Reklama

Reklama

Fargo - Season 2

(série)
USA, 2015, 9 h 5 min (Minutáž: 47–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Kirsten Dunst, Patrick Wilson, Jesse Plemons, Jean Smart, Ted Danson, Cristin Milioti, Bokeem Woodbine, Zahn McClarnon, Angus Sampson, Jeffrey Donovan (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Druhá řada seriálu Fargo se odehrává v roce 1979 v Sioux Falls v Jižní Dakotě a v Luverne ve státě Minnesota. Mladý policista pátrá v záležitosti spojené jednak s místním gangem, jednak se zločineckou organizací, která hraje ve velkém. (AMC Czech)

Recenze (144)

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle jsem si užil o tolik víc než první sérii. Přestože té jsem možná trochu uškodil tím, že jsem ji dal jen tři, a téhle zase možná trochu přilepšuji, že ji dávám pět, ale můžou za to především charaktery, a to, že u téhle série jsem nepropadal zoufalství. Ona totiž první série byla až příliš realistická tím, že na jednoho rozumného či inteligentního člověka tam připadalo 5 totálních debilů. A já tohle hrozně nerad sleduji. Chci alespoň při sledování filmů a seriálů žít v té iluzi, že ten průměr je někde jinde. Ve druhé sérii jsou charaktery tak silné, že, jak už někdo jiný psal, o téměř každém z nich by se dal udělat samostatný seriál a zároveň nikdo mě tam neiritoval, krom postavy Kirsten Dunst, ale i ta tu má své místo a nejlepší díl série, 8., patřil do značné míry jí. Jediné připomenutí první série je v tomto ohledu banda policejních trotlů z Jižní Dakoty v devátém díle a děkuji tvůrcům, že to bylo jen takovéto krátké připomenutí. Ačkoliv jsem první sérii neviděl tak dávno, až příliš pozdě mi došlo, jak nečekaně moc jsou ty série provázané, a o to více to zpětně oceňuji. UFO beru jako vtipný trolling, je to na podobné úrovni jako obligátní prohlášení o pravdivosti vyobrazených událostí. Druhá série je skvělá záležitost, a přestože si zachovává všechny základní ingredience fenoménu Fargo: cynismus, černý humor, nesmyslnou propletenost, značnou dávku absurdnosti a násilí, a postavu, která je středobodem všeho dění, ale dostala se do té pozice neuvěřitelnou shodou okolností, zároveň se ale autorům nějakou naprostou záhadou podařilo vybudovat něco, co jsem bral fakt vážně a kde jsem fandil skoro všem, co se tam vyskytovali, ačkoliv byli mnohdy (nebo spíše skoro vždy) proti sobě. A nejoblíbenější postava celé série? Rozhodně Noreen. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. seria sa presunula v case z roku 2006 do roku 1979 a zmenila aj styl. Uz to nie je pribeh obycajnych ludi, ktory spachaju zlocin a potom sa snazia zahladit stopy. Uz to je regulerna retrogangsterka v ktorej 2 skupiny bojuju o moc a do toho sa pripletie jeden klasicky vidlacky parik. Zatialco dej prvej serie pôsobil ako keby si ho scenaristi vymyslali za behu a finale pôsobilo absurdne, tak dej druhej serie je ovela kompaktnejsi a hlavne neustale graduje az k finalnej megaprestrelke u O.K. Corral, teda pardon v Sioux City. Prim v prvej serii tvorili postavy okolo ktorych scenaristi vymyslali stale absurdnejsie situacie. V druhej serii su postavy podriadene pribehu, vdaka comu pôsobia vsetky diely napinavejsie. Na druhej strane kvôli tomu druha seria nema tak vyraznu postavu ako bol zabijak B.B. Thorntona, ktory na seba strhol vsetku pozornost. Ale nudza o zaujimave a skvele zahrane postavy nie je ani tu. Tentokrat mi dokonale sadol kasting zlozeny z viacerych mojich oblubencov. Najviac ma bavili tito: policajt Patrick Wilson ako mladsia verzia Keitha Carradineho z prvej serie, Bokeem Woodbine ako filozofujuci gangster, Jeffrey Donovan ako horkokrvny gangster a nastastie mi sadol aj ustredny parik vidlakov v podani Kirsten Dunst a hlavne famozneho Jesseho Plemonsa, ktory sa v mojich ociach vyrovnal aj Thorntonovmu vykonu. Trochu ma mrzelo, ze dost ubudlo humoru na ucet zaostalych vidlakov a atmosfera tejto serie sa az prilis vzdialila od filmoveho Farga. Aj vdaka sedemdesiatkovemu stylu akym je tato seria natocena to pôsobi ako retrogangsterka v ktorej zomrie snad viac ludi ako behom vsetkych sezon Sopranovcov. Napriek tomu ako celok pôsobi tato seria ovela kvalitnejsie ako prva seria. Tesim sa na tretiu, ale dufam, ze sa vratia k stylu prvej serie. 8/10. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemůžu si pomoct, ale druhá sezóna mi nepřišla tak dobrá jako první. Jsou zde podobné prvky, ale trochu více se z toho vytratil onen černý humor. Není zde vyloženě skvělá postava jako v první sezóně, alespoň tedy ne záporná, zato kladné postavy se povedly, ty mi přišly velmi dobře napsané a nenudily mě, a to i díky svým hereckým představitelům. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bráno dle seriálu, tak u mne v sympatiích vyhrává Minnesota na nad Jižní a Severní Dakotou, vlastně i nad Missouri. A proč? Díky Lou Solversonovi a jeho tchánovi Hanku Larssonovi. Zatímco hlavně Severní Dakotu reprezentuje mafiánská rodina Gerhardtů. Kronika o zločinu a intrikách na tuto sérii tady sedí. Ze seriálů Fargo jsem druhou sérii viděl jako první. ()

venison 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Galerie (113)

Zajímavosti (2)

  • Kým pri nakrúcaní 1. série bola v Calgary extrémna zima, o rok neskôr bola situácia opačná - plusové teploty. Kamióny museli priviezť z hôr kusy ľadu, ktoré sa potom rozsekávali, aby sa dostali do snežných diel a vytvorili na scéne dojem poriadnej zimy. Za prevádzku prenajatej techniky počas víkendu filmári zaplatili okolo 100 000 amerických dolárov. (krasomama)
  • V úvodu epizody zazní píseň „War Pigs“ od Black Sabbath. (DarweyD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno