Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (960)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som ostal prekvapený. Pretože to nie je vôbec také zlé, ako sa všade píše. Singer sa vracia tam kde prestal, teda k novým mutantom a k novej časovej línii, k starým známym, ale bez starých známych. Ano, Jean, Storm, Scott a ostatná mutantská háveď je späť. Bavili ma staré postavy a ich mladé začiatky, casting celkom vyšiel. No najväčším ťahákom a najlepšou postavou je opäť skvelý Magneto v podaní Fassbendera. Na druhú stranu to nemal ťažké stať sa najlepšou postavou vo filme, kedže ostatný sa okrem akcie nikam viac neposunú, čo je trošku škoda, kedže ich mladé postavy máju ďaleko viac čo ponúknuť ako čo ponúkli. Každopádne aspoň v akcii sa ukázali v dobrom svetle. Buďme úprimný a poďme s kritikou na svetlo. Chýba tomu trošku viac hravosti a nápaditosti ako mala First Class. Bryan Singer ako keby už zo štvrtým X filmom nevedel s čím novým sa vytiahnuť (scénou z Quicksilverom sa ale znova vytiahol). Ani záporák, atmosféra, či napätie neboli na takej úrovni ako mala Days of Future Past. Taký Sentineli pútali ďaleko viac pozornosti a išiel z nich oveľa väčší strach ako z najmocnejšieho a najstaršieho s X-Menov. Samotná kostra príbehu je až príliš priamočiara a jednoduchá a ani z ďaleka nie je tak nabalená ako X2. Príbehom a záporákom X-Men: Apocalypse bohužiaľ neupúta, čo je škoda, na druhu stranu sú to stále X-Meni a je tu stále Singer, otec ságy ktorý ju naštartoval, takže vyložená nuda nehrozí a drobné pomrknutia na staršiu trilógiu potešia, nič menej trošku zamrzí, keď sa obhliadneme na staršie diely, koľko toho pamätihodného obsahovali. Inými slovami - Je to znovu fajn zábava, no v X-Menovskej spoločnosti som sa nie raz, cítil lepšie. Obľúbený soundtrack: Like a Fire, Rebuilding / Cuffed / Goodbye Old Friend, You're X-Men / End Titles. 90% - 5* ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Pomalu, ale isto sa komixový trh dostal do bodu, keď nám už vie ponúknuť niečo nové len veľmi obtiažne. Po toľkých tímovkách a megalomanských pokračovaniach už tažko prkvapí scenár či spracovanie. Apocalypse neni takmer o nič horším filmom, než jeho X-menovský predchodcovia, ale jednoducho má človek pocit, že sme to už všetko videli. Tým pre mňa trpia už všetky Marvelovky a DC filmy tiež. Pohár začína pretekať, a ja osobne by som uvítal trošku prázdna na poli, aby žáner mohol nabrať nový dych a čerstvosť. Keď ale vidím ten kalendár filmových štúdií, tak sa ten kolotoč len tak nezastaví, a to je veru veľká škoda, pretože komixové spracoviania od dôb Batman Begins či Iron Man 1 ma naozaj bavili a vedeli ma strhnúť aj na viac krát. Je si ale potreba uvedomiť, že je to už viac, než 10 rokov, a plnohodnotné zážitky mi vedia dopriať poslednú dobu už väčšinou len filmy, kde sa nikdo nepremieňa a nemá žiadne schopnosti... MOMENTÁLNE NEMÁM POTREBU VIDIEŤ ŹIADNY KOMIXOVÝ FILM :((( ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny silně nepřekvapivého schématu - nový hajzl, který je mocnější než kterýkoliv předtím, je samozřejmě porazitelný pouze tehdy, když všichni zanechají sváru a spojí se proti němu. Do toho hodně křečovitý pokus o nové Magnetovo trauma a kolosální trikové scény destrukce, jež krom oné kolosálnosti nenabízí prakticky nic, co by stálo o prostor v paměti. Docela zábavné je sledovat herecké obsazení - zatímco McAvoy s Fassbenderem jsou herecké jistoty, díky nimž mě vůbec nezajímalo, nakolik si korespondují se svými staršími verzemi, u Jennifer Lawrence a Sophie Turner nastává zádrhel. První jmenovaná dobře vypadá, skvěle hraje a po právu se o ní mluví jako o budoucí Meryl Streep, jen má tu smůlu, že proti smyslné superčubce paní Rebeky vypadá jak patnáctiletá záškolačka na útěku. Něco podobného platí v bledě modrém (rudém) pro Sophii Turner jakožto Jean Grey, u níž je to ovšem spíše o zvyku a jež má tu výhodu, že hraje ústřední roli v nejepičtějším momentu celého filmu (SPOILER - ano, Phoenix se po deseti letech opět probouzí, tentokrát na správné straně a je to velmi, VELMI působivé - přesně tak, jak si může dychtivý fanoušek téhle bandy přát). Vlastně nemůžu říct, že bych byl s poskytnutým zážitkem nespokojen - kolosální rozpočet je vidět v každém záběru, nuda moc nehrozí, vizuál vykouzlil nejednoho wallpaper adepta a před závěrečným kočkováním jsou v příběhu dva výrazné highlighty (Quicksilverovo repete ve škole mutantů a nečekaně brutální krasojízda jedné populární postavy během návštěvy staré známé přehrady). Podtrženo a sečteno, celá série: X-Men 7/10, X-Men 2 8/10, X-Men 3 5/10, První třída 6/10, Budoucí minulost 9/10, Apokalypsa 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pořád dobrý, katastrofa kterou hlásily první ohlasy se nekoná. Teda koná, ale v dobrém... teda... rozumíte. :) Modrý paňáca sice nebudí moc respektu a jeho super schopnosti nejsou jasně definovány (což je škoda) tak si používá jakou chce, kdy chce. Vytáhněte ale libovolnou dramatickou scénu s Fassbenderem nebo McAvoyem a přebijete cokoliv. Apokalypsa je snímek o destrukci a znovu o tom, že v jednotě je síla. Nejsem si jistý kam chtějí tvůrci koncept sunout dál, když už se tady z velké části opakují. Začínám si uvědomovat své stáří. Vybavuju si jak jsem některé kusy podzápletek už kdysi dávno viděl... Opravdovou radost mi ale udělal program Weapon X, jako vystřižený z komiksu. Na starého Wolvieho už se doma těšíme. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Dárek pro Singera. Poté, co do série přispěl originem, klíčovým dílem a crossoverem, nastává konečně situace, kdy může bohapustě řádit, utrhnout se ze řetězu a zkrátka natočit čistočistou týmovou komiksovku. Že v jeho podání nepůjde o rutinu, mi bylo jasné už od ohlášení dějové premisy, ale že se bude jednat o jeden z vrcholů celého univerza, z toho mám dech vyražený ještě den po projekci. Nejde totiž jen o střet s nepřemožitelným nepřítelem, ale i o to, jakým způsobem jsou do něj zakomponováni samotní hrdinové. Není potřeba je rozvíjet, protože s některými trávíme již šestý film a víme, co od nich můžeme čekat. Magnetův další pokus o odchod ze scény, Ravenina nevyrovnání se se sebou samou i s mutanty jako takovými nebo nově rozvíjená juniorka v podání Scotta s Jean jsou přesto linky, které dotváří už tak perfektní koktejl postav a motivů. A když se přidá Quicksilver, návštěva jezera Alkali nebo astrální střetnutí nejsilnějších vůlí, vzniká z Apokalypsy nejsilnější superhrdinský film minimálně letošního roku. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • I v tomto filmu se objeví ikona Stan Lee, jako obyvatel amerického městečka sledující let nukleárních střel. (Charpy)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama