Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 1
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Recenze uživatele venison k tomuto seriálu (3)

Fargo (2014) 

S01 - K seriálu „Fargo“ jsem se dokopávala relativně dlouho.. Bratři Coenové jsou z téhle minisérie cítit na každém kroku.. Jako kulisy svého příběhu si vybrali naprosto tuctové městečko v Minnesotě s nudně ledovým počasím.. Většina hlavních i vedlejších postav je stejně obyčejná a uvěřitelná jako tenhle poklidný zapadákov.. Spád nastává v podstatě od prvního záběru, kdy na půdu Bemidji vrtne profesionální zabiják.. Děj bratří Coenů má spád především díky konfrontaci nudy s naprostou absurditou nahodilých událostí.. Bohužel tenhle seriál stojí na pevných základech naprosto geniálního obsazení dvou hlavních postav - Billym Bobem Thorntonem a Martinem Freemanem.. Zatímco charismatický nájemný vrah Malvo je prototypem chladnokrevného zabijáka, kterého zlidšťuje krutě poťouchlý humor a mírná vlna šílenství, tak druhý hrdina Lester Nygaard je naprostou nulou a zapomenutým otloukánkem.. Ve scénách, kde se kluci objeví to jede a má šťávu, bohužel v těch ostatních hrozí místy bezbřehá nuda a šeď.. Sexy tempo na nich stojí a padá.. Billy Bob Thornton ze sebe ždíme maximum a předvádí svůj brilantní padouší um.. Martin Freeman pro změnu dokáže rozehrát jeden z nejvíce fascinujících proměn postav, které si dokážu vybavit.. Jeho znepokojivá proměna charakteru je sama o sobě ledově spalující.. Bohužel ani jeden proti sobě nemá stejně silného či dokonce charismatického protivníka.. Za zmínku stojí jen vyšetřovatelka Allison Tolman s buldočí povahou a roztomilý zodpovědný poseroutka Colin Hanks.. Ostatní jsou jen velmi zdařilé křoví.. To celku „Fargo“ ubírá na kráse.. S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Season 1 (2014) (S01) 

S01 - K seriálu „Fargo“ jsem se dokopávala relativně dlouho.. Bratři Coenové jsou z téhle minisérie cítit na každém kroku.. Jako kulisy svého příběhu si vybrali naprosto tuctové městečko v Minnesotě s nudně ledovým počasím.. Většina hlavních i vedlejších postav je stejně obyčejná a uvěřitelná jako tenhle poklidný zapadákov.. Spád nastává v podstatě od prvního záběru, kdy na půdu Bemidji vrtne profesionální zabiják.. Děj bratří Coenů má spád především díky konfrontaci nudy s naprostou absurditou nahodilých událostí.. Bohužel tenhle seriál stojí na pevných základech naprosto geniálního obsazení dvou hlavních postav - Billym Bobem Thorntonem a Martinem Freemanem.. Zatímco charismatický nájemný vrah Malvo je prototypem chladnokrevného zabijáka, kterého zlidšťuje krutě poťouchlý humor a mírná vlna šílenství, tak druhý hrdina Lester Nygaard je naprostou nulou a zapomenutým otloukánkem.. Ve scénách, kde se kluci objeví to jede a má šťávu, bohužel v těch ostatních hrozí místy bezbřehá nuda a šeď.. Sexy tempo na nich stojí a padá.. Billy Bob Thornton ze sebe ždíme maximum a předvádí svůj brilantní padouší um.. Martin Freeman pro změnu dokáže rozehrát jeden z nejvíce fascinujících proměn postav, které si dokážu vybavit.. Jeho znepokojivá proměna charakteru je sama o sobě ledově spalující.. Bohužel ani jeden proti sobě nemá stejně silného či dokonce charismatického protivníka.. Za zmínku stojí jen vyšetřovatelka Allison Tolman s buldočí povahou a roztomilý zodpovědný poseroutka Colin Hanks.. Ostatní jsou jen velmi zdařilé křoví.. To celku „Fargo“ ubírá na kráse.. ()

Season 2 (2015) (S02) 

S02 – Musím se přiznat, že druhá série seriálu „Fargo“ mne hned na úvod zklamala, protože opustila původní hrdiny a příběh, a vydala se novou cestou.. Pokračování mi přijde krapet slabší než byla pilotní série.. Postavy nejsou tolik propracované, děj je poněkud rozmělněný a nemá takové grády.. Trošku mi přijde, že se postavy v celém ději tak nějak plácají a nejsou ukotvené.. Šerif Patrick Wilson je až nechutně kladný hrdina (trošku mi přijde takové ty zidealizované osmdesátkové komiksové hrdiny ze světa, kde je vše černobílé).. Humoru a absurdit ubývá.. Přiznám se, že absolutně nejvíc mě bavila dějová linie s dvojičkou Kirsten Dunst a Jessem Plemonsem, která vzdáleně připomíná laického pošuka Lestera Nygaarda z první řady.. Na seriálu „Fargo“ mě asi prostě nejvíc bere to, že Ti nejobyčejnější lidé v sobě skrývají ty nejtemnější charaktery a v případě vyhrocených situací je neváhají použít.. Druhá série prostě není tak šťavnatá a svěží jako ta první, ale stále je relativně příjemně koukatelná :-) ()

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama