Reklama

Reklama

Jack Reacher: Nevracej se

  • USA Jack Reacher: Never Go Back (více)
Trailer 4

Reacher nejraději pracuje tam, kde by byl oficiální postup příliš zdlouhavý. Jako bývalý major vojenské policie má rád zločiny s armádní příchutí a vůbec nejraději ty, které na první pohled nedávají smysl. Jako třeba obvinění velitelky Susan Turnerové (Cobie Smulders) ze špionáže. Krásku s dosud neposkvrněnou pověstí, kolem které začali náhle v podezřelém tempu umírat lidé, chtěl původně pozvat na večeři. Teď ji musí vytáhnout z basy, aby pomohl dokázat její nevinu. Někomu se to samozřejmě nelíbí a ten Někdo bude chtít Reachera pořádně klepnout přes prsty. Neváhá k tomu přitom využít i ty nejodpornější prostředky, jako je likvidace Reacherovy dcery, o jejíž existenci on sám dosud neměl tušení. Tady jde totiž o hodně. (CinemArt)

(více)

Recenze (505)

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Nebavila mě ta zvláštní atmosféra jedničky, dvojka na atmosféru rezignuje (pro mě dobře) a je jen televizní detektivkou na úrovni jednoho dílu "Kriminálky Las Vegas". Úvod je super, pak tomu strašně spadne řetěz a Tomovo drama na téma "jsem otec, nejsem otec, jaký jsem to otec" je nechtěná parodie. Konec je celkem ok, taková "Spectre" karneval honička. Rádio FilmWave celá recenze na SoundCloud... ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nezklamalo. Dobrá jízda od začátku do konce. Tom Cruise je dobrý herec. Fakt dobrý. Respekt, že si vyvbírá role, kde je přes pokročilý věk potřeba řádné fyzičky. ()

KNTRFKT 

všechny recenze uživatele

Mezi alespoň trochu vzdělanou částí lidské společnosti se kdysi dávno uchytil frk, který si pomocí lidové slovesnosti, v dnešní době bychom to nazvali žvaněním (nechápat jako mělnění kusu žvance), a to konkrétně tahle kůl věta: "Do jednoho hovna nevstoupíš dvakrát." Náš zaprcatělý vyšinutý scientolog tento výkal ale nabral znovu a proměnil ho ve 100% sračku. Tak, jak byl první film o Jacku Reacherovi originální, byl ten druhý naprosto mimo mísu. Nikdy bych nečekal, že se z Robin Šerbatski stane vojanda na plný úvazek, to jen tak na okraj. K věci. Celou tu krutě přepálenou stopáž sledujeme dokonale sestavené scény, kdy Tomík nikdy nestojí vedle herce, který by měřil víc jak 165 cm a když už jo, zabírá mu kameraman pouze horní část trupu, přičemž Cruise stojí buď na štaflích, nebo rovnou na švédský bedně. Jeho hraní si na krutopřísnýho vysloužilýho majora působí věrohodně stejně jako bezďák balící na baru Paris Hilton na to, že na něj venku čeká Porsche Carrera a podle mýho, už se prostě dostal do stejný fáze trapnosti jako Bruce Willis. Celej ten nevěrohodně splácanej příběh kolem otcovství toho pravděpodobně nejodpornějšího spratka Hollywůdu, působí jak sešitej na poslední chvíli horkou jehlou (a to i vzhledem k tomu, že vycházíme z knižní předlohy) a nepomůže tomu ani téměř nulová akčnost celýho snímku. Klišovitých honiček a rádoby přestřelek už se dnes dočkáme i v lepším pornu, tudíž mě to jaksi neuspokojuje. A co se týče soubojů, to člověku spíš naskočí genitální herpes, než k nějakýmu dojde. Podtitul to celý charakterizoval správně už v úvodu: "Nikdy se nevracej", takže, prosím, už se fakt nevracej! ()

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Jednotka sa mi veľmi páčila (osobne viac ako napríklad Bourne), dvojka pri tom príbehu a scenári asi ani nemala šancu byť lepším filmom ako priemer. Ak chcú natočiť pokračovanie tak dúfam, že z tých kníh sa dá vybrať lepšia zápletka. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Příběh je prosťoučký, jenom kulisa k honičce s novodobým nepřítelem USA - soukromým kontraktorem. Protože nejlepší způsob, jak zamaskovat své aktivity, je nechat po sobě hromady mrtvol. Nicméně po akční stránce to funguje, nic přeplácaného, žádné okázalé automobilové honičky nebo napalmové výbuchy dieselových nádrží. Navíc Tomík vypadá dobře i po padesátce. :-) Rovněž "Robin" příjemně překvapila. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Béčkový akčňák, co jede podle šablony a úplně ztratil šmrnc z jedničky. Reacher je tuctový bouchač bez inteligence a děj je hloupoučký až běda. K tomu špatná kamera a nudné souboje. S prvním dílem to má společné tak jméno hlavního hrdiny. Kdyby tam nebyl Cruise tak je to prakticky ve všem zaměnitelné s jedním dílem NCIS a bohužel to má i podobnou řemeslnou úroveň a kvalitu. - Never do that again - 40% ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

A to se mi první Reacher celkem líbil. Tohle zkrátka bylo jen béčko s ničím zajímavým. Včetně a hlavně ošklivé "dcery". Proč to musí dycky zkurvit nejakym ošklivým xichtem, kterej navíc dělá samý nelogický kraviny. To je na zabití. o trochu víc, než prkenej hloupej zápornej vojáček. Jako béčko na jedno použití obstojný, ale název to sám říká. Nevracej se!! ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Mě to tedy neurazilo. Drtivá většina měřítek patří do průměru, ale spád a zábava je tu na slušné úrovni. Horší než první díl, ale průšvih to není... nesmí se to jen brát moc vážně... 70% ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po prvom filme J. Reacher na čele s T. Cruise som bol spokojný. Takže veľmi som očakával druhé pokračovanie. Druhé dielo sa snaží naviazať na úspech prvého diela, ale podľa mňa to sa nepodarilo. Jednak sú použité známe postupy a momenty väčších prekvapení, ako to bolo v prvom diele, je tu málo. Neznám skutočný príbeh (kniha), takže k tomu sa vyjadrovať nebudem, ale „filmová“ verzia má svoje nedostatky. „Cruise –Smulders“ connection nie je zlá, ale dalo by sa ešte vylepšiť. Na druhej strane sa však stále jedná o solídny akčný film, ktorý (pre prípadné pokračovanie) má v sebe potenciál. Uvidíme, že či bude nejaké a ako to dopadne (pretože ani T. Crusie nebude mladší). Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tuctový předvídatelný akční film. Vyloženě nezklame, ale ani nenadchne. Rutina prezentující 100x viděné. Škoda, první díl dával naději, že po Bourneovi, Bondovi či Huntovi tady budeme mít další ultimátní špionážní sérii ... 70% ()

annes 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale pořád to má příběh a je to napínavý. A ten závěr taky nebyl špatnej:-) ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel. Kdyby tohle vzniklo první, nikdy bych reacherovky nezačal číst. Zatímco McQuarrie se držel při zemi, nebál se humoru a vůbec měl prostě styl, Zwick se snažil natočit velkofilm ve stylu Mission Impossible a jenom tím podtrhl, jak chudý scénář měl k ruce. Pořád se tu jen běhá, což tedy díky nezanedbatelným přednostem Cobie Smulders zase tolik nevadí, ale taky se tu pořád jezdí autobusem a vysedává v motelových pokojích a to už moc zajímavé není. Přesdržkové scény jsou, vyjma jedné právě s Cobie, rychle sestříhaný, nepřehledný chaos, což nechápu, protože všichni víme, že Tom Cruise je zvládá jako málokdo, a zápletka se sice snaží tvářit sofistikovaně, ale vážně není a roztahaná na dvě hodiny je spíš únavná. Vztah Reachera s potenciální dcerou funguje, ale emoce ve výsledku nedření. Aspoň přestřelky jsou efektní a na PGčko je tu poměrně dost drsnějších scén, takže to potěší. Stejně jako opakovaně zmíněná Cobie Smulders, která si drsňačku Turnerovou dává naprosto s přehledem, a kdyby producenty někdy napadlo předávat žezlo mladšímu protagonistovi, je jasná volba. Ve výsledku ale pouze průměrný polithriller, zajímavý především prostředím armády a vojenské policie, který nezachrání ani Reacherova typická finální dedukce. Příště prosím adaptaci jednoho z těch zajímavějších dílů – Nezvaný host, A přece nezemřeš nebo i Jatka si o to úplně říkají. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Já bych druhého Reachera úplně nezatracoval. Ano, jsou tam hlušší momenty, zejména ta melodramatická linka, ale jinak film jde ve stopách prvního filmu. 3* ()

burton 

všechny recenze uživatele

Patetický. Jack Reacher se dozvěděl, že má dceru. No, takže takhle to ale nefunguje. Celý roky mizí a objevuje se jako duch, nikde nemá zázemí, nic nepotřebuje a nic nevlastní,a najednou zlouni vyštrachají, že má dceru? No krucinálfagothimldonrvetr! ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

První díl byl sám o sobě překvapením a obsahoval několik originálních momentů. Pokračování se na druhou stranu může chlubit slušným tempem a aktivnější ženskou hrdinkou. Ve výsledku tedy považuji oba díly za kvalitativně totožné. V obou případech se jedná o výborné jednohubky s relativně komplikovaným a překvapivým (na poměry žánru) scénářem. K tomu je zde přítomno mnoho akce a úderných hlášek. Vše je soustředěno na Cruise, jemuž zkrátka tyto role perfektně sedí. Někdo může namítnout, že zde působí "parazitní" linie, jež se týká Jackovy "rodiny". Já si ale myslím, že v ději má i tato látka své místo. Drobný zápor představují relativně nevýrazní záporáci. Ale to je spíše dáno tím, že se příliš velký důraz klade na Cruise. A hudba? Ta sice ničím neutkví, ale ve filmu funguje výborně. Oběma filmům tedy nakonec uděluji zasloužené 4*. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Nezajímavé, nezáživné, nudné a hlavně úplně zbytečné. Film, který vám nic nedá. Žádnou dobrou scénu a ani zábavu. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele

O dvě třídy horší než první Reacher. Zajímavost hlavního hrdiny je tatam, záporáci nezajímaví. Ke konci už jsem si říkal, že koukám spíš na remake Walker Texas Ranger než na pokračování povedeného Jacka Reachera. Škoda. 4/10 ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zwick se bohužel po několika výborných snímcích propadl až k Jacku Reacherovi 2, jehož špatný scénář asi nikdo moc nechtěl natočit. Přitom první díl mně docela bavil a to hlavně díky Cruisovi, který sice sklidil kritiku, že vůbec neodpovídá knižní předloze, ale podle mně byl v roli jako vždy stoprocentní. V pokračování je cítit nejen výrazně nižší rozpočet, který dopadl na vcelku vlažný casting a samozřejmě i na akci, která postrádá onu hmatatelnou drsnost prvního dílu. Zwick se asi snažil vypotit 60 mega a tragickým příběhem své maximum, ale divák si párkrát i zívne a ten uslzený konec už jsem psychicky málem nevydržel. 40% ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Po první celkem povedené třetině jsem ještě pořád doufal, že se zdejší hodnocení mýlí. Zbytek filmu ale tvoří směsice veskrze nudných a nezajímavých momentů a klišé, kterými jen tu a tam prosvitne nějaká ojedinělá cool hláška. Dobrý záporák nebyl silnou stránkou ani v jedničce ale tady je už úplně tuctový a vykouřil se mi z hlavy po necelé hodině, co dojely závěrečné titulky. Moc filmu nepomáhá ani vrcholně nesympatická Danika Yarosh, která mi byla po většinu filmu (s prominutím) totálně u řiti a ke konci jsem si už skoro přál aby ji ten blbeček radši pustil z té střechy. Tom Cruise je navíc ve filmu asi stejně uvěřitelný táta jako v reálném životě. Cobie Smulders byla fajn ale pořád se mi víc stýskalo po Rosamund Pike. No ale přes to všechno nakonec největší trapárnou je jak film udělal z tajemného Jacka Reachera obyčejného tuctového maníka, všechno mystično kolem něj je pryč. Navíc vzhledem k tomu jak je pan Reacher evidentně asociální jsem už ani nedoufal že bych se dočkal nějakého malého románku a přesně podle očekávání jsem žádný ani nedostal. Edward Zwick na to očividně stejně jako McQuarrie nemá koule, po tomhle u mě režisér jinak výborného Posledního samuraje hodně klesl. Na to jak to mohlo být dobré to bolí o to víc. 35% ()

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise hraje jak jenom muze-na svuj vek super. Bohuzel jinak tomu filmu neco chybi. Drive, napeti, realnost. Realnost, to je to slovo! A spousta dialogu je bohuzel dost primitivnich, ted to myslim hlavne ve spojeni s hlavni damskou roli. ()

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

Jak to vypadá s Mission: Impossible 6?

20.11.2015

Pátý díl špiónské série Mission: Impossible posbíral chválu od diváků i od kritiků a navíc to byl hit, takže se samozřejmě chystá pokračování. Tom Cruise o něm mluvil už při propagaci pětky, teď se… (více)

Reklama

Reklama