Reklama

Reklama

Kluk od vedle

  • USA The Boy Next Door (více)
Trailer 1

Jennifer Lopez (Krásná pokojská) se představuje v roli Claire, středoškolské učitelky, která nedávno opustila manžela. Když se do sousedního domu nastěhuje pohledný a charismatický devatenáctiletý Noah (Ryan Guzman – Let's Dance All In), Claire ve slabé chvilce podlehne jeho kouzlu a prožije s ním noc plnou vášně. V momentu, kdy se Claire pokusí vztah ukončit, se ale Noahovo flirtování změní v nebezpečnou a násilnou posedlost – a Claire musí udělat vše, aby sebe a své blízké ochránila před pohromou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (134)

tron 

všechny recenze uživatele

Neveril som, koľko zastaraných klišé je niekto schopný dať do kino-filmu z roku 2015. Tento scenár by sa dal akceptovať snáď len v roku 1991, kedy išli do kín Noci s nepriateľom s Juliou Roberts. Nevyžadujem od každej snímky revolučné scenáristické riešenia, ale toto je fakt moc. Zlosyna nezastaví ani vytlačenie očnej buľvy mimo lebky a predtým, než má niekoho zastreliť, si neodpustí zlovestný preslov, vďaka ktorému získa obeť dostatok času na jeho omráčenie. Následne ho nechá ležať na zemi a otočí sa mu chrbtom, aby mal pre zmenu on čas nabrať dych na ďalší útok. Samozrejmosťou je, že chladnokrvný psychopatický vrah si dôkazy o svojich brutálnych činoch v pohodičke nechá v počítači a homevideo s pani učiteľkou zásadne nezálohuje. Samozrejme, hrdinka (učiteľka literatúry) dokáže na centimeter presne určiť, kde presne musí gauner stáť, aby mohla potiahnuť za reťaz a vinou toho sa naňho zrúti pol tonové železné hovädo. Nepáčilo sa mi ani zľahčovanie niektorých nesympatických vecí (napr. manželská nevera bez vedomia manželky alebo sex so žiakom, aj keď v tej chvíli ním de facto ešte nebol). ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Nuž, o mnoho horší podoba snímku Dost!, který byl naprosto excelentní. Nicméně, manžel si opět pletl manželské lože od kure.nického hnízdečka, potřeboval si honit stárnoucí Ego. Manželka podvedená, shrzená, sama s dospívajícím synem. X měsíců bez hezkých slovíček, pomazlení, či obyčejného a přesto zázračného obejmutí....Kamarádka ji dokope na rande ve čtyřech, kde se jen potvrdí její momentání názor na chlapy. Ano, nejste všichni povrchní egomaniaci myslící dolní hlavou, jako my nejsme všechny vymaštěné, ale skvěle kalkulující zlatokopky, které sice nerozeznají klíč od kombinaček a spálí i vodu, za to vyluxuvat vám mozky a následně i účty. Nicméně, v tomto snímku jsou do této role pánové postaveni... Jak se pak divit ženě v nejlepších letech, když se jí začne dvořit mladý, pohledný, a navíc intelektuáně jí rovný mladík, který ji alespoň zpočátku uctívá jako královnu, že podlehne?! No nelze... Že se z něj vyklube stalkingový sociopat, jen se neumí smířit s jednou nocí a udržet přátelskou rovinu, nýbrž rozpoutá psychické a posléze i fyzické peklo, je už druhá strana mince. Chlapec se však přepočítá v okamžiku, kdy ohrozí životy jejích milovaných, zvláště vlastního syna. To se pak i drobná, natož řádně rostlá žena-matka, změní ve smrtící šelmu a role se zkrátka obrací. Ostatně, známo z přírody. Medvědí, kančí, hroší, atd., mamče se vás také nebudou vyptávat na úmysly. Jste blízko jejího dítěte(mláděte), vidí hrozbu, a tak diskutovat s vámi rozhodně nebude... Nu, scénář a děj čitelný, závěr předpokládatelný, několik scén však zvedlo díky hereckým výkonům Jennifer Lopez a Ryana Guzmana celou polohu fimu mnohem výše. Tedy zváženo, sečteno: Herecké výkony obou jmenovaných 40%. Scény - milostná noc, fotky ve třídě, zmanipulovaný syn, hádka se zástupkyní ředitele v kanceláři, atak na šikanujícího spolužáka, výměna Vicki a Claire ve voze a následné hře o čas a na kočku a myš + závěrečné defilé, dávají dalších 35%. Shledáno: Překvapiě velmi uspokojujícím. 75% a tedy krásné hvězdy. ()

Reklama

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Co nového se dá o tomto filmu napsat? Asi to co píše většina. Takových filmů kde se dvojice spolu vyspí, z nichž jedna je psychopat tu už bylo. Hlavně v devadesátých letech. Teď mě napadá třeba Milenec nebo vrah s Reese Whiterspoon nebo Velmi nebezpečné známosti. Oba jsou lepší než tenhle. Na druhou stranu, kdo by se rád nepodíval na pořádnou MILFku, kterou Lopez bezpochyby je. Stejně jako u Aniston platí, čím starší - tím krásnšjší. Jinak ale film nenabídne nic než zajetá klišé které všichni u těchto druhů filmů známe. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Úvod je delší s pomalejši rozjezdem, ale pasáž od úletu pani účitelky neni uplně marná, ačkoliv je místama dost předvídatelná a klišoidní. Ryan Guzman vypadá jako typickej modýlek na plakát se spodnim prádlem, ve svý roli je však docela přesvědčivej a určitě potěší nemalou část ženskýho publika. Mužská část divactva se zase přesvědčí, že je Jennifer Lopez velice souložitelná MILFka. Šablonovitej psychopatickej thriller, kterej vás na jednu projekci zabaví v případě, že od něj nebudete nic víc čekat. Za Jennifer Lopez, sympaticky krvavej závěr a v rámci možnosti zajímavě napsanou postavu psychopata přidávám třetí hodně slabou hvězdu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

S nadsázkou se dá říct, že víc napětí nabízí zpravodajství na kterékoliv televizní stanici. Rob Cohen je rutinér, který snesitelný film nenatočil dobrých deset let. Stealth, třetí Mumie nebo Vražedná hra byly prachmizerné kousky, na druhou stranu se od nich NĚCO čekalo. Od The Boy Next Door se při vší úctě nečekalo vůbec nic. A to mu ve výsledku možná pomáhá. Neškodný thriller s ohranou zápletkou, nudným dějem a nezáživnými postavami, které jsou divákovi naprosto ukradené. Film působí docela televizně, negraduje, chybí mu atmosféra. Na druhou stranu těch devadesát minut solidně uběhne, na Jennifer Lopez se pořád slušně dívá a ostatní postavy nenasekají tolik logických lapsů, kolik by divák na začátku čekal. Průměrná jednohubka, které sluší dvě i klidně tři hvězdy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (21)

  • Napriek negatívnym recenziám si film zarobil až viac než 13-násobok svojho rozpočtu. (Arsenal83)
  • Scenáristka Barbara Curry, ktorá bola desať rokov trestnou právničkou, prezradila, že pôvodný koncept scenára vytvorila po tom, čo prebehla okolo domu, ktorý opísala ako svoj „dom snov“. „Zlý chlapec“, s ktorým jej syn chodil do školy, býval v dome oproti, čo jej dalo „naozaj zaujímavý“ koncept o chlapcovi zo susedstva, ktorý vytvára konflikt a „vráža klin medzi rodinu“. To jej poslúžilo ako inšpirácia pre scenár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama