Reklama

Reklama

Extant

(seriál)
  • USA Extant
Trailer 1
USA, (2014–2015), 17 h 59 min (Minutáž: 39–44 min)

Tvůrci:

Mickey Fisher

Hrají:

Halle Berry, Pierce Gagnon, Grace Gummer, Tyler Hilton, Goran Višnjič, Camryn Manheim, Hirojuki Sanada, Carl Ciarfalio, Tessa Ferrer, Kathryn Zenna (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Astronautka Molly se po třinácti měsících, které strávila sama ve vesmírném prostoru, vrací na Zem k rodině a pokouší se znovu zapojit do normálního života. Čeká ji ale velké překvapení... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (69)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nový sci-fi seriál z produkce Stevena Spielberga s Halle Berry v hlavní roli. Děj se odehrává v nepříliš vzdálené budoucnosti. Molly Woods se po 13-ti měsíční sólové misi ve vesmíru vrací zpátky na Zem. Po chvíli je ale překvapena tím, že je těhotná. I když byla ve vesmíru sama a ani předtím se jí s manželem nedařilo otěhotnět. Na vesmírné stanici Seraphim ji totiž navštíví duch jejích bývalého přítele Marcuse, (který je mimozemšťan). A ten ji oplodní. Její manžel John vyrábí robotické prototypy dětí. Jejich syn Ethan je vlastně první. Postupně kolem dítěte začnou být problémy. ještě před narozením jí ho vezmou. To ale netuší, co všechno dovede. Během seriálu dojde k mnoha zvratům a některé postavy i zemřou. Takže už nechci dál nic prozrazovat. Každopádně Halle Berry vypadá na svůj věk úžasně. :) Ve 2. sérii se bojuje nejdřív proti hybridům a pak proti humanichům. Stane se tam toho opravdu hodně a přibývají nové postavy. Končí to trochu otevřeně.. "Napodobuju tanec mých předků." :D ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete několik nudných a nezáživných počátečních dílů, dostane se vám živé a docela akční podívané, zejména ve druhé řadě. 1) Spoiler! Koncepce dvou nelidských entit, které budou bojovat proti sobě, mi přijde docela osvěžující. Lidmi vytvoření humanikové a na druhé straně do lidí vtělení vesmírní příchozí hybridé tvoří zajímavý protiklad a mohli být zdrojem daleko zajímavějšího vývoje, než prvoplánové seriálové podívané. Ale tvůrcům očividně nešlo nic víc, než o jednoduchý pokrm uzpůsobený amarouny zkažené chuti mainstreamové televizní (počítačové, filmové) populace. A tento pokrm při všech výhradách se docela povedl. 2) Z herců mě zaujali 33letý Charlie Bewley (anarchista Odin James) a 31letý štíhloučký zpěvák a autor několika alb Tyler Hilton (programátor projektu Humanich Charlie Arthurs). ()

Reklama

Helo 

všechny recenze uživatele

Potenciál jak hovado, snad to nevyšumí, jako u ostatních Spielbergovo serošů. Edit: Nevyšumělo. Dvě dějové linky, které se vzájemně ovlivňují, i když spolu v zásadě nemají nic společného. Jedna o mimozemšťanech, druhá o robotech, která se zjevně inspirovala u další Spielbergoviny A.I. Umělá inteligence, což vůbec není na škodu. Naopak to nabízí zajímavá témata. Zároveň jsou obě dějové linky svým způsobem trošku úchylné (můžeme milovat robota/můžeme milovat představu?). A závěr byl vůbec hodně povedený a silný. Stejně jako bylo vcelku povedená vize technologií blízké budoucnosti. A kluk hrající robota Ethana to dal naprosto božsky. Zatím tedy dávám hodně silné 4*, kvůli občasné roztahanosti, kdy by se to vešlo určitě do méně dílů. Ale pokud nezkazí další řadu, tak možná dám i pátou. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Těžko zatím hodnotit, ale po dvou dílech to vypadá jako vcelku zajímavý počin, i když mi tedy místy nahání husí kůži :) Ovšem zajímalo by mě, jak se tvůrcům povedlo ukecat Halle Berry na roli v seriálu. Nicméně i kvůli ní se na seriál budu dál koukat. Edit: S přibývajícími díly se mi seriál líbí víc a víc, jen mě mrzí, že se v každé epizodě děj posouvá jen velice pomalu a někdy lze předvídat, co se stane. ()

mirra66 

všechny recenze uživatele

Hodnotím čerstvě po zhlédnutí první série. Nevím, proč je zde seriál hodnocen tak nízko. Mně osobně to bavilo fakt hodně, je to moderní sci-fi (umělá inteligence, jiná životní forma, člověk a jeho slabosti i silné stránky). Osobně doporučuji k podívání, nenechte se odradit nízkým hodnocením. Těším se na druhou řadu a tu první hodnotím vysoko, dávám silných 80%. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama