti křesťanům a jejich víře a i když se jejich vyznání příčí mému racionálnímu uvažování, dokážu jejich přístup respektovat. Nicméně téměř vždy, když se snaží svou víru převést na filmové plátno, to skončí katastrofou. Stejně jako tady. Chlapeček prodělá posmrtnou zkušenost, pokecá s Ježíšem, anděly a příbuznými, vrátí se do života, poví o tom tatíkovi, shodou okolností vesnickému kazateli, tomu z toho hrábne a začne to cpát úplně všem a všude, Samozřejmě k tomu používá spoustu vzletných proslovů a chová se jako afektovaný idiot. A aby toho nebylo málo, do role jeho senzibilního synka vybrali asi to nejneschopnější dítko školkou povinné, které jeho věřící rodiče na casting přivedli. Nepředvedli se ani Greg Kinnear a Kelly Reily. Těch 10% dávám za docela příjemný, všemi barvami hrající vizuál. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Apage satanás! Ty vole do čeho jsem se zase pustil (dík za odkaz Laco mám u tebe panáka) Nebe existuje! A to jako realy? Mno ze začátku jsem měl pocit, že to bude ta největší pánbíčkářská píčovina, ale pak jsem se kupodivu začal docela bavit. Ono je totiž třeba k tomu přistoupit jako k těžkýmu guilty pleasure a pak se i hrdej ateista může pobavit. Některý situace a hlášky mě fakt rozbili třeba jak hlavní hrdina co je mimochodem dobrovolnej hasič, kazatel a vůbec děvka pro všechno začne vykládat nějaký frajerce asi to byla psychopatoložka či co : Mám úžasného syna, je bystrý a citlivý a... byl v nebi (!) Zbytek filmu je pak o tom, že hrdina dumá jestli to nebe fakt existuje přitom by stačilo si to hodit a hned by věděl jestli jo nebo ne, ale pak jsem si uvědomil, že samovražda je hřích a tudíž by přišel do pekla. Nebo je tu ještě prozaičtější vysvětlení a sice to, že jeho synovi místo operace žaludku udělali omylem totální lobotomii a výsledek je, že si myslí, že byl v nebi. Navíc na konci se dozvíme z kresleného portrétu, že Ježíš vypadá jako bezďák z hlaváku, ale možná jsem jenom příliš cynický a nechápu ten úžasný přesah tohoto božího díla... No nic to každopádně nemění na faktu, že místy byl ten film až natolik wtf, že jsem u něj chcípal smíchy a navíc mě to nijak nepohoršilo. Nebyl to ten typ násilný křesťanský agitky která se vám snaží za každou cenu něco vnutit. Bylo to pojatý celkem humorně a z nadhledem takže v pohodě. Tím se samozřejmě nic nemění na faktu, že řečeno slovy klasika : Jsem ateista... díky bohu! ale tohle byl prostě správnej úlet a já mu nemůžu dát pod 3* Však přeci smích prodlužuje život.50% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Ako agnostika ma celkom zaujala myšlienka a aj spracovanie nie je až také vlezdoprdelkové ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Zadrhne sa to až v rozvinutí príbehu, kde každý sa stará do toho, čo by ho vôbec nemalo trápiť. Vlastne sa tam nič poriadne neudeje a celý film tam iba behá vyškerený chlapec, dostávajúc všetkých okolo do rozpakov. Škoda, takej kočke ako Kelly Reilly som prial konečne väčšiu výzvu než len nemastnú-neslanú skoro drámu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)
  • Film zarobil 101 miliónov dolárov oproti rozpočtu 12 miliónov dolárov, čím sa stal v tom čase druhým najlepšie zarábajúcim kresťanským filmom všetkých čias za Umučením Krista (2004) a údaj platný ku 1.1.2024 je stále platný. (Arsenal83)

Reklama

Reklama