Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 7

Recenze (628)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Transformers už měli dávno skončit. Tohle je už jak seriál. Už se to jen rozmazává a o ničem. Příběh vždycky přinese protivníky větší a větší, už to jsou skutečně blbosti. Jednička byla super. Dvojka neurazila. Byla fajn. Trojka už to bylo na hraně, ale pořád se to dalo. Čtyřka už na to člověk jen kousek a kroutil hlavou no a pětka, to je bejkarna. Už to stačilo. Ach jo. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se důležité figury třeba i na hodinu vytratí z děje (přičemž Nemesis Prime je jenom strašák, ale žádná velká hrozba to není; souboj o hlavní ženskou hrdinku nakonec vyhraje profesorka, protože formule otec-dcera ze čtyřky nepovolovala milostné špičkování). Proč jednoho z robotů asi na minutu mluví Steve Buscemi? Co tam dělal John Turturro? O co tam přesně komu šlo a co přesně byl ten macguffin? Nikdy jsem nechápal tu nenávist vůči téhle sérii a nářky, že je až nepřijatelně hloupá a nezábavná. Ale tentokrát se k nim musím přidat. Dynamickou, nápaditou akci a jednoduchý příběh, ve kterém bych byl schopen usledovat, kdo, odkud a kam běží, jsem tentokrát nedostal. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Co se to s režisérem dvojitých "Mizerů" (*****, ****), "Armageddonu" (*****), "Skály" (*****) a "Ostrova" (*****) jenom stalo?!? Tohle mohlo být bez nadsázky znovuzrození série a místo toho... ále, škoda slov. Po deseti letech v robotickém universu ztratil Bay už definitivně kontakt s realitou, má problém udržet myšlenku a zachovat kauzalitu mezi jednotlivými scénami, natož pak napříč dvě a půl hodiny dlouhým vyprávěním. Nezná míru, odmítá se pohnout z místa (každý díl je recyklací předchozích) a zorientovat se v desítkách zbytečných postav a šílené akci, je v podstatě nemožné. A o co že v pátých "Transformerech" vlastně jde? Po bitvě o Chicago přijal svět jistá opatření, mezi nimiž byla i likvidace VŠECH Transformerů. Ti, kteří zlikvidováni nebyli, byli zatlačeni do jakýchsi hlídaných zón, kde akorát leží a korodují (kdyby se pohnuli, dostanou raketou), popřípadě tančí na prosluněné Kubě. WTF?!? Takovými WTF je film bohužel doslova protkaný. Co je řád Witwicků a co mají společného se Samem? Posledním z Witwicků je Edmund Burton, znamená to tedy, že je Sam mrtvý? Proč musejí mít roboti ty dementní přízvuky a proč se někteří chovají jako černoši / cikáni? V prvním díle jsme viděli, jak na Zemi přistáli „první“ Transformeři, přesto se tu dozvídáme, že pomohli králi Artušovi, účastnili se obou světových válek, ze kterých jsou dochované motivační plakáty (!), a dokonce měli prsty v zabití Hitlera. Eee...?!? Na koho je tenhle vlastně film cílen? Na vypatlaná americká děcka? Nebo si snad tvůrci myslí, že jsme takoví idioti, že nám nestačí Merlina vidět, abychom poznali, že je opilý? Musí nám to po lopatě sdělit nějakou cool hláškou typu "ježiš, jsem na káry" a - speciálně pro ty Američany - ještě hlasitě říhnout? Nemám energii to dál rozebírat, téhle sérii už nepomůže NIC, snad jen podpálení filmových studií. Neustálé oživování mrtvých Transformerů bez jakéhokoli vysvětlení je ubíjející, stejně tak lidé, kteří jsou díl od dílu horší (poznámka: Wahlbergovi ty delší vlasy nicméně seknou). Z celkem průměrné podívané se stal paskvil nejhrubšího zrna, který (konkrétně v tomto díle) zachránil od odpadu! jen drolící se Cybertron, fight mezi vlnami na vesmírné lodi a Steve Jablonsky, který dokáže vyvolat husinu i u sebevětší pí*oviny. Btw... Pochopil někdo tu post-titulkovku? Teda krom toho, že bude další díl.;-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je vlastně až s podivem, jak tvrdohlavě si Michael Bay jede to svoje a odmítá se někam filmařsky posunout. Pro nejnovější díl Transformers v mnoha ohledech platí to, na co jsme v sérii zvyklí - znovu je to hrozně dlouhé, emočně šíleně strojené a nefunkční, dějově nablblé (tentokrát navíc i značně nepřehledné, někdo tu příliš koukal na Šifru mistra Leonarda) s tunou nudné vaty a toporným Wahlbergem v hlavní roli, který to nechtěně často posouvá do parodie. Nemluvě o tom, že i sexy šortky tentokrát chybí (místo toho se kamera až nezdravě fixuje na čtrnáctku v rozpuku). ALE úvod ve stylu historických fláků Ridleyho Scotta má něco do sebe a finále tentokrát v tempu dost slušně šlape. A určité body sbírá i Anthony Hopkins, který dokáže prodat i sebedebilnější scenáristické výmysly. Výsledný dojem je každopádně hodně blízký tomu, co si člověk říkal po odchodu z kina z dvojky/trojky/čtyřky. Detaily se možná mění, celek si ale (bohužel) drží stále ten samý tvar. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za vychytané akční scény, ale jinak je to naprostá hovadina. Nesymaptické charaktery lidí i transformerů. Nemluvě o tom, že od trojky už jsou lidé pro vývoj příběhu naprosto zbyteční a bohatě by stačilo, kdyby se mezi sebou rozsekali jen sami roboti. A asi by to i dávalo větší smysl. Film který už ani Walberg nezachránil, ale přesto zde byl nejlepší postavou a produkci pěkně podojil. 10% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Megatron (Frank Welker) má nově vytvořenou helmu odvozenou ze vzhledu jeho klasické hlavy ve tvaru kbelíku ze seriálu Transformers (od r. 1984). Původně měl helmu podle své podoby v Transformers (2007), ale tvůrci se rozhodli, že nebyla dostatečně hrozivá. (MessiM)
  • Teprve druhý hollywoodský film natočený (zčásti) na Kubě, po Rychle a zběsile 8 (2017). Shodou okolností má Tyrese Gibson (tady jako seržant Epps) významnou roli v obou sériích. (MessiM)
  • Když vojáci při závěrečné bitvě dostanou úkol označit laserem masu pro letecký útok, předává velící důstojník informaci své jednotce: „Cíl je vlevo na třech hodinách nahoře,“ přičemž se kouká za sebe. Určuje tím ale špatný směr, protože vlevo je 9 hodin. Pokud by cíl byl na třech hodinách, nacházel by se vpravo od směru, kterým jednotka směřuje. (DeziDiCzorka)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama